0

türkiyedeki eğitim sistemini modelleyen kişilerin keyfine göre düzenlendiğini düşünyorum çünkü yıllardır onların yüzünden süründük yıllarımız heba oldu hakkımız yendi kaç kişi hayatından oldu kaç aileye ateş düştü bu sistem yüzünden.çoçukların yolunu erken yaşta çizmeleri lazım istedikleri meslekere yönelik eğitim sistemi olmalı yurtdışındaki okullar gibi herkes yeteği neye göre uzmanlaşıyorsa ona yönelmeli aslında ama bu ülkemizde yok herşey burda para.eğitim tam bir ticaret savaşına döndü ve bunun düzelmesi bir an önce gerekiyor...

0

uzun yıllar süren ve sadece ders üzerine kurulu bir eğitim sistemi olduğu için. ders sayıları fazla. öğrencileri düşünülen bir sistem yok ezbere dayalı ilerleme mevcut ve eğitimcilerde de yenilenme mevcut olmadığı için vs.

0

işinde uzman olmayanları getiriyorlar ondan.
ayrıca sistem ezbere dayalı. öğretmenler dersleri sevdiremiyor. öğrencilerin okulu sevmesi lazım. araştırmaya yönelik ödev verilmiyor. hazira dayalı ödev yapıyorlar internetten hazır alıp ödev diye görünüyorlar.vb.....

0

en büyük sebebi istikrarın sağlanamamış olmasıdır. bu durumun sebebi ise öğrencilerin başarılarının yeterince ortaya çıkarılamamış olmasıdır. defalarca anlatıyorum ama sadece ben anlatıyorum ve anlattıklarım bir türlü ulaşması gereken yerlere ulaşmıyor. ezberci, ödevci ve sınavcı bir sistemle hiçbir yere varamayız. görüyorum batı ülkelerinde bir çok şey ülkemizde de uygulamaya alınıyor. ancak eğitim alanında hiç bir faaliyet yok. hatta başka hiç bir sorun kalmamış gibi kız ve erkek öğrencilerin ayrı sınıflarda okutulması bile gündeme alındı bu ülkede. yöneticilerin düşündükleri bu saçma sapan şeyleri değiştirmeleri gerekiyor önce belkide. yani birbirlerine dokunmaları olmamalı gözünüze gelen şey birbirleriyle nasıl daha iyi bilgi alışverişi içinde olabilirler düşüncesi içerisinde olmalısınız. belki bizden sonra gelen nesiller daha akıllı olarak geliyor olabilir. ancak bu aklı kullanamadıktan sonra ne işlerine, ne işimize yarayacak ? bırakın yetenekleri ve istekleri doğrultusunda bir yerlere gelebiliyorsa gelsin öğrenciler. zaten başarısız olurlarsa başka bir alana kendileri yöneleceklerdir siz bunu sınavla yapmaya çalışmayın. kaliteli sınav sistemleri kurmaya çalışmak yerine okulları daha kaliteli hale getirin. işte o zaman muhasır medeniyetler seviyesine erişebiliriz. sabrınız için çok teşekkür ederim.

1

ehil olmayan kişiler tarafından eğitim sistemi sürekli değiştirilince, eğitim alanında başarı beklememeliyiz bence. yani sırf kendi düşüncesi diye kaç kere sinav sistemi değişti, ondan sonra gelenlerde hep sistemi değiştiriyoruz diye kaç kere cocuklar magdur oldu. aslında bütün eğitim sistemimizi araştırıp daha köklü bir eğitim sistemi getirilebilir.

0

işin ehli insanlar değilde ehli olmayanlar düzeltmeye kalkışınca sonuç bu oluyor.