0

bu tür işleri yapan şahıslar insan olmayı öğrenemediği sürece hiçbir önlemin işe yarayacağını düşünmüyorum. istedikleri kadar kamera taksınlar o kalabalık ortamda ne kadarını kamera çekebilir ? devletin bu konuya karşı çok büyük bir proje geliştirmesi gerekir.

0

u tür insanlara fırsat vermemeli ve bu tür insanları uzak tutmalıyız yani aslında susmamalı ve onların ayıplarını onlara söylemeliyiz artık toplu taşıma araçlarında da kamera sistemi var sanırım yani hepsinde var mı bilemiyorum ama bu işe yarayabilir bu tür durumlar da bunu yapan insanlardan şikayetçi de olunabilir aslında. bu sayede başka birine de aynı şeyi yapamaz bu tür insanlar. yani gerçekten zor bir durum kadın olmakta çok zor. kaçta çıktığınız eve kaçta geldiğiniz ne giydiğiniz sizden önce herkesin dilinde. yani önemli olan asıl bunlarmıl giib davranıyor baız insanlar ancka bu oldukça yanlış bir kanı. böyle insanların asıl topluma zararı vardır taciz eden kötü niyetli insanların bence gerekenin yapılması gerekli birdaha bunu kimseye yapmasınlar onları utandıracak şeyi bulmak lazım asıl

0

anayasa cezalarının caydırıcı bir konumda olması gerekmektedir.

0

öncelikle bu tarz olaylar için çok kalabalık otobüsler seçiliyor. bu da tabi o esnada kimvurduya gideceği için hırsızlık daha kolay bir hal alıyor. öncelikli olarak otobüslerin veya minibüslerin bu kadar doldurulmaması gerekir. öncelikli amaç bu olmalı. ha otobüslerin ya da minibüslerin içerisinde tacizi veya hırsızlığa çözüm olur mu? olmaz ama en azından kalabalık ortamdan faydalandıkları kadar faydalanamazlar. ya yine yapılıyor da pek dikkat çekmeyeyim diye biraz geri duralıyorlar.

1

toplu taşıma araçlarında hırsızlıklara karşı artık her araçta kamera sistemi mevcut ama yine de bu tek başına çözüm değil tabii ki. insanların kendi emniyetlerinin dışında çevresini de gözlemleyip bir tehlike gördüğünde bunu uyarı olarak bildirmesi gerekir.
taciz olaylarında ise, kimse yaşamasın dilerim. bizim toplumumuzda bu olay bir toplu taşıma da gerçekleştiği an o kişiyi insanımız linç ediyor maalesef.
oysa her iki durumda da başınıza böyle bir şey gelirse, şöföre otobüsü en yakın karakola çekmesini istemelisiniz.cep telefonunuzdan da arabanın plakasını trafik şubeye bildirmelisiniz.

0

toplu taşıma araçlarında hırsızlığa belki bir takım önlemler alına bilir.bunu vatandaş olarak bizde yaparız belediyelerde toplu taşıma araçlarına kamera koyarak caydırıcı olabilirler .yalnız tacizi nasıl önleriz onu bilemiyorum.sapık dolu ortalık.bunu bence eğitimle veya caydırıcı cezalarla çözebiliriz.neden bir isviçre'de ingiltere'de bu kadar taciz ve hırsızlık olmuyor.bence insanların aldığı eğitim terbiye bunda çok önemli

0

buna sahis pek onlem alamaz gibi,buna belediyeler ve devlet onlem alacak.
her toplu tasima aracinin icerisinde yeterli sayida kamera olacak,insanlarin yuzleri her ne tarafa bakarsa baksin yuzu gorukecek bir sekilde kameralar konumlandirilacak..
peki kamera hirsizlara ve tacizcilere engel olabilir mi? o an icin elbette hayir buraya kadar saydigimi belediyeler yapacak,buradan sonrasini iste devlet;eger taciz veya hirsizlik sucu islenirse devletin buna agir cezalar getirmesi lazim caydirici seviye de olmasi lazim.