0

ülkemizde anketlerin doğruluğuna inanmak doğru olur diyemeyiz.

0

anketlerin doğruluğuna pek inanmıyorum. çünkü genel olarak gözlemlerime göre insanlar anket doldururlarken kim oldukları bilinmese bile çoğu zaman doğru cevaplar vermeden anket dolduruyorlar. bu tamamen içgüdüsel bir şey ve genellikle onun için istedikleri ya da kabul görecekleri şekilde anket doldurma yoluna gidiyorlar. böyle olduğunu bildiğim için de yapılan anketlerin her zaman çok doğru sonuçlar verdiğini düşünmüyorum. ayrıca çoğu anket firması toplumda algı operasyonu yaratabilmek açısından dışarıya farklı sonuçlar yansıtabiliyorlar. toplum anket sonuçlarından etkilenerek fikirlerini değiştirebiliyor. bunu bildikleri için de çoğu zaman olmasını istedikleri ve birilerinin hoşuna gidecek şekilde onun sonuçları medyaya yansıtmayı tercih edebiliyorlar.

0

ülkemizde anket işi maalesef çok ciddi şekilde önemsenen bir durum değil.bunda ki asıl neden anket yaptıran şirketlerin bu konuda kazançların büyük çoğunluğunu kendilerini almaları ve ankete katılan veyahutta anket temin etmeye çalışan insanların kazançlarını minimum düzeyde tutmaları diyebilirim. çünkü anket aslında üretici yada tüketicilerin belli konularda görüşlerini alma açısından ve ileriye dönük bu sonuçları yaptıran firmanın avantajına dönüştürebilmek adına önemli araçlardan birisidir.hal böyle olunca da anket sonuçları güvenilirliğini ve geçerliliğini kaybediyor. oysa ki bu alanda kendini kanıtlamış ve bir hayli büyük anket şirketleri var ve büyük firmalar bu şirketler vasıtasıyla gerçekten geçerliliği ve güvenilirliği yüksek anket sonuçları elde ediyorlar.ülkemizde genel olarak anket dediğimiz zaman seçimlere yakın zamanlarda birkaç önde gelen anket şirketinin yaptırmış olduğu anketler bahsediliyor.ve bu anket şirketlerinin sonuçları belli oranda geçerli oluyor ama bir çoğu güvensiz sonuçlara sahip.

0

yapan yerin güvenilirliği çok önemli bu konu için. her anket güven vermez. kaç kişi ile yapıldığı ve her kesim insana ulaşılıp ulaşılamadığı en büyük önemi arz etmektedir.

0

ben anketlerin coguna guvenmiyorum malesef. tarafsiz olduklsrini dusunmuyorum.