0

özellikle küçük yaşlar da veya ergenliğe girildiği yaştan itibaren bir çocuğun bulunduğu arkadaş ortamı ergenlikten çıkınca o çocuğun ne olacağını gösteren ortamdır. ergenlik dönemi aslında çocukluktan çıkıp genç olmaya başlamanın ilk adımıdır. bu adımla birlikte o çocuğun bir takım problem yaşaması muhtemel bunun adına genelde ergenlik dönemi problemleri denir. ergenlik döneminde ki bir çocuk bu dönemde hobileri değişebilir, sevdiği zevk aldığı şeyler değişebilir bir takım değişiklikler içine girebilir ve hiç şüphe yok ki bunda o ergenlik döneminde ki arkadaş çevresinin önemi çok ama çok fazladır. ergenlik döneminde zaten bedensel olarak bir takım değişiklikler yaşayan bu gençler eğer iyi bir arkadaş ortamında ise çok sağlıklı bir ergenlik dönemi geçirip ergenlik döneminden çıktıktan sonra ki artık delikanlı olma çağında çok daha düzgün ve topluma faydalı bir birey haline gelecektir. şöyle düşünün ergenlik döneminde ki bir çocuk evde ailesi ile ne kadar vakit geçiriyorsa en az o kadar dışarıda o arkadaş çevresi ile vakit geçiriyor. oraya geçen fikirler orada yaşananlar da bu çocuğun kafasında yer edip onun hal ve hareketlerine de yansıyor. az önce belirttiğim sevdiği şeyler zevkleri değişebilir derken bunu kast ediyordum. o yaşta bir çocuk emin olun sırf arkadaş çevresinde herkes yapıyor diye yapmam dediği çoğu şeyi yapmaya başlar. bunlar olumlu veya olumsuz olarak ayrılabilir, herkes ders çalışıyorsa oda çalışır fakat arkadaş ortamında kimse çalışmıyor çalışanlara da inek vs gibi benzetmelere yapılıyorsa kendisi de çalışmayıp bu kervana katılanlardan olur. o yüzden o yaşta ki bir çocuk nereye çekersen oraya gider en az aile kadar o ortamında etkisi oldukça fazladır. sigara alışkanlığına kapılabilirler, alkol almaya başlayabilirler hatta daha kötü alışkanlıklara yönelebilirler ve bu bağımlılık haline gelebilir buda diğer kötü yanlarıdır. veya iyi bir yanı olan spora yönelebilir. sırf arkadaş çevresin de ki herkes futbol oynuyor diye oda merak salıp oynamaya başlayabilir. o arkadaş ortamında ki aile kavramı ne denli oturmuş buda önemli. aileye nasıl davranıldığı anne baba saygısı nasıldır buda önemli. eğer o çevresinde ki arkadaşları anne babaya saygısızlık yapıp bununla met ediyorlarsa, emin olun bir süre sonra bu tavırlar sizin çocuğunuz da da görünmeye başlayacaktır. eğer o arkadaş çevresinde ki çocuklar aileye saygısı almış anne babaya son derece hürmet eden tiplemeler ise, aynı şekilde sizin de çocuğunuz bu kavramı oturtup size karşı tavırlarını bu şekilde belirleyecektir.

0

ergenlik döneminde arkadaş çevresi önemlidir. ama bundan daha çok ailenin önemi büyüktür. eğer aile çocukla iyi ilgilenmez ve anlayış sağlamaz ise bunun üzerinede arkadaş çevresi kötüyse çocuk hiç beklenmedik bir yola girebilir.

0

ergenlik çağında çocuklar sürekli arkadaşları ile vakit geçirmek isterler. sanki aileleriymiş gibi. kendi ailelerini yanlarında istemezler. onların başkalarının yanında kendilerini sevmelerini istemezler. onun yerine arkadaşları ile takılmak, gezmek bir şeyler paylaşmak isterler. grup kurarlar sürekli sanki dünyayı onlar yönetiyormuş gibi davranırlar. herkes beni seviyor, beni kıskanıyor diye düşünürler, arkadaş çevresinde popüler olmayı çok severler. kimilerinde de arkadaşlar kötü yola sevk edebilir. bu dönemde sigara ve alkol kullanımı başlayabilir. arkadaşlarının zorbalıklarından veya dışlanmamak için buna boyun eğebilirler. bu durumdan dolayı sorunlara öncelikle anne ve babalar dikkat etmelidir. kontrol etmek yerine onlarla arkadaş olmalıdırlar.

0

arkadaş çevresi özellikle de okul çağlarında küçüklük yaşlarda çok önemlidir arkadaş çevresi. tabii ki de ergenlik çağında da çok önemlidir ama küçük'ten başlanırsa en azından bunu bir çözüm bulunabilir. arkadaş çevresi bazen olabiliyor mesela sigara içiyor, arkadaş çevresi daha sonrasından bir tane eş diyerek alıştırıyorlar ona da ve sürekli asabi bir insan oluyor hayattan soğumuş annesine babasına hiçbir şekilde saygı göstermeyen bir çocuk oluyor.o yüzden de gerçekten çok dikkat edilmelidir arkadaş çevresini özellikle de ergenlik çağında. eğer ki çocuk sevgin sen arkadaşlar da zengin oluyor genellikle onlarla sürekli bir yerlere gitme fakir insanları küçümseme gibi arkadaşları onu çok aşırı bir şekilde etkiliyor o yüzden hiç iyi bir şey değil aslında. anne babalar özellikle dikkat etmelidir arkadaş çevresine özellikle de ergenlik çağındaki çocuklara arkadaşlarına çok dikkat etmelilerdir. sosyal gelişimde oldukça etkiliyor arkadaşlar o yüzden de genellikle yapmadığı şeyleri, düşünmediği şeyleri, onları ayak uyduruyor sürekli bu da gerçekten çok kötü bir şey onlar için. anne babalar en azından çok dikkatli olanlardır eğer ki böyle arkadaşlıkları var falan varsa hiçbir şekilde onlarla görüştürülmemesi gerekir. o arkadaşlıklar daha sonrasında çok büyük bir şeyler yol açabilir diye düşünüyorum.özellikle de ergenlik çağındaki çocuklar genellikle dertlerini sıkıntılarını anne babalarına değilde arkadaş çevresini anlattığı için bazen arkadaş çevresiyle de çok sorun yaşayabiliyorlar mesela başka arkadaşına söylüyor o kişi de daha sonra gerçekten çok büyük sıkıntılar yaşıyor arkadaş ortamında o yüzden çok dikkat etmelilerdir anne babalar bence.anne babalara yönelik değişik bir şeylerin söylemiyor böyle çocuklar özellikle de ergenlik çağındaki çocuklar o yüzden de çok sıkıntı çekiyorlar arkadaşlarına söylüyorlar ,gidip erkek arkadaşlarını söylüyorlar o yüzden de hiç bir şekilde bu durumu çözümleyemiyorlar daha kötüye gidebilir hatta. o yüzden de arkadaş çevresi ergenlik çağındaki çocuklar çok dikkat edilmelidir.özellikle tek çocuklar anne babalarının hiçbir şekilde anlamadığını düşünüyorlar aslında tabii ki de bazı anne babalar çok iyi ki sizler ama anlayışlı anne babalar için söylenemez bence.o yüzden de hiç bir şeyde indi söylemiyorlar onlara beni anlamıyorlar sürekli kendilerini düşünüyorlar diye kendi kendine aslında kuruntu yapıyorlar sadece.genellikle gençler anlaşılmaktan şikayet ettikleri için ve ailesini küçük görürler genellikle arkadaş içerisinde hiçbir şekilde ailelerin anlatmazlar bazı çocuklar mesela fakir oldukları için anlatmazlar. ailelerinden neredeyse utanırlar arkadaş çevresine dahil hiçbir şekilde bir şey söylemezler o yüzden de bence çok yanlış bir durum ergenlik çağındaki çocukların öyle bir şey düşünmesi gerçekten çok yanlış diye düşünüyorum.tabii ki de bazı dönemlerde böyle bir yanlış düşüncelere olabilir ama eğer ki ilerleyen yaşlarda aynı şekilde düşünüyorsan gerçekten çok yanlış bir şey .