0

çıkar ilişkisi arkadaşçada olabilir. insanların kendi çıkarları için başkalarını küçük düşürmesi çıkar ilişkisidir.

0

hayatta çoğu şey çıkar değil mi zaten? mesela burda bulunmamız, bir şeyler yazmamız çıkar. çıkar sadece maddi açıdan değil. örneğin arkadaşlık, arkadaşlıkların birçoğu çıkar ikişkisine dayanıyor. arkadaşınla dertleşmen, ona güvenmen, zor zamanlarında yanında olmasını beklemen vs. bunları ondan bekliyorsun ve bu beklediklerin çıkar olmuyor mu? maddi açıdan bakacak olursak; iki kişi düşünelim biri diğeriyle sırf maddiyat için arkadaşlık, sevglilik yapıyor diğeri kişi bunu bilmiyor. burda bilmeyen kişi kullanılmış oluyor. ama eğer karşındaki kişinin maddi açıdan beraber olduğu anlaşılıyorsa ve onla görüşmeye devam ediliyorsa burda onla görüşmeye devam eden kişininde çıkar bekleyen taraftan bir çıkarı var bu çıkar maddi olmayabilir. özetle çoğu şey çıkar ilişkisine dayanıyor ama bu çıkar ilişkisi maddi veya menevi fark etmiyor. çıkar çıkar’dır.

0

cikar iliskisi birisini para icin sevmektir. yani birisiyle para icin evlenmektir.

1

çıkar ilişkisi insanların birbirlerini kullanmasına dayalı olarak temellenen bir ilişki biçimidir her iki tarafta birbirinden fayda sağlamaya yönelik bu ilişkiyi sürdürürlerler.
örneğin birisi size iş sağlamıştır onun çalışana ihtiyacı vardır sizin de işe ihtiyacınız olduğu için o kişiye iyi davranmak zorunda hissedersiniz kendinizi o kişi de size ihtiyacı olduğu için size iyi davranmak zorundadır çıkar ilişkisi bu tarz şeylerden ibaret bir ilişkidir.