0

ben şunu söylemek istiyorum tabii ki domatesin fiyatını yüksek olması beni rahatsız ettiği gibi herkesi de rahatsız ediyordu ama sigaranın en kötüsü bile sekiz buçuk tl den satılmakta buna kimse itiraz etmezken yiyeceklere ediliyor ben de bunu anlamıyorum benimle aynı konuda olan var mı.

0

tabikide ediyor sadece dates degilki her sebze atea pahasi

0

eskiden maddi durumu iyi olmayan insanlar soğan, peynir, domates, ekmek yerlerdi. şimdi hiçbiri alınacak gibi değil.
bir kalıp peynir neredeyse otuz lira.
domatesin kilosu yedi, sekiz lira.
soğanın kilosu beş lira. kırıp yemeyi bırakın millet yemeğe koymaya soğan bulamıyor. geçen gün annemin kapısının önünden soğanlarını çalmışlar. helal olsun alana ama yazık yani bu millete.
sadece domates değil her şey çok pahalı.

0

ekonomik acidan beni rahatsiz etmiyor ama halki dusununce gercekten halk icin uzgunum.

0

evet ediyor domateste indirim olsa ve parası o kadara yeten kişi alabilir

0

domatesin bu kadar pahalı olması beni etkiliyor çünkü eskiden evimize 5 kilo domates alırken şu an 2 kilo alıp aynı süre içinde kullanmaya çalışıyoruz parasızlık cok zor bir şey allah kimseyi düşürmesin.

0

yani ister istemez ediyor. çünkü domates birçok yemekte kullanılan bir sebze. kilosu pahalı olduğu için insan eskiye göre daha az domates satın alabiliyor. çoğu yemeklerde kullanamıyoruz. bence domatesin fiyatı eskisi gibi olmalı, düşürülmeli.

0

sadece domates mi bir çok meyve sebze için geçerli bu durum, enflasyon tavan yapmış cari açıklar var ve ekonomik sıkıntılar içerisinde boğuşarak hayatta kalmaya çalışıyoruz açlık sınırının altında yaşayarak. buna yaşam denilir mi bilemem ama her gün kaygı stresle bugünler aşılmaz, her gün daha da geriye gidiyoruz.domates nerden nerelere gelmiş, dar gelirli aileleri düşünen var mı hiç?. yoktur olsaydı eğer şimdi bunları değil, eğitim düzeyimizi kadın şiddetini terörü ilk sıraya gündeme koyarak konuşabilirdik. enflasyon ile mücadele aralık ayından sonra yok olmayacak, yine başa dönmüş olacağız ve bu sefer meydanlarda ne diyecekler bakalım göreceğiz. herkesin dolabı tam tıkır bomboş, ne yiyecez ne içecez bunu düşünen birileri çıksın da yüzleşelim olmuyor böyle çünkü.

0

beni rahatsız ediyor evet bence o kadar para olmamalı ki domates faydalı insanlar bu faydadan yararlanmalı yani alım gücü günden güne düşerken ekonomının yükselmeside ayrı olay ve domatesi her şeyde kullanıyoruz.

0

domates herşey yemeklerde salatada salatasız sofra olmaz domatessiz salata olmaz tabiki ah eski günler ah 0,50 krş aldığımız domates ne hale geldi :(

0

etmezmi ekonomi alt üst olmuş domates olmuş 5 lira kilosu en son gördüğümde oda şuan ne kadar bilmiyorum ama çok rahatsızım yicrk doğru düzgün bişey alamiyoruz

0

sadece rahatsız olsak iyi. cebimiz de muzdarip pahalılıktan alamıyoruz. fiyatları aşırı yüksek.

0

bu sene bizim urfa'da 3 liranın altına daha düşmedi tabii ki rahatsız ediyor domates sofrada olması gereken bir sebze ama her zaman alamıyoruz sonuçta 5 tl'ye domates alacağıma başka şeyler alırım diyorum.

0

sadece keşke domates olsa eskiden 0.80 kuruşa aldığımız patates şu anda 3 tl olmuş kilogramı . en azından meyve sebzelere zam yapılmasa keşke

1

kesinlikle rahatsız ediyor. fiyatını bu kadar çıkartacak ne var yani. yakında on tl yaparlar yani o dereceye geldi artık.

0

domates olmassa olmaz kahvaltıda falan hersekilde gıder derhal ucuzlamalı.

1

biz konservelerimizi yapmıştık. bu kışı iyi kötü geçiririz de bahara allah kerim. :)
şaka bir yana, domatesi taneyle alacak duruma geldi millet.
biz tarım ülkesiydik yahu...

1

öğrenciyseniz ve domates pahalıysa hayat çok zordur

1

tabiki ediyor ülkeyi mahveddiler ayrıca insanlar domatezsiz yemek olmaz.

0

ediyor . hem de çok. çünkü en çok kullanılan gıdanın bu kadar pahalı olması can yakıyor. ve çok üzücü . çünkü alamayanlar bile olabilir