1

inanın son zamanlarda benimde sürekli olarak kendime sorduğum bir soru bu. bu basım neden sürekli olarak ağrıyor diye düşünüp duruyorum. muhtemelen gün içerisinde farkında olmadan bir çok şey düşünüyorum. ne yapacağım, geleceğim nasıl olacak, iş bulabilecek miyim vs vs.. bunları düşünmek ve sürekli olarak stres altında olmak kesinlikle baş ağrısı yapıyor. ayrıca uyku düzeninin bozulması da bence baş ağrısı yapıyor. iki hafta şehir dışına çıktım ve evdeki düzenim mecburen değişti. daha erken yatıp erken kalktım ve gerçekten çok daha yoğun olmama rağmen hiç baş ağrısı çekmedim. muhtemelen benim baş ağrımın en büyük sebebi geç yatıp geç kalkmaktır diye düşünüyorum bu yüzden. melatonin hormonu salgılanmıyor çünkü. belki de bunun vücudumuza etkisi çok daha fazla oluyordur.

0

susuz ve uykusuz kaldiysan onlar yapar. stres yapiyorsan stresten kaynakli yapar bas agrisi...

1

basit sebepleri olabilir stres gibi. sinüzit, migren gibi sebepleri olabilir. nadir bile olsa kesinlikle doktor kontrolü gerektirir. ben 1 yıl sonra dayanamayıp kronik sinüzit düşüncesi ile kbb' ye gittim ve çekilen tomografi sonrası beynime giden sinire baskı uygulayan bir yağ bezesi olduğunu öğrendim. tümör ihtimaline karşı mr çekildi ve çok şükür temiz çıktı. şu an ise her 6 ayda bir mr kontrolüm bulunmakta. sinire baskı uygulayarak ağrıya sebep oluyormuş ve sinire zarar verme ihtimali bulunuyor. ameliyatının risk taşıması sebebi ile zor durumda kalmadıkça önerilmiyor. söylediğim şey nadir bir şey ama 24 yaşındayım ve 1 yıl önce öğrendim bu durumu. nadir olsada sorun olmadığından emin olmakta fayda var.

0

bas ağrısı strese bağlı olabilir genellikle migreni de stresin tetikledigini düşünmekteyim açlık, soğuk, soğan yada sarımsak tüketimine bağlı tansiyon, sinüzit, başa darbe, uykusuzluk, aşırı ses yada ışık çeşitli hastalıklar ilaç kullanımına bağlı yan etkiler ve bir çok sebep sayabiliriz. ancak geçmeyen sürekli tekrar eden bir baş ağrınız varsa şayet acil bir nöroloji bölümüne gidip mr cektirmeniz en sağlıklı tercih olacaktır