0

öncelikle asıl soruya cevap vereceğim ekemğin fiyatı inmeli evet.inmesi için yapılacakları ve ekmeğin neden pahalı olduğunu sizlerle paylaşacağım.ekmeğin fiyatı neden inmeli açlık oranının azalması için babaların evlerine mutlu ve huzurlu gitmesi için o minnacık yavruların tok uyuması için annnelerimizin ağlamaması için toplumsal barış için yardımseverlik ve iyilik için inmeli ekmeğin fiyatı.e kardeşim güzel konuştunda nasıl olucak bu dediklerin derseniz hemen sebebplerini ve çözüm yollarını aktarmak isterim bir de bunu sonuna kadar okuyunuz sonunaki sebep bu diğer sebeplerin ve baş sorunların oluşmasını sağlıyor.şimdi ekmek pahalı çünkü odun pahalı,akaryakıtlar pahalı,vergiler pahalı,kdv pahalı,içcilere maaş yetmiyor,elektrik pahalı,un pahalı e peki inöezmi bu dediklerinin fiyatı yada neden pahalı kardeşim abilerim ablalarım çünkü ihracat yapamıyoruz herşeyi hazır alıyoruz ithal ediyoruz buğdayı kendimiz üretseydik vergiler ve kdv orta meblada olsaydı ekonomi iyi durumda olsaydı ekmeğin güncel fiyatı 70 kuruş olucaktı.akaryakıtlar 3 tl olsaydı ekmek 50 kuruş ve aşağısı olucaktı hem satan hem alan mutlu olucaktı.kardeşim ya avrupada benzin ve mazot ucuz burda neden pahalı her ülkeye aynı yerlerden gelmiyormu evet geliyor bixde pahalı olma sebebi ise paramızın değersiz olması yada onların parasınnın değerli olması biz onlardan akaryakıt alırken türklirasını euro yada dolara çeviroyoruz

1

halkın evine ekmek bari uygun fiyata girse keşke. halk zaten başka şeylere para yetiştiremiyor en azından her gün evlere giren bir gıda bir parça bütçeyi sarsmaz. kalabalık aileler için o küçük artışlar bile biriktiğinde sarsıcı etkiye sahip olabiliyor.

0

tarladan gelen ham madde fırınlarda işlenene kadar birçok elden geçiyor ve bunun masrafı hem halktan çıkıyor. buna sadece indirim yetmez. aradaki kolları da denetlemek ve bu kolları düzene sokmak gerekir.