0

bu sözü polat alemdar sayesinde duydum düşünüldüğü zaman mantıklı tabi nerden eminiz ki karşınızdaki insanın o sırrı gidip başkasına söylemeyeceğini

0

hayır katılmıyorum neden sır olmasın ki karşınızdaki insan eğer güvendiğiniz biri ise, iki kişinin sakladığı şey sır olabilir ve bu ömür boyu sürebilir. önemli olan karşınızdaki kişiye güven duymuş olmanız onunla sırrınızı paylaşacak kadar ona güvenmenizdir. bu yüzden iki kişinin bildiği sır sır olabilir neden olmasın ben katılıyorum buna

0

evet katılırım babam dahi olsa kimseye sırrımı vermem.illaki aüya ağızından kaçırır söylediğim kişi,ya başka birisine bak aramızda sır diyerek kulaktan kulağa uzar gider bu durum.seninle allah arasında kalırsa bu işten karlı çıkan sen olursun bu sözümü unutma bir kenara yaz aslanım.

0

bence edebi kalıplara karşı ortaya atılmış bir argumandir çünkü sır iki kişi arasında meydana gelip sır tutmak deyimiyle sır tutan bir insan olarak yoluna devam eder

0

atalarımız söylemişse bı bildiği vardır ki söylemiş evet iki kişinin bildiği sır sır değildir dostuna soylersn ama dostum sanarsin düşmanın çıkar onun için verme sırrını dostuna oda gider söyler dostuna bence sırrın sende kalsın kimse bilmesin öle öle yayılı getirilir sır sirliktan çıkar

0

atalarımız ne de güzel söylemiş iki kişinin bildiği sır, sır değildir bu hayatta açıkçası babanın oğluna bile güvenmekte zorlanıyoruz artık kimin ne zaman nerde ne konuşacağını bilmiyoruz. milletimiz, insanlarımız çok değişti hal ve tavır olarak cıvık bir millet olmaya başladık. bugün eski fotoğraflara baktığımız zaman eski insanlarla aramızda dağlar kadar fark var giyiminden tut konuşma tarzımıza kadar belki bu atasözü eskiden geçerli olmasada şuanda bence gayet geçerlidir.

0

elbette öyle. sir insanın kendi içinde sakladığı bir şey olmalı eğer ikinci biri öğreniyor ise 3. biri de ogrenir ve sır sır olmaktan çıkar.

0

evet katılırım. çünkü kimse anlattığınız bir konuyu başkasına anlatmadan duramıyor. bu uzücü bir durum. kimse kimseye derdini anlatamaz oldu veya anlatılan konuları çıkar ilişkisine döndürüyor.

0

aslında mantıklı tarafı da var, mantıklı olmayan tarafı da var. bir sırrı bir başkasıyla paylaştığın zaman sır olmaktan çıkar evet ama, bu paylaşımın konusu çok önemlidir. bir başkasının seninle paylaştığını , üçüncü bir şahısla paylaşırsan bu sır değildir. ama gördüğün duyduğun (istemeden) bir konuyu paylaşırsan bunu sır olarak kabul edebiliriz.

0

bence sır olması için zaten iki kişinin bilmesi gerekir. üçüncü kişi bilirse sır olmaz.

0

kesinlikle katılıyorum. kendi sırrın her zaman kendinde kalmalı.

0

arkadaşımız çok güzel bir sözle durumu zaten özetlemiş. herkesin en iyi arkadaşı farklı olabiliyor. ve sırrınızı herkesin sadece en iyi arkadaşına anlatması durumunda bu zincir uzayıp gidebilmektedir.

1

sırrını anlatma dostuna, o da anlatır dostuna