0

efsane futbolcuların yerinin doldurulamaması yüzünden

0

futbolculardan insan adamlar sürekli baskı kurarak nasıl dayansın o tempoya adamlar yoruldular tabi

0

adam bıktı futboldantabi
sürekli baskı sürekli baskı
kaldıramadı gariban
yerim futbolunu dedi
kaçtı gitti
bende olsam dayanamam
ama para güzel

0

çünkü karşısında ronaldolu bir real madrid yok

0

puyol ınıesta xavı danıel alves maxwell vılla gibi oyuncuların ayrılmasından sonra takım eski ruhunu kaybetti tıpkı ulkemizde beşiktaşta gomez sosa olcay töre marcelo gibi oyuncuların ayrılmasında olduğu gibi

0

her takımın oluşturmayı istediği sistemi oluşturma, iyileştirme, eksiklerini görüp düzeltme ve en son olarak-eğer o düzeye gelirse- mükemmelleştime aşamaları vardır.
barcelona da özellikle guardiola ile gerek altyapıdan yetiştirdiği oyuncularla gerekse astronomik rakamlarla yaptığı transferlerle önemli bir kadro ve kendine has oyun sistemiyle ciddi bir başarı yakaladı.
bu oyun sistemini oluşturmak anlatmaya çalıştığım üzere önemli ve doğru yönetimsel kararlar verebilmeleri sayesinde gerçekleşti.
kendi ligleri la ligada ve şampiyonlar liginde önemli başarılar kazanmaları için sadece iyi oyun sistemine sahip olmak yeterli değildi. aynı zamanda önemli bireysel yetenekleri sahip oyunculara da sahip olmak gerekliydi. başta messi olmak üzere, puyol, xavi, fabregas, dani alves ve iniesta aklıma gelen önemli oyuncuları. ve tabi başarılı çalıştırıcı pep guardiola...
her başarılı dönemin elbette bir sonu var. baskın başarılı dönemler yaşayan milan, juventus, manchester united, daha da eskilerden dinamo kiev’in de yaşadığı gibi.
gerçi barcelona takımı için şu an tamamen başarısız demek haksızlık olur. bildiğim kadarıyla kendi liglerinde hala birinci sıradalar. şampiyonlar liginde ikinci tura çok rahat çıktılar. ve hala iyi futbol oynuyolar.
sistemin oturmuş bir sistem olması, birkaç futbolcunun takımdan ayrılması ile tamamen çökmeyecek olması, başka teknik direktör gelse bile oyun sisteminin kolay kolay değişmemesi barcelona gibi önemli takımların en önemli artılarından bence...

0

barcelona takım kaptanı iniesta ayrılıktan sonraartık barcelona'nın ruhu kalmadı çünkü pasta atan iniesta para için gitti ve yaşlanmıştı ondan daha sonra pas alamayıp iyi kontra atakları çıkamadılar paslaşmalar durdu bu yüzden de daha kötü bir futbol oynamaya başladılar

0

yaşanan rotasyonlar sonucu ve teknik direktör değişikliği ardından yaşanan sakatlıklar takımı çökertti.

0

messi'nin eski günlerinde olmaması ve barcelona orta sahasında gelen yeni futbolcuların kaliteyi eskiye nazaran düşürmesi nedeniyle eski günlerinden uzak olabilir.

0

kesinlikle ronaldinhonun futbolu bırakması nedeniyle bence

0

barcelona futbol kulübünü sanırım 90'lı yılların ortalarından sonra hep takip etmişimdir. hep başarılı olan ya da olmaya çalışan bir takım olmakla beraber popüler bir takım tabiki. özellikle messi ile beraber ve guardiola'nın takıma gelmesiyle beraber resmen tüm kupalara 3-4 yıl ambargo koymuştur. bu sistemli futbolunun getirdiği bir sonuçtu elbette ve sistemin sahibi de teknik direktörleri pep guardiola. ancak herşeyin yükseliş ve en üst noktası olduğu gibi düşüş süreci vardır ve barcelona'da doğaaldır ki bu sürece girdi belli bir süre önce ve guardiola'nın ayrılma sürecinden sonrada adeta eski mükemmel dönemlerini göze alırsak çöküş başladı. yani o eski ruhun kaybolmasının başlıca sebepleri çok inanılmaz başarılı bir dönem sonrasında belki futbolcuların başarıya doymuş olmasıyla beraber karşı takımların sistemi çözmeleri ve guardiolanın gidişini sayabiliriz.

0

aslında barcelona değil dünyada ki çoğu takım bu ruhu kaybetmiş durumda, nedenlerini sıralamak futbolu az çok izleyen futbol bilgisi olan birisinin gözüne rahatlıkla çarpan hisseden olumsuzluklardır. günümüz futbolunda harcanan paraların çok yüksek olması bunların en belirgin özelliklerinden bir tanesidir, harcanan paraların karşılığı vermek dışında o paraları yemekle müşkül olan sporcuların takımları getirdikleri son noktalar bunlardir denilse aslında tam da yeridir. bazı adını dünyaya duyurmuş sayısız kupaya sahip olmuş bunları belirli takımlarda kazanmış futbolcuların başarıya doymalari ve artık bunu sadece para kazanmak için uğraş haline getirdikleri bir meslek spor dalına dönüşmesinde ki en büyük sebeplerden biridir aslında. eskisi kadar seyir zevki vermiyor takımlar öncelerden ekran başında nefes almaksızın, ellerimiz bağlı bir şekilde hayranlıkla izlediğimiz bitmesini hiç istemediğimiz o dev takımlar, o büyük adını dünyaya duyurmuş büyük takımlar artık ortalama yarım saat içinde insana zevk dışında sanki sahada kör dövüşü varmış gibi bir görüntü almaya başladı. bunun sebebi hakemlerin kararları olabiliyor, futbolcunun oyuna vermediği değer olabiliyor yada baska etkenler buna sebep olabiliyor. yaklaşık 1 hafta önce hayranlıkla izlediğim alman devi bayernin maçını izleme imkanım oldu yaklaşık 20 dakika kadar izledim ve eski bayern den eser yok topu yoran bayern, topla dalga geçen bayern yerine top gitsin de nereye giderse gitsin diyen bayern zamana oynayan bir alman devi gördükten sonra futboldan bir kez daha soğuma derecesine geldim . işte bunların sebebi başarıya doymuş futbolcular ve para doymuş futbolcular yani anlayacağımız artık ne futbol futbol ne spor spor artık sadece para ile oynanan masa üstü bir oyun haline gelen bu spor dalı artık eskisi kadar zevk vermicek vermesini beklemekten başka caremiz yok.

0

merhaba arkadaşlar şimdi size şöyle bir yorum yapayım barcelona eskiden çok takip ederdim süper bir takımdı. hatta en sevdiğim barcelona kadrosu şöyle söyleyeyim kaleci ter stegen vardı sol bekte alba defans ikilisi pike ve maske sağ bekte alves vardı orta sahada sergio busquets vardı onların önünde iniesta ve rakitiç vardı sol ileride neymar orvetti suarez sahillerde messi vardı yani bu takım çok iyi oynuyordu şimdi neymar gitti takım biraz kalitesi gitti sonra iniesta falan derken takıp iyice çöküşü gitti eski barcelona ruhu yok hatta şöyle söyleyeyim barcelona en sevdiğim adam defans oyuncusu olarak takım kaptan olarak puyol adam tam bir kaptan dı arkadaşlar
böyle maçta böyle tartıştı falan olsun gelir de hemen ayırırdı arkadaşları gevezelik yaptım hemen gelir onlar taktik verirdi maçta kavga olduğu zaman ayırt en çok karakterli bir adamdı puyol şeyin eskisi gibi barcelona falan yok hatta real madrid iyice da aldı hatta şunu söyleyim ben fenerbahçeliyim fenerbahçe'de battı philip koku sağ olsun ama şimdi ersun yanal geldi son maçta 5 2 yendik inşallah fenerbahçe bu sezon 4. falan bitirir

0

messi yaşlandığı içın olabilirmi bence mantıklı

0

futbol 90 dakika olup sonunda barçanın kazandığı bir oyundu eskiden çünkü kalecisinden tut forvete kadar yıldız vardı takımda ronaldinho puyol xavi inieasta messi daniel alves.. şimdi de güçsüz deyemeyiz ama eski ruhu yok tabiki ama eskiden ruhuyla oynayan futbolcular şimdilerde para için oynar oldular bence ondan

0

çok yakın zamanda rüya takım olarak adlandırılıyordu şimdi ise barcelona eski takımından eser yok performans yerlerde bunun birden fazla nedeni var sırayla bunlara değinicem ilk olarak barcelona farklı bir takım yapan yoğun ve yüksek yüzdeli doğru pas oranıydı.öyle ki masa tenisinde ki raket gibi top oradan oraya gidip adresini hiç şaşırmıyordu bu yoğun pas trafiğinin baş mimarları xavi iniesta puyol gibi kaliteli orta sahaların yokluğu ve yeni gelenlerin bu konuda aynı performansı vermemeleri büyük etkendir. oyun disiplininden kopmaları takım oyunundan uzaklaşmaya yol açtı.diğer nedense neymarın psg'ye satılması sonucunda takımda oluşan ve oyunu ateşleyen dinamo oyuncu eksikliğidir çünkü messi'den sonra neymar takımda ki diğer önemli oyuncuydu ve takımı canlandırıyordu neymar olmayınca baskı yiyen ve markajdan kurtulamayan messi oyunda istediği performansı sergileyemiyor bunlar barcelonanın bu durumda olma nedenlerindendir kendimce.

0

barcelona futbol takımı ronaldinho zamanında messi'nin de gelmesiyle dünyanın en iyi takımı haline geldi ama o zamanlarda para değil arma önemli olduğu için oyuncular ruhuyla oynuyordu fakat su yıllarda her oyuncu para için oynamaya başladıgi için takımlardaki başarı büyük takımlardan ufak takımlara doğru yol aldı futbolunda geliştiği bu zamanda barcelona'nın performansının düşmesinin sebebi para için oynayan oyuncular ve yıllar önce kötü oynayan küçük takimlarin bu yillar da çok iyi oynamaya baslamasidir

0

profyonelleşen dünya futbolundan nasibini alan başka bir takım da barcelona oldu. futbol eskisi gibi ruh için savaşarak değil para kazanma için elitce oynanan ruhsuz bir oyuna büründü. takımlarda savaş ruhu kalmadı. barcelona da bunu en son yaşıyan oyuncu puyol du onun gitmesınden sonra zaten takım eskisi gibi olmaladı ve ruhu yavaşca bitti .

0

bu olayı takımın beyni olan iniestaya bağlamak çokta yanlış olmamaktadır.iniesta gittikten sonra takım her geçen gün düşüşte. oyuncuların birbirleriyle uyumları eskisi kadar fazla değil bu da kötüye gidişatın nedenlerindendir.

0

barcelona takımı eski futbol ruhunu şu nedenlerden kaybetmiştir. takımdaki uyuşmazlık başta gelmektedir takım uyuşmazlığı takımın moralini aşırı derecede bozmaktadır. onun için uyum içinde olan topcular tercih edilmelidir. tabi tek nedeni bu değildir. mesela teknik direktör olarak da başarısız olması, eski futbolcuların transfer edilmeleri, takımın zor zaman geçirmesinin başlıca nedenleri dir.