0

barcelona takimi eskiden cok iyi oynuyordu simdi de oyle ama eskiden daha iyi top yapiyolardi pas yapiyolardi orta aciyolardi messi cok iyi kosuyordu cok iyi pas yapiyordu herkesi calim manyagi yapiyordu cavi cok iyi 9rta aciyordu cok iyi topa vuruyordu messi sag kanattan bi giriyordu tutamiyorlardi simdi ise eski duzeni kaybettiler messi kosamiyo calim atamiyo orta acamiyo pas atamiyo ara pas cok zayif kaleci desen geleni geceni yiyor oyle iste

0

eski oyunculari kalmadi artik nerde o iniestalar nerde o alvesler messi eski performansini kaybetti ronoldo oylemi degil juventusa transfer oldu adam ordada dokturuyor ama messi bitti artik bence barcelona bundan sonraki hayatinda basarilar

0

çünkü futbolcuları artık para için oynuyorlar futbolu sevdikleri için oynuyorlar futbolu artık iş olarak görüyorlar

0

çünkü o futbol aşk ruhu yok adamlar para varsa futbol var felsefesine büründü ve artı real madrid rakip değilse barcelona kendini çok saliyor. rakip gucsuzlesincr diğer rakibin ruhunuda rekabet ruhu yok oluyor

0

barcelona en iyi ve en etkili futbolunu pep guardiola zamanında oynadı . ve kazanmadik kupa bırakmadılar . tabi o gittikten sonrada sendelediler.hem puyol ve xavi gibi emektarlarda barcelona ya veda etti.ve eski zamanlarına dönemediler.

0

barcelona futbol takımı bence dediğiniz gibi eskisi kadar başarılı değildir. bunun en büyük etkenlerinden bazılarından bahsedecek olursam, eskiden takımda çok iyi oyuncular bulunmaktaydı.
bunlardan sayacak olursam eğer xavi,xavi takımın beyniydi diyebilirim. xavi gittikten sonra takım yine düşüş yaşamadı.çünkü iniesta gibi büyük bir yıldız vardı ellerimde oyun kurucu olarak bence şu an takımda hiç kimse yok philippe coutinho yeterli değildir diye düşünüyorum. messi tek başına elinden gelenin fazlasını yapıyor. zaten mesele bu takımdan giderse ya da futbolu bırakırsa bu takım gitgide çökecektir. diye düşünüyorum.barcelona bu sene iyi bir futbol oynamıyor.ama yine de lig'de en kötü hali ile 2. sıradalar.böyle devam ederlerse bence ligi en kötü ikinci bitirecekler.ancak ben barcelona'nın toparlanıp kendisine geleceğini düşünüyorum. özellikle dembele ve coutinho biraz iyi oynarsa çok iyi şeyler olacaktır. barcelona takımı için zaten messi elinden geleni yapıyor. suarez geldimi affetmiyor. bana göre barcelona bu sene düşüşün büyük etkeni kesinlikle iniesta'nın takımdan ayrılmasıdır. çünkü takımda iniesta gibi oyun kurucu bir futbolcu kalmamıştır.bakıyorum philippe coutinho iniesta'nın boşluğunu dolduramıyor.sonra her iki bek de asist falan yapamıyor.o bu yüzden barcelona şu an için düşüştedir.diye düşünüyorum.

0

eskiden pes 2006'da oynardık barcelona ile takımda kimler yoktu ki ronaldınho, ronaldo,adrıano,victor valdes ve daha niceleri gözümde canlanır koskoca mazi efsane takımdı barcelona önceden şimdi fos derler ya eskidendi herşeyin tadı şimdi herşeyin tadı gitti real madridin de eski performansı yok mesela

1

bu her takımın başına gelebilecek bir olumsuzluk. aynı örnek bayern münich için de geçerli mesela. futbol zaman içerisinde sisteminde değişiklik gösteren bir spor dalı. bir sezon öncesinde olanlarla yetinmiyor. sürekli değişim gösteriyor. şimdi barcelona'nın eskiden kemik bir kadrosu vardı ama o dönem itibariyle diğer futbolculara göre daha iyi oyunculardı. o kadro dağılınca onların yerine alternatif olarak gelen isimler gelişmeye açık oyuncular. ama o oyuncular da bu değişen dünya futbol sistemine göre gelişecekler. o da bir anda olabilecek bir durum değil. şöyle farklı bir teorim de var barcelona ve bayern, guardiola'nın eski takımları o bu takımlara gelip tiki taka sistemini getirip takımdan ayrıldıktan sonra takımların beli doğrulmadı. nedendir bilinmez.

