0

en basit bir bekarın sehriye çorbasıdır.
1 çay bardağı tel şehriye
1 yemek kaşığı teryagı
1 adet havuç
bir tutam maydonoz
bir tutam tuz ve karabiber
varsa tavuk bulyon da katılabilir
körili mantarli tavuk
5-6 adet mantar
yarım tavuk göğsü
200 ml krema
1 tatlı kaşigı köri
1 tatlı kaşığı terayagı
bir tutam tuz
bir tutam karabiber bunları deneyebilirsin

0

bekar biri, hele birde çalışıyorsa türk mutfağındaki en kolay yemekleri seçmesi gerekir. makarna gibi mesela. ya da kızartmalar. köfte, patates, biber, patlıcan gibi... menemen yapabilir. zaten bu dediklerimin tariflerini arkadaşlar vermiş. kızartmalarda biber, patlıcan kabak dedim de, aklına birşey gelmesin, yıkayıp dilimle kabağı. patlıcanı da dilimleyebilirsin. onu küp küp doğrayıp kızartan da var. ama enin için kolayı dilimlesen yeter. biberi de yıkayıp direk öyle bütün de kızartabilirsin, istersen çekirdek kısmını da çıkarabilirsin. dikine ortadan ikiye bölerek de çıkarabilirsin, biberin sap kısmınıkesip atabilirsin de direkt. öyle çekirdeğini çıkarıp kızartan da var, bütün (çekirdeklerini çıkartmadan da) kızartan var. yani, köftenin de yapımı zor değil aslında ama kasaptan alabilirsin marketteki köfteleri beğenmiyorsan. aslında tavuk baget alıp onu da pişirebilirsin. onu da haşlama gibi olur biraz ama bir püf noktası vereyim sana. mesela şimdi baget aldın ya. küçük tencerende vardır. koy iki tane, üstüne gelecek kadar su koy. o su çekene kadar kaynat. su kalmayacak tencerede, tamam. yani senin tavuğu yapman bu şekilde daha iyi olur. bir ara erkek arkadaşım tavuğu en iyi nasıl yapar diye evimde denediğim bir yöntem. pişiyor da tavuk. o konuda şüphen olmasın. suyunu çok koyup acaba pişti mi bu tavuklar derdinden de kurtulmuş olursun. ;) ;)

0

marketten hazır çorba al, 4 bardak suyu ve çorbayı tencereye boşaltıp karıştır, hafif kaynamaya başlayınca 15 dakika kısık ateşte pişir. afiyet olsun :)

1

bekar birinin genellikle çok kolay yemekleri yapmayı daha çok seviyorlar onun içinde yemeklerin en kolayı makarnadır genellikle öğrenciler ve bekarlar makarnayı severek yapıyorlar ya da mecbur oldukları için yapıyorlar ama bekarların kolay bir yemek daha var domates patlıcan biber ve et içe doğrayarak bir tepsiye koyup fırına atmak da çok kolaydır.

0

hangi yemeğin tarifi acaba lazım. en kolay yemekler melemen, pilav, kızartma, makarna vs.
melemen: beş altı biberi doğrayıp yağda güzelce kavur üzerine üç beş tane de domates doğrayıp koy. güzelce pişir. istediğin kadar yumurta kır. biraz tuz biraz biber işte bu kadar.
kızartma: isteğe göre istediğin sebzeleri doğra kızgın yağda kızart yoğurt eşliğinde afiyetle yiyebilirsin.
makarna: kaynayan suya bir paket makarnayı boşalt biraz tuz ve sıvıyağ gezdir. yaklaşık dokuz dakika da pişiyor. istediğin gibi sosla ya da sade yiyebilirsin.