0

insan memnun olmadigi cok kafaya taktigi bir yerini abartiya kacmadan yaptirabilir bence o sekilde daha mutlu olacaksa. doktoru çok onemli arastirarak gitmesi gerekir. kendi dogalligini kaybetmeden simasini degistirmeden daha da guzellesebilir.

1

insanin psikolojisini bozacak kadar bir durum varsa bence estetik yapilabilir. ama gidip de eli yuzu duzgun kisilerin estetik yaptirmasini da dogru bulmuyorum acikcasi. hatta yok barbie bebeklerin esi olan bie erkek var ya. birisi ona benzemek icin kac kez bicak altina yatmis filan. bunun gibileri cok yani. bunlari gereksiz buluyorum. yok suna benzeyeyim, yok buna benzeyetim diyenleri de anlamiyorum zaten. ama bak mesela burundaki bir kemigi kiriyorlar filan. kimisi bunu sagligi icin yaptiriyor. hani sonra disarida estetik mi yaptirdin burnuna filan deniliyor. saglik icin yapilan estetiklere asla karsi degilim. mesela biraz once o dedigim burun meselesinde. nefes almakta zorluk cikarabiliyor gercekten. yani bende bir ara nefes almakta zorlamıyordum. doktors gitmistim. burundaki kemiginde egrilik var ama operasyonluk birsey yok. burun etinde şişlik var demisti ilac vermisti. yani bundan kaynakli estetiklere hicbirsey demem. mesela dis telleri. bu da aslinda bir estetiktir. aslinda kisiye yeme bozuklugu verdigi icin o da estetige giriyor yani. guzel gorunum icin.

1

ben acikcasi estetik ameliyatlarini mantiksiz buluyorum çünkü allahin verdigi bir ozellik bizim dis görünüşümuz diger insanlardan farkli olmamizi saglarken neden estetik yapıp bunu bozalim ki? insan kendisi ile barisik olmali kusurlariyla bir olmalidir

1

kişinin eğer kendinde psikolojisini bozan bir şey varsa estetik müdahele yaptırabilir. estetikte abartıya kaçmamalı ve işini iyi yapan bir doktora estetik yaptırılmalı.