0

ben sigara icmiyotum. o yuzden beni etkileyen birsey yok ama babam, abimler filan sigars iciyorlar. onlarda sarma sigara kullaniyorlar illa ki babamlari da etkilemistir ama sarma sigara biliyorsunuz marketlerden aldigimiz paket sigaralara gore daha uygun. tabi temennimiz kimse sigara icmesin ama. iste. bagimlilik milletinki de.

0

hiç etkilenmedim diyebilirim sigara zamlarından. çünkü zaten sigara içmiyorum. yani boşa giden bir param yok. sigara içenlerin, paralarının bir kısmının havaya gittiğini yani boşa gittiğini düşünüyorum. çöpe atıyorlar resmen. al ben yemiyorum çöpe atıyorum durumu. ve bazı kişilerle karşılaştım. sigara içen bu kişiler. maaşlarının yetmediğini söylüyorlar. ne kadar fazla artış maaşının yeteceğini söylüyorum yani sigaraya verdikleri paranın civarında veya biraz daha yüksek bir miktar söylüyorlar. yani paralarının yetmemesi aslında sigara. sigara içmeyi bıraksalar, aldıkları maaşta ucu ucuna yetecek demek ki. :)

0

sigaraya gelen zamlardan gerçekten çok etkilendim yani birkaç kere bırakma ya da çalıştık maalesef beceremedik ben de içiyorum eşim içiyor tabii ki eskiye göre biraz azaldı ama yine de içiyoruz sigara son zam değil de her gün her gün zaman diyor bugün bir paket alıyoruz yarın gidiyoruz 1 tl ya da 70 kuruş paket zam almış.

0

çok saçma ve gereksiz bir zaman geldi marlboro 14 lira oldu şaka gibi görünüşe göre artık cepte para kalmıycak.

0

sigara kullanmadığım için hiç etkilemedim :)

2

hiç etkilenmedim, çünkü sigara kullanmıyorum. maalesef ülkemizdeki yerli sigara fabrikalarımız (tokat, samsun, bitlis sigara fabrikaları) bir bir kapatıldı.ve sigarayı ülkemizde philip morris (amerikalı yahudi şirketi) isimli yabancı sigara fabrikası üretiyor. ülkemizde yetiştirilwn tütünü de kullanmıyor. tütün üreticisi tütünü açık satsa suç işlemiş sayılıyor, ceza ödüyor.

0

haftada 2-3 paket içiyorum zamdan çık etkilenmedim ama eşim içiyor bu açıdan baktığımızda genelde ev bütçesine bayağı bir olumsuz etkisi oldu. hiç içmesek keşke.

2

son gelen sigara zamlarından baya etkilendim. böyle giderse tütün içmeye basliyacam. :)