1

içerde ışıkların yanması ya da personel olmasına rağmen, satış yapılmadıgı, mağaza içi kendi çalışmalarının olduğu bilgilendirmesidir. müşteri girişine müsait olunmadığı bilgilendirmesidir.

0

bu durum genelde mağaza sahibi ya da çalışanlar her ne ise içeride ve genelde diğer mağazaların açık olduğu saatlerde fakat kendileri kapalı olduğu için bilgilendirme amaçlı konur.

0

bilgilendirme amaçlıdır olmalıdır bence de

1

kapıyı zorlayanlar olduğu için olabilir. durum bildiren bir yazı gayet yerinde. bu genellikle kapılarda ters yüz edilen bir tabelayla belirtilir. bir tarafında açık yazarken diğer tarafında kapalı yazar. açık olsalar bile bu yazıyı çevirmeyi unutanlar olduğu için kapıyı zorlayanları da anlayabiliyorum.

ülkemizde "kiralık değil" gibi yazılar varken bu gayet sıradan bir durum.

1

cevaplara baktım şu cuma namazı yazılarını gördüm ya.. tutmayın beni..nasıl bir arap kültürüdür bu yahu.. geldi yerleşti ülkemizede yıllardır.. be mübarek sen eskiden de cuma günleri dükkanını açarken müslüman değil miydin?neden buna gerek duyuyorsun.. herşeyin göbeğine olmayan bir şeyi koyup herkesi de buna mecbur bırakmıyorlar mı çok kızıyorum. bu maalesef.. son yılların lüzumsuz trendi.. cuma namazı.. git kıl..sonra gel milleti kazıklamaya devam et. ikincisi de resmi tatillerde kapalı olur.. eğer belediyeden adını unuttum açma yetkisi olan bir vergiyi ödemeyi kabul etmişsen açarsın dükkanını onun dışında açamazsın. ceza yersin.. sonra adamın belki en yakını öldü.. iş mi düşünecek.. kapatır dükkanı.. ya da şimdilerde olduğu gibi.. ekonomik krizdedir.. dükkanını kapatmak en güzelidir.. ya da yine belki krizden dolayı dükkanını devren başka birine vermek istiyordur kapalıdır.. ya da çok ehlikeyf adamdır.. canı o gün işe gitmek istememiştir.. açmamıştır dükkanını gibi sebepler sıralanabilir.

0

genelde ya cuma namazı ya da cenaze olduğu için

0

acil işleri çıktıkları için, cenazeleri oldukları için yada ne bileyim öğle arasında oldukları için kapalı yazabilirler.

-1

kapalı oldukları için kapalı yazısı asılır.

-1

o an satış olmadığını müşterileri içeri almayacakları için, mağazalarda kapalı diye yazar.

0

namazdayim yazar, cenazemiz var yazar, cumadayim yazar.