0

enerji içecekleri yeri zamanı ve duruma göre yararı ve zararı vardır

1

enerji içeceklerinin fazla oranda ve doktor kontrolü olmadan içilmesi kalp krizi geçirmeye, tansiyonun yükselmesine ve hatta ölüme bile sebep olabilmektedir.

0

rapora göre, enerji içecekleriyle ilgili en önemli sorun, içerdiği kafein miktarı. kahve sıcak olduğu için yavaş yavaş tüketiliyor. ancak enerji içeceği soğuk olduğu için kısa sürede aşırı miktarda tüketilebiliyor. bu da kafein zehirlenmesi olasılığını artırıyor.

avrupa gıda güvenliği kurumu'nun araştırmasına göre çocukların vücuduna giren kafeinin yüzde 43'ü enerji içecekleri yoluyla alınıyor. bu oran gençlerde yüzde 13, yetişkinlerde ise, yüzde 8.

telif hakkıafp
enerji içecekleri ile ilgili bir başka sorun da alkolle birlikte alınması. 18 - 29 yaş aralığındakilerin yüzde 70'i enerji içeceğini alkolle karıştırıyor. bunun yol açtığı sorunlardan biri, enerji içeceğinin alkolün etkisini bastırması nedeniyle sarhoş olunduğunun geç anlaşılması.

who avrupa ofisi'nin raporuna göre, abd ve avustralya'da yapılan araştırmalar aşırı enerji içeceği tüketiminden kaynaklanan sorunların arttığını gösterdi ve örgüt, bu tür kapsamlı araştırmaların avrupa'da da yapılması gerektiğini vurguluyor.

enerji içecekleri türkiye ve bütün avrupa ülkelerinde satılıyor.

0

enerji içecekleri gerek yapılış maddeleri gerek içtikten sonra göster değil etki ile birlikte zararlı olduğunu düşünmekteyim boğa spermi ile yapılan bir ürünün sonuçta sağlıklı birazcık hayalperestlik olduğunu düşünüyorum ve bu yüzden hiçbir şekilde enerji içeceği kullanmak enerji içeceği arkadaşlar gördüm kadının olduğunu sordum ikisinin bir arada kullanılmasının saçma olduğunu düşündüğüm için fikirlerini almak istedim bu konuda bir grup arkadaşın bu iki ürünün arada güzel gittiğini düşünmesine rağmen bir grup arkadaşım ise ikisinin hiçbir şekilde iyi gitmediğini söylediler kullanan arkadaşlara tavsiye etmiyorum insan içeceklerinin kullanılmamasına tavsiye etmekteyim soruyu hazırlayan ve cevabımı okuyan arkadaşlara buradan teşekkür ediyorum