0

eski orta saha yapısı mükemmeldi. kemikleşmiş yapıyı kaybetmeleri eski güçlerini kaybetmelerine neden oldu. rakiplerinin de güç kaybetmeleri ile hala ispanya'nın en güçlü ekibi konumundalar.

1

barcelona çok oturmuş bir kadroya sahipti onlar yavaş yavaş gidince eski gücü de kalmadı. önceden çok kemikleşmiş bir orta sahası vardı. aynı şekilde defansı da öyleydi. bunların yanına her dönem de bir dünya yıldızı çıkıyordu. ronaldinho zamanı mükemmel bir dönem yaşadı. sonrasında da messi çıktı zaten. orta sahada ki iniesta ve xavi zaten başlı başına bir ekoldü. onların yanına kim gelse zaten ister istemez iyi oyun ortaya koyuyordu. onların gitmesi ile barcelona onların boşluğunu dolduramadı. son zamanlar da yine biraz daha iyi oynamaya başladılar. gerçi ligde bulanan rakipleri bu sene çok kötüler. özellikle real madrid cr7'nin gitmesiyle baya kötü bir futbol oynamaya başladı. ispanya da ki diğer takımlarda baya etkisiz. durumlar böyle olunca barcelona çok sırıtmıyor. vasatın biraz üzerinde top oynamaları yetiyor. barcelona deyince akla insanı uyutacak derecede fazla ağır ve fazla pas içerikli bir oyun akla geliyor. bunun temel taşı olan orta saha eski mükemmel halini, mükemmel ikilisini özlüyor. onun içinde oyun planları ve tarzları değişti.zamanla yine eski hallerine gelirler. ne kadar kötü olsalar da en kötü avrupa da yarı final oynuyorlar.

0

çünkü ronaldinho eto puyol xavi inisesta artık yok ve teknik direktör aynı kişi değil yıldızları eskisi kadar yok ve artık futbol eskisi gibi değil çok sert ve hızlı oynanıyor en küçük takımlar dahil çok mücadele ediyorlar messi hiç bir zaman bir ronaldinho olmaz barcelona artık eskisi gibi değil rüya takım artık yok ve bence artık olmazda messi tek bir şey yapması çok zor bencil bir futbolcu dur

1

barcelona hem iyi oyuncularının bazılarını kaybetti hem de bazıları artık çok yaşlandı. bu durumda gittikçe takım oyunu da bozuldu.

0

çok yakın zamana kadar rüya takım olarak adlandırılan ispanyol futbol takımı barcelona takımı eski performansından çok uzak bir oyun sergiliyor.bunun birden fazla nedeni var elbette ve sırayla bunlara değinmeye çalışıcam.ilk neden olarak barcelona'yı farklı bir takım yapan yoğun ve yüksek yüzdeli doğru pas oranıydı.öyle ki masa tenisindeki raket gibi top oradan oraya gidip ama adresini hiç şaşırmıyordu.bu yoğun pas trafiğinin baş mimarları xavi, iniesta, puyol gibi kaliteli orta saha oyuncularıydı.bu oyuncuların yokluğu ve yeni gelenlerin bu konuda aynı performansı sergileyememesi oyun disiplinin den kopmalara ve takım oyunundan uzaklaşmaya yol açtı.diğer nedense, neymar'ın psg'ye satılması sonucunda takımda oluşan ve oyunu ateşleyen dinamo oyuncu eksikliğidir.çünkü messi'den sonra neymar takımdaki diğer önemli oyuncuydu ve takımı canlandırıyordu.neymar olmayınca baskı yiyen ve markajdan kurtulamayan mesai oyunda istediği performansı sergileyemiyor ve oyundan düşüyor.son bahsedeceğim faktör ise teknik direktördür.şu anki teknik direktör ernesto valverde, kendisi de eski bir forvet olsada takımı oynatma konusunda pek başarılı değil. josep guardiola gibi takımı anında şekillendiren ve başarılı hamleler yapan biri değil.tüm bunlar şuan ki barcelona'nın bu durumda olma nedenleridir şahsımca.

0

barcellona eski ruhunu kaybetmezsininin sebebi tabiki neymarın gitmesidir. neymar paris e gitmesinden dolayi barselonanin eli ayagıdır. tabiki messi var ama bir ronaldo degil. messide git gide düşuşte barselona daha cok kendi liginde iyidir.

0

çünkü eskiden xavi,iniesta, puyol gibi efsane oyuncular vardı barcelonada şu an pas yönünden xavi ve iniesta gibi bir oyuncusu bulunmuyor onun için ortasahada biraz sıkıntı cekiyor barcelona tüm yük messinin omuzlarında gibi messide olmasa barcelona bir hiç gibi geliyor bana bakalım bir kaç sene sonra messide bırakacak ben baska takıma gideceğini düşünmüyorum ama futbolu barcelonada bıraktıktan sonra ben barcelonanın çöküse gecceğini hissediyorum nedense.

0

aslında ruhunu falan kaybettiği yok sadece yeni dünya futboluna ayak uyduramayan bir kulüp haline geldi, eskilere dönmek onların elinde

0

barcelona takımı bence önceki yıllara bakarak biraz olsun direnci düştü gibime geliyor. bunun etkisi aslında takımın içindeki kaynaklanan bazı sıkıntılardan olduğunu düşünüyorum. yapılan bazı transferler de faydalı olmayınca doğal olarak tabii ki bir eksiklik olduğunu görebiliyoruz.aslında bakacak olursak avrupa liginde o kadar da fena ilerlemeyen bir barcelona takım var karşımızda. geçen yıllara tabii ki nazaran şampiyonlar ligi'ne daha çok iyi oynayan bir barcelona vardı ama bu sene de yavaş yavaş toparlanacak larını tahmin ediyorum. özellikle yarı döneme kadar bu şekilde devam edersen her takıma bir transfer daha geleceğini düşünebiliriz.özellikle defans bölgesinde büyük bir eksiklik görüyorum barcelona takımında genellikle her maç gol yeme gibi bir potansiyeli var. ligdeki durumu ise başarılı diye buluyorum ama arada sırada tabii ki avrupa maçları ile denk geldiği zaman puan kayıpları yaşayabiliyor çünkü yedek kadro ağırlıklı çıkabiliyorlar. kendi evindeki maçları çoğunlukla taraftarın desteğini görüyor ve oldukça bazı oyuncular ilgi gösterebiliyor. ama göründüğü gibi bence teknik adamlarının da bir eksikliği ya da çıkardığı kadroda bir şeyi yanlış yaptığını düşünüyorum.şu anda ligi'nde tek başına devam eden bir barcelona takımı var ve pek fazla da real madrid, atletico madrid ya da başka bir takım barcelona'ya geçecek gibi gözükmüyor. çünkü bu seneki lig maçlarında pek istediğim heyecanı bulamadım açıkçası. tabii ki bu da işte oyuncuların oynayışlarındanve lige yeterince yetenekli oyuncuların alındığını düşünmüyorum sene.bu da doğal olarak ispanya ligi'ne hiçbir şekilde zevk vermediğini görebilirsiniz.

0

formunu falan kaybetmedi. böyle büyük takımlar iki üc senede bir şike yaparlar.

0

küresel futbol dünyasında başkanlar çalışanlar ve menajerler ceplerine daha fazla para doldurmak için çalışıyorlar. bu denklem ve bağlamda kalitesiz oyunculara çok yüksek meblalara satıyorlar ve kulübün yıllık gelirinin büyük bir kısmını cebe indiriyorlar. bu bağlamda gereken transfer yapılmıyor ve kulüpler başarısızlıklara doğru rol alıyor. e tabi iniseta ve xavi gibi pas oyununun kralları top çevirme ve kazanılan topu doğru kullanma ustası olan adamlar veda ettiler barcelonaya puyol stoperdeki yeri asla dolmadı 5-6 adam denediler hepsi başarısızlıkla sonuçlandı. işte tamda ve asli sebepte bu

0

abi puyol bıraktı orta ikili iniesta xabi yok adamlar gidenlerin yerini doldurmadılar