0

takılan takılarla ilk başta yapılan borçlar kapatılır ondan sonra gelinde kalır

2

takilar geline verilmeli. eger cok fazla borc yapilmissa bi kismini borclarin bir kismini kapatmak icin kullanilmali.takilar ne gelinin ailesine nede damadim ailesine verilmemeli.

1

düğünde takılan takılar kime takıldıysa onundur. geline takıldıysa gelinin, damada takıldıysa damadındır. mustafa karataş hoca anlattı bunu bir keresinde. yani daha öncesinde takıları şöyle yaparız borç öderiz deyip gelinin rızası varsa damat tarafı o takılara dokunabilir dedi. öbür türlüsü yani gelin vermeyeceğim diyorsa o zmaan yaapcağı birşey kalmaz. hakka girerler diyor. zorla alırlarsa günah diyor mudtafa karataş hoca. gelinin rızası gerekiyor yani. gelin kendi vermek isteyecek yani. damat tarafı ille de vereceksin diyemez yani.

1

düğünde takılan takıların eğer damadın düğün masrafı borcu var ise geline ve damada takılan takılar önce düğün masrafına verilir ve kalanı da gelinle damada verilir düğün masrafı yoksa takılar yine gelin ve damada verilir ama bazı yerlerde damat tarafı damada gelin tarafı da geline ne takar sonra da herkes taktığını geri alır öyle çok saçma buluyorum yani gelinle damada takılan takılar gelin ve damadın olması gerekir.