0

insanların çocuktan gençliğe kadar gelmesi ergenlik bazı insanlar ergenlik dönemini sorunsuz bir şekilde yaşıyor bazı insanlar ise ergenligini abartiyor yüzleri değişiyor büyüyor sivilce oluşuyor ergenliğe girenler bazıları kendilerini bozuyor sinir yapıyor piskolojisi alt üst oluyor aslında büyüyor büyüdüğünü fark etmek istemiyor hormonlardan dolayı insanlarda değişiklik gösteriyor yanj

0

sigmund freud'un bilinçaltı isimli kitabını okusanız bir bölümünde ergenliğe dair derin derin yazıları ile bu konuda oldukça bilgileneceksiniz. kitapta doğuştan itibaren yaşanan cinsel aktivitelerden bahsediyor. kitabı anlaması biraz güç. yani güç derken açık bir görüşle okumanız gerekiyor. yoksa yazarı sapıklıkla suçlayabilirsiniz. ancak bilimsel olarak bakıldığında gerçekten mantıklı olduğunu göreceksiniz. öncelikle doğumdan itibaren yapılan cinsel olaylardan bahsetmek istiyorum. yazara göre bebeklerin annesini emmesi ve parmaklarını emmesi hatta tuvaletini bile yapması cinsel bir durumdan kaynaklanıyor. hepiniz duymuşsunuzdur. bazı çocuklar tuvaletlerini yapmamakta ısrar ederler. ancak bir süre sonra tuvaletlerini yapmak mecburiyetinde kalırlar. bu durum genital bölgelerdeki uyarıcıları tetiklediğinden farkında olmadan aslında cinsel bir uyarıcı etkisinde kalırlar. bu tamamen yazarın görüşü arkadaşlar beni yanlış anlamayın sakın. hele de çocuk istismarının bu denli fazla ortada olduğu bir dönemde yanlış anlaşılmak gerçekten istemem. bu olayların tümünün aslında ergenliğe hazırlayıcı etkiler olduğunu anlatmakta yazar. insan doğumundan itibaren gelişim göstermektedir ve bu gelişim cinsel manada da olmaktadır. sadece etkileri ergenlik dediğimiz çağa gelindiğinde daha belirgin olarak ortaya çıkar ve üreme olayının başlangıcı olur bu dönem. ergenlik çağının sonlanmasında ise bu cinsel gelişim durur ve sabit olarak seyretmeye devam eder. bir süre sonra da bildiğiniz üzere azalarak son bulur. ergenlik başladığında üreme organları tamamen erginliğe ulaşır. özellikle kızlarda bu gelişim daha belirgindir. kızlarda adet gerçekleşmeye başlar, erkeklerde ise penisten dışarıya meni çıkışı başlar. sabrınız için çok teşekkür ederim.

0

fiziksel gelişimler psikolojik değişimler oluşuyor bu yüzden çok dikkat edilmesi ve korunak olması gereken bir dönem.

0

ergenlik, fiziksel değişimlerin yanı sıra, gençlerin bir kimlik arayışına girdikleri, karakterlerinin geliştiği, kendilerini keşfettikleri bir dönemdir. bu dönemde hayatımızda ne yapmak istediğimizi belirlemeye başlarız.

0

insanın çocukluktan gençliğe adım attığı dönemdir. bu dönemde hormonel değişiklikler meydana geldiği için genelde sivilce, sinir sisteminde dengesizlik, özellikle erkekler de ses değişimi, sakarlık yaşanır.