1

yani aynı durumdan muzdaribim benim ailemden birinin başarılı olması tabii ki beni mutlu eder ama örnek veriyorum ben başarılı olunca bazılarının zoruna gidiyor bunu apaçık gözlerinden ve sözlerinden anlıyorum. sadece kendilerinin bir şeyleri başarmaları istiyorlar ve başkasına istiyorsa onlar da o şey istemeye başlıyorlar kendi kararlarını zaten yok...
sırf mesela bu sadece başarı değil farklı kıskançlıklar yüzünden de konuşmadım birkaç akraban vardır böyle kıskanç insanların benim hayatımda yeri yoktur.

1

aslında birçok akrabalar birbirini çocuklarının başarısını kıskanıyorlar kendi çocuklarını beceriksiz ve zeki olmadıkları için akraba daki çocuklar zeki ve başarılı olduğu için o başarıyı çocuklarında görmediği için akraba akrabanın çocuklarının başarısı kıskanıyor diye düşünüyorum ama aslında öyle bir şey olması gerekir mesela benim akrabamın çocukları başarılı olsa bir hayli keyif alıyorum başarılarını diye ama benim çocuklarım başarılı olduğu zaman bakıyorum akrabalar tarafından kıskanılıyor.