0

bol bol kitap okumalısın. bilinmedik şeyleri araştırmalısın. ne kadar çok gezersen o kadar da genel kültürünü arttırabilirsin

0

dergi, gazete, kitap ne bulunursa okunmali diye dusunuyorum. ayrica belgeseller (sadece hayvan belgrseli yok, cogragi, saglik derken bircok alanda belgesel cekiliyor.) izlenebilir, kafaya takilan bir konuyu ansiklopediler ya da internet araciligiyla arastirip ogrenmek de genel kulturumuzu arttiran seyler. birde gezmek... yani simdi tarihi mekanlari gormek filan da grnel kulturumuzu arttiriyot. bilgi bilgiyi dogurur derler ya. gezip gordugun bir yeri merak ediyorsun, oradan onu merak edip onu arastiriyorsun derken hep bilgi ediniyorsun.

0

genel kültürü arttırmanın en önemli yolları haber izlemek, gazete ve dergi okumak, kitap okumak, sergi ve önemli festivallere gitmek, günlük haberleri takip etmek. bilgi edinmeyi ve araştırmayı sevmek. bunları yapınca genel kültürün git gide artar. bir de instagram olsun veya burası olsun birçok şeyden haberin oluyor, yeni bilgileri öğrenebiliyorsun. bu da zamanla genel kültürünü arttırıyor. herkes kitap okumuyor ama okumalı veya sevdirilmeli. sorumani e genel kültür için oldukça yarar sağlıyor.

0

genel kültürü artırmak için özellikler roman ve hikaye bolca okumak gerekir belgeselleri izlemek ve okumak faydalı olur genel kültürü artırmak için.

0

çok fazla kitap okuyabilir,sanat eserlerini inceleyebilir,yazarların hayatını araştırabilir,çok gezebilir