0

kına, türkiye'nin neresinde olursa olsun kız tarafına aittir. nasılsa erkek tarafı düğün için salon tutuyor, birde kına için tutuversin ne olacak diye düşünenlerde var malesef. kimse kusura bakmasın ama bazıları da damat arafının afedersiniz ağzına s.çıyor... nasılsa para harcayacak. bunu da yapsın, şu da olsun deyip damat tarafına kitleme derdindeler.

0

benim bildiğim kadarıyla kına kız tarafına aittir hatta pardon nişanı kız tarafı yapar ama kınada kız tarafına ait sanırım yanlış hatırlamıyorsam eğer ancak belki yöreden yöreye göre de değişiklik gösterebilir bu durumlar.

0

bizim oradaki adete göre kına kız evine, düğün ise erkek evine aittir. kınayı kız evi istediği yerde istediği şekilde yapar düğünüde erkek tarafı istediği yerde ve istediği şekilde yapar. ama tabii ki anlaşıp da daha değişik de olabilir. illa bu adet deyip de böyle yapılması gerekmez.

0

kınayı yapmak tabi ki kız tarafına aittir. bu ezelden beri olan bir geleneğimizdir. ve güzel bir gelenek olduğunu düşünüyorum. çünkü gelin olarak gidecek olan kız'ın son kez kendi ailesiyle beraber mutluluğunu paylaşan bir anı oluşturur.

0

geçmişten günümüze kınayı hep kız tarafı yapmaktadır. bana göre boşa yapılmış bir sürü masraftan ibarettir baz gelenekler. bu da onlardan biridir.

0

bizim adetlerde kinayi kız tarafı düğünü erkek tarafı yapar.