0

iman eksikliği insanın inandığı şeydeki samimiyetinin az olmasından ileri gelir islami anlamda iman eksikliği ise insanın allah'a inancında kayıtsız davranması onun emir ve yasaklarına uygun hareket etmemesi sonucundan kaynaklanır aslında temelde her insan iman sahibidir fakat imanındaki kuvvet ya da islami deyimiyle yakini farklı farklıdır

1

iman eksikliği ,maneviyat eksikliği ve karekter ,kişilik bozukluğundan ileri gelir. bir insan ister namaz kılsin, ister kılmasın eğer o insanın kalbinde ,yüreğinde merhamet duygusu yoksa beş para etmez. merhametli ve bir de maneviyatli bir insan sa o insana sımsıkı sarılıp, bir daha bırakmamak lazım. salih insan lazım bize .imani eksik,merhametsiz insan değıl.

0

iman eksikliği 'dini anlamda yorumlarsak', ki iman sadece dinen inanç demek değildir. iman gönülden inanmak, adanmak vs. anlamlarına gelir. iman eksikliğini islam adına yorumlamak isterim. iman eksikliği adı üstünde islami değerlere olan inançta olması gerekenden veya istenenden daha düşük seviyelerde bir inanmışlığın varlığıdır. nasıl meydana gelir dersek de bunu açıklamaya gerek yok. etrafınıza bakmanız yeterli. güzel ülkemin sözde %99'u müslüman. %'de kaçı inandığı dinden haberdar bilinmez. buraya yazıp koca bir kitlenin hakkına girmem istemem ama inanın gözlemlerim bu yüzdenin düşük olduğunu gösteriyor. lgbti adı altına toplum ahlakı, aile yapısını, kültürel değerleri zedeleyen başlıca safsata meşrulaştırılmaya çalışılıyor. buradan da sorumani aracılığıyla bir kez daha belirtmiş oluyum. bu ülkede benim gibi insanların cinsel tercihleriyle bir sorunu olmayıp da bu cinsel tercihlerini sosyal hayatlarının her zerresinde haykırmak adı altına bir gerizekalılığa giden lgbti mensuplarına mantıksal olarak yaklaşabilip, sürüden etkilenmeyen aklı başında insanlar olduğu sürece o iş zor. neyse iman eksikliği dedik yine sinirlendim şunlara. iman eksikliği aha böyle yanlış olunduğu bilinip de meşrulaştırılmış şeylerden sebep bulur kendine. dini eğitimini tam alamamış gençlik. 4 bir yandan o farkında olmasa da onu kültüründen ve dininden uzaklaştırmak için oluşturulmuş argümanlar. ve bugün amerikadaki sosyal çöküşün zeminine kayserili mütahit betonu gibi oturmuş olan '' yanlış özgürlük anlayışı neticesindeki çökmeye mahkum aile yapısı''. tüm bunlar iman eksikliğine sebep olur. siz siz olun inandığınız değerleri araştırmaktan kendinizi alıkoymayın. iman ettiğiniz her ne varsa bunu öğrenin körü körüne iman etmeyin ki iman eksikliğiniz olmasın..