0

bence türkiyede ki eğitim sorunu ciddi bir yaradır bana göre aslında bir çok etken var sıralanıcak ama aklıma gelenleri söyleyeyim. türkiye de ezberci eğitim sorunu var ne yazık ki. hatta belki başka bir çok ülkede de benzerlerini görüyoruzdur. ülkemizde ezberci eğitimden yana olanlar bir bilgiyi sadece sınıf geçmek veya ezberleterek öğretmeye çalışan bir eğitim sistemi ila karşı karşıyayız ne yazıkki böyle devam ettiği sürece ülkemizden eğitim öğretim konusunda çokta birşey beklememek gerektiğini düşünüyorum. okullarda tarihle alakalı bazı konuların ders kitaplarından çıkarıldığını duyuyoruz izliyoruz. insanları yanlış bilgilendirmek doğru bir şey değil çocuklarımız bu şekilde eğitim görüyor buda acı bir gerçek malesef. aslında sizlere eğitim konusunda tavsiyem köy enstütülerini araştırmanız ve kitap okumanız olacaktır köy enstütülerini insanlara uygulamalı eğitim öğretim imkanı sunuluyordu. kültüre sanata eğitime önem veriliyordu. ogün ki şartlarda ve koşullarda. inanın şimdiki sistemle uzaktan yakından alakası yok. ben köy enstütüleründeki öğrenimi herkesin bilmesi ve araştırması taraftarıyım. bugünkü sistem bize ezberci eğitimi sorumluluk almamayı tamamen uygulamasız tüketim odaklı bir eğitimi gösteriyor.

0

merhaba bence sınıflardaki kişi sayıları çok fazla
ülkemizde 40 kişilik eğitim verilinen sınıflar var. bazı sınıflar 40 kişiden fazla olabiliyor.bu bi sorun ve bence tüm sınıflarda kodlama dersi verilebilir.ileride site,uygulama yