0

hollanda futbolu ile ülkemizdeki futbol arasında fark dağlar kadar. hollandada oynan futbol genellikle bir sistem üzerine kurulu alt yapıdan itibaren başlayan sistemi çocukluktan itibaren dutbolculara aşılayan bir sistem var hollandada. türkiye de oynan futbolda ise sistem yok turku daha çok ön plandadır. hollandalı teknik direktörler dünyanın her liginde her takımında başarılı olurlar oluyorlar. hollandalı tenik direktörlerin türkiyede başarılı olmamasının en büyük sebebi türkiyede oynanan futbolda sistem olmamasıdır. frank rijekard cocu gibi başarılı teknik direktörlerin bile ülkemizde başarılı olamamıştır. galatasaray'da alt yapı hocası olarak gelen sonradan kendini a takımda bulan jan olde riekerink galatasarayın başında ziraat türkiye kupası ve türkiye süper kupasını kaldırarak bir istisna olmuştur ama istisnalar kaideyi bozmaz.

0

en büyük nedeni hollanda takımları hücum futbolunu seven taktiklerden kuruludur. ligimiz ise daha çok savunma ağırlıklı olduğu için hollanda'lı teknik direktörler zorlanıyor.

0

hollanda futbolu ile ülkemizin futbol anlayışı arasında dağlar kadar fark var, bir tutmamalıyız öncelikle çünkü hollanda futbolu açık oynanan hücum ağırlıklı ortasaha geçiş oyunlarını çabuk aşabilen bir yumuşak futbol anlayışıdır, türk futbolu katı sert orta saha mücadelesi şeklinde geçen rakiplerini çözmekte zorlanan futbol anlayışıdır ve siz buraya gelip kafanızda ki oyun şablonunuzu kurmak çok zaman alacak bir iş.futbolda seçimler kumara benzer, ya tutar ya da tutmaz ama hollanda futbolu gibi oynanan oyunları savunmak için gelişmiş futbolumuz.üç büyükler haricinde açık futbol sergileyen takım yok ligde, haliyle de hollanda futbolu ile saldırıyım derken savunmada açıklar veriliyor ve kontradan rakip takımlar da bunu iyi değerlendiriyor sonra da hollandalı teknik direktörler ülkemizde başarılı bir performans sergiliyemiyorlar.guus hiddink milli takım ve fenerbahçe'nin başında iken başarılı olamadı, kötü iz bırakan isim oldu ve frank riijkard ile philipp cocu da keza aynı kaderin kurbanı oldu maalesef.dirk advocaat vardı onu da unutmayalım, elinde böyle oyuncuların dört dörtlük kadrosu olsun yine oynayatamazlar çünkü buranın futbol iklimine taraftarın tepkisine ve yönetimlerin sabırlarını test edişlerinin sadece alacağı kupalardan ibaret olduğunu bilmiyorlar ve bu yüzden başarılı olamıyor.

0

hollandalı olmasıyla alakası yok.bazıları diycekki türk oyuncularla anlaşamıyorlar hayır böyle birşey yok takımlarımızın yarısından fazlası yabancı.türk olsa bile hepsi ingilizce biliyor.gelelim asıl cevaba vir türk takımının iyi olmasını türkten başka kim ister?tabiki türk birisi.ikinci özellik ise has galatasaraylı,has fenerbahçeli,has beşiktaşlı olmalı fakat en önemli etken türk olmaktır.

0

aslında bunun türkü hollandalisi yok çünkü büyük takimlara gelen hocalardan.hep büyük beklenti var sistemin yerine oturmasini hic beklemeden taraftarlar iste mac kaybedimce su istifa bu istifa diyip duruyor bunu yapıncada teknik direktör stresse girerek mac kaybetmesini sağlıyorlar ama su anda dunyanin en iyi hocasını da getirseniz sonuç yine ayni olacaktır o yuzden biraz bekleyip sabiretmek lazımdır.

0

hollanda ligi altyapiya ve daha çok pasa dayalı,yumuşak oyun diye tabir edilen futbol oynandığından başarısız olurlar. türkiye ligi sert ve aynı zamanda fiziğe dayalıdır. buda hollandalı hocaların takım kurgusu ve felsefesini etkisiz kılıyor.

0

hollanda ligi ve futbolu tamamen alt yapıya dayalıdır. türkiye ligi ise özellikle son yıllarda hazır ve yaşı ilerlemiş futbolculara dayalı bir ligdir.

0

türkiye'de bir teknik direktörn başarılı olmasi için 3 büyüklerde görev yapması lazımdır anadolu takımları bu ülkede önemsenmiyor

0

turkiye sert bi lig ve pas futboluna yatkin degil, hollandalilar pas futboluna düşkün turkiye ise yapili futbolcularin önplana çıktığı bi ulke

0

hollandalı teknik direktörler genellikle türkiye'ye gelince başarısızlıkları nedenleri şunlardır hollanda da oynanan futbol ile türkiye'de oynanan futbol farklıdır geçtiğimiz günlerde flip koku hollandalı hocadır ve fenerbahçe'den kovuldu nedeni ise fenerbahçe iyi iyi oynatamama sıdır fenerbahçe'de genellikle hollandalı teknik direktörler başarısız oluyor dik advokat gibi büyük bir teknik direktör fenerbahçe'de başarısız olmuştur fenerbahçe'nin halindedir herhalde ayriyeten galatasaray'da da iyi an older recurring de kötü bir performans göstermişti beşiktaş'ta hollandalı teknik direktör yoktur ama hollandalı oyuncular iyi oynuyor türkiye'de türkiye'de özellikle ryan babel wesley sneijder gibi oyuncular türkiye'de gelip müthiş performans gösteren yıldız oyunculardır.

0

evet güzel bir soru hollandalı teknik adamlar ülkemizde nedenmi başarılı olamiyorlar sebebi hollanda futbolu ülkemiz kadar kaliteli bir futbol ligi değildir hep hücum oynarlar çünkü kaliteli oyuncular pek yoktur orda gol atmak yemek çok kolaydır ancak ülkemize hollanda ligiyle aynı sanıp gelen teknik hocalar ülkemizde hep hüsrana uğramıstır örneğin cocu geldi fenerbahçede başarılı olamayıp gitti ancak şu an basimizda olan koemana nedense güveniyorum ben umarım onunda sonu cocu gibi olmaz

0

çünkü hollandalı teknik adamlar hollanda liginde oynanan oyunu türkiye'de oynatmaya çalışıyorlar. bu da türkiye'de çok başarısız sonuçlar doğuruyor. genellikle bırakmaya oynatıyor takımını tabii ki bu sırada defansta açık vererek gol yiyor. hollandalı teknik adamların oradaki futbol tekniklerini bilmeleri lazım. yoksa 2-3 hafta üst üste puan kayıpları gelecektir. bu yüzden ben hollandalı teknik adamları türkiye'de teknik adam olarak tercih etmemeleri taraftarıyım.

0

hollanda futbolu topa dayalı bir ekol bizim ülkemizde ise fiziğe dayalı bir futbol var bundan dolayı başarı gelmiyor

0

genel olarak böyle bir yer diye varmamak lazım flip kok fenerbahçe'de başarısız oldu diye bu kanıya varmamak lazım flip kokulu fenerbahçe'de başarısız oldu ama bu onun suçu değil takımı bu hale getiren ali koç tur başka hiç kimse değildir onun sorunu ali kaçtadır flip koku arada kaynamış bir masum adamdır lambaların üstüne bu kadar çok etmeyin şimdi ersun yanal diye ağlıyorlar o da gelecek bir gün o da başarısız olacak fenerbahçe'den bir cacık olmaz ben size buradan söylüyorum bunu

0

cunku hollanda cok basit bir lig bizim ligimize gore gol olma orani cok yuksek bir lig cunku defans yok hollandalilar savunma nedir bilmiyor sonra bizim lige geliyolar tanimadan ve basaeisiz olup gidiyorlar .

0

türkiyede başarı zor paraya bakıyor herşey sahada bitmiyor hocam.

0

bu bir yanılgı çünkü her antrenör başarısız olacak kaidesi yok ama hollanda futboluna göre türkiye ligi çok sert, topun oyunda kalma süresi çok az.hollanda ligi'nde futbol yumuşak sert değil,bol ataklı ve istenilen sonuçları alabilmek için açık futbol oynuyorlar, türkiye'de takım savunması ön plandadır.

0

çünkü neredeyse hepsini fenerbahçe spor kulübü getiriyor. başka bir nedeni ise hollandalı teknik direktörlerin futbola bakış açısıdır . o teknik direktörler daha yumuşalk bir futbol anlayışına sahiptirler. bakınız cocu . psv de şampiyonluk yaşayan adam fenerde sezon sonuna kadar kalsa küme düşürecekti.

0

bizim futbol kültürümüz farklı ve onlarınkide farklı.hollanda liginde çok sert savunma yoktur ve maçlar genelde çok gollü biter. bizim ligimiz sert bir lig. bu yüzden başarısız oldukları kanaatindeyim

0

hollandalı teknik direktörler ağırlıkta olduğu için öyle gözüküyor ama kesin bir şey var ki türkiye'ye gelen hiçbir yabancı teknik direktör başarılı olamıyor bana 3 tane teknik direktör sayın desem lucescu down gordon milne başkası yoktur ki bunların başarıları da sadece lig şampiyonluğu da ötesi değil kulüplerimiz yabancıların başarısız olduğunu bile bile çuvallarla para verip bu adamları türkiye'ye getiriyor çok suda hüsranla ülkeye veda ediyor tabii aldığı bir sürü parayla...