0

her ülke aile gıbı olmuş olsa düşmanlık olmasa cok guzel olurdu ama düşmanlık var oyuzden ortalık bırbırıne gırerdı herhalde

0

her insanlar nasıl menfaatlerini düşünüyorsa ülkelerde aynı şekilde kendi menfaatini koruyor. herkes kendi nefsini düşünüyor. onun için büyük balık küçük balığı yiyor. dünyanın düzeni böyle. savaş olmasa bile bir ayrımcılık olacağını düşünüyorum. şuana kadar o kadar ayrımcılık oldu onun için savaş olmasa bile barış olacağını düşünüyorum. insanlar kendi aralarında dil din ırk ayrımı yapıyor. bunların olmaması için nefsimizin olmaması lazım.

0

savaşsız bir ortam demek, kaos ortamının olmaması demektir. insanlar mutlu ve huzurlu olur. yardımsever ve mutlu çocuklar dünyaya gelir. bu dünya daha yaşanılabilir bir hale gelir. savaş ortamı olunca insanlar kendini kötü hissediyor, mutsuz oluyor. her tarafta ölüm, silah, kaza haberleri insanı çok etkiliyor. birçok insan ve en çok da kadınlar ve çocuklar zarar görüyor. insan bu haberlerden kötü etkileniyor, mutsuz oluyor. savaşsız bir ortam mutlu bir ortam demektir. huzurlu olur her taraf, korkarak haberleri izlemeyiz, acı haberleri duymayız, keşke böyle olsa bu dünya ve her taraf huzur koksa.

0

ailenle yaşadığın ortam gibi,arkadaşlarınla olduğun ortam gibi bir hale dönüşür veya bir bakıma şehirdeki herkese selam verip tanıman gibi olur.fakat insanlar hep bir çıkar ve kötü şeyler düşünmeye kafa yordukları için savaşsız düşünemiyorum.fakat bir silahlarla yapılan savaştan bahsediyorsak geliştikçe ve çağdaşlaştıkça akıllanmak gerekir ve ülkelerin sınırlarını,iç işlerine karışmadıktan sonra olabilir

1

savaşsız bir dünya söyle kavgasız gürültüsüz çocukların korkusuz hiçbir savaş endişesi olmadan e geçim sıkıntısı olmadan insanların birbirine daha yakın olması birbirini sevmesi sayması akraba olmadan bile kardeş s yaşaması insanların birbirine daha çok yardım etmesi ve sorunsuz bir hayat sürmesi ile olur hiç geçim sıkıntısı olmadan hiç kavga gürültü patlama sesleri olmadan rahat ve huzurlu bir yaşam sürmesi ile olur yani bu benim görüşüm.