1

sosyalleşmek kolay olmuyor aslında özellikle çekingen insanlar için kendini açamayan insanlar için oldukça zor bri durun sosyalleşmek. ancak arkadaşlarınız var ise onların bulunduğu ortamlara girmeye başlayarak onlarla sohpet ederek çeşitli kurslara yazılarak örneğin spor olur dans olur enstürman olur bir şekilde sosyalleşme çalışarak yeni insanlar tanıyarak sohpet muhabbet ederek bunu başarabilirsiniz ancak. çekingen bir insan iin kalabalık ortam ve sohpet oldukça zor olabilir. hryrcanlanırsınız ne diyeceğiniz bilemezsiniz nasıl davranacağını ı bilemez farklı davranır ve haraket edebilirsiniz buda heyecandan ve çekingenşikten utanma güdüsü den kaynaklı olabilir. bu tamamen alılılmıllıkla alakalı bir durum. yani siz geri 8landa duran sessiz sakin bir insansanız bir anda sosyaşleşip çok konuşan biri olamazsınız zaten zamanla insanlarla vakit geçirerek düşüncelerinizi fikirlerinizi karşılıklı paylaşarak dinleyerek sohpet ederek bir araya gelerek dışarı çıkıp sosyalleşmek beraber birşeyler yaparak bu mümkün olur ancak yani biraz açılmamız gerekiyor. kendimizi çok kapattıysak bir anda açılmak zor olabiliyor zamanla ve yavaş yavaş insan sosyalleşebilir. insan ilişkileri iletişim dışarı çıkma çeşitli aktivitelere katılmanın payı da büyük. biraz böyle davranmak ve yaşamak gerekir sanırım sosyalleşmek için.

1

dışarı çıkan insan sosyaldir cafeye gider oturursun arkadaşlarınla vakit geçirirsin bu gibi şeyler.

1

dışarı çıkmaktan hoşlanmıyorsanız bile dışarı çıkmanız lazım benim de pek sosyal olduğum söylenemez ama aşmak için dışarıyla bir bağlantı kurmak gerek bence.yeni insanlar tanımak onlarla kaynaşmak beraber vakit geçirmek lazım kalabalık ortamlara ayak uydurmak lazım örneğin konserlere gidilebilir mesela sosyal medyayı sık kullanmakta sosyalleşmeyi olumsuz etkiliyor şahsımca eğer maddi durumunuz kötüyse yine de sosyalleşebilirsiniz tek başınıza çıkın yürüyüş yapın kulaklığınızı takın insanları izleyin doğayı izleyin.

1

sosyalleşme yani evli veya sözlüysen sen veya eşin istedıgı şeyı yapar istedıgı yere gıder gezer tozar arkadaşlarıyla hıç kararlarına hep saygı duymalı ortamlarda gıyınış tarzı gıbı bı şekilde şeyleri ayrıca spor eğlenceli yerlerı keşfetmek bu şekilde dr

2

sosyalleşmek, bir iste çalışmak ve spor,sanat kursları, tiyatro ,sinema vs .gibi sosyal etkinliklere katılarak olur.tabi bu aktivitelerin bazıları maddiyat gerektirebilir. o yüzden bir iste çalışmak, sosyalleşmek için gerekli bir etkendir.

1

son zamanlarda günlük yaşantımızda çok sık kullanılan bir terim var sosyalleşme herkes bir sosyalleşme dir almış hatta insanlarda sosyal ve sosyal olmayan olarak kayıt olunuyor günümüzde kimine göre sosyal olmak her gün sokağa çıkmak kimine göre bir derneğe üye olmak ya da internet başına facebook gibi sitelerde vakit geçirmek ve genel olarak kişinin içinde yaşadığı toplumun bir üyesi olma süreci sosyalleşme kişi ve toplum ilişkisini ifade eden sosyalleşme bir bakıma bu disiplinler arasındaki köprüyü de kurmaktadır sosyalleşme çocukluktan başlar ancak bu çok yönlü ve karmaşık bir süreçtir bireyin sosyalleşmesine katılımla getirdiği özellikler yanında başta aile olmak üzere doğal ekonomik kültürel vesaire çok sayıda çevresel etken rol oynar çocuktan itibaren başlayan kişi üzerindeki sosyal etkiler kişiliğin sosyal tutum ve davranışlarının gelişmesini sağlar.