0

tanzim satışları son dönemlerde karşımıza çıkmış olan ve yakın basından takip ettiğimiz bazı şehirlerin genellikle büyük şehirlerin içerisinde kurulmuş olan bir çeşit halk pazarıdır.bu halk pazarının en büyük önemi devletin bizzat kendi kaynaklarını seferber ederek çeşitli ürünleri genellikle soğan patates biber domates gibi sebze ve meyveleri halka çok daha ucuza getirmesi için yapmış olduğu bir politikadır. bu politikanın uygulanmasının genel sebebi aslına bakacak olursanız bir kaç şeye dayanır. bu şeylerden birisi seçimin yaklaşması bir diğeri de halkımızın gerçekten durumunun çok kötü olması sonucu tepkisinin yavaş yavaş yükselmesidir.bu ülkede ne yaparsanız yapın bir halkın ekmeğine dokunmayacaksınız bir de özgürlüğüne . bizim için en önemli olan şey özgürlük ve açlıktır. gerisi öyle yada böyle çözüme kavuşmuştur.
seçim sonunda istanbul büyükşehir belediyesi büyük olasılıkla chp nin eline geçecektir. bu değişimle birlikte neler olacağını hep birlikte zaten göreceğiz .bunun yanında tanzim satışlarının partiyle hiçbir alakası yoktur .bunu bizzat devlet birinci ağızdan yapar .bu devletin hamlesi de aslında komik bir şekilde seçim bitmesiyle bitmiştir. soğanda gümrük vergisi kalkmışken tekrar gelmiştir.bu durumlar aslında bir çeşit siyasi hamlelerin başlıcalarıdır.aslına bakacak olursak bu durumların olması kesinlikle normaldir. bunun temel sebebi a yada b partisi fark etmeksizin dünyada yada ülkemizde hep aynı şekilde olmuştur . seçim zamanı türlü hamleler yapılıp halkın aklını alıp daha sonra bu vaatler ve hamleler eşliğinde durumu kendi lehine çevirmeye çalışan partiler seçim sonrası kendileri vaatte bulunmamış gibi davranarak farklı bir kimliğe bürünmüştür.

0

zaten istanbuldaki birkac tanzim satis noktasi secim olmadan kalkti ki. yani chp gelmis ya da gelmemis farketmiyor bu durum.