0

bence 7 yaşıdır o yaşta tüm gerçekler oluşmaya başlar peygamberimiz muhammed s.a.v. de 7 yılında namaza başlamazsa kızabilirsiniz demiştir bu yüzden 7 yaş uygundur ta terbiyeye görede değişebilir hangi açıdan terbiye edileceğine bakar diyebilirim örneğin namaz için 7 yaş telefon bağınlılığı sanal dünya için sanal dünya ya geçmek istediği her an terbiye edilebilir tabi yinede size kalmış

0

osmanlı devleti'nde çocukların zihnin en açık olduğu yaş 4 yaş 4 ay 4 günlük olduğu zamandır denilmiştir yani 4 yaşından sonra çocuklara güzel bir eğitim verilmelidir çocuklar bu saatten sonra neyin ne olduğunu kavrayabileceği yaşa gelmişlerdir kuranı kerim eğitimi ahlak yapısını düzenlenecek eğitimler çevresel eğitimler bilimsel eğitimler bu eğitimlerin hepsi çocuğa katılabilir dualar ezberlenebilir çok küçük yaşta hafız olan çocuklarımız var allah onlardan razı olsun.

0

doğumdan itibaren başlamalı çünkü çocuk herşeyi kaydeder ve yapar

0

5 6 yaşlarında başlamalı bence ağaç yaşken eğilir hesabı sonradan çok zor oluyor gerçekten

0

doğumundan itibaren ona ahlaka ve insanlara dair şeyler anlatılmalı bence. bebekken sohbet edildiği zaman yüzleri gülüyor meleklerin. hem belirli bi yaşa gelince onu kural olarak algılıyorlar. ama güzel tatlı sohbetlerle anlamasa bile anlatıldığı zaman onu hayatın kendisi olarak benimseyebilirler. sadece bir düşünce bu. bilimsel bir cevap değil kesinlikle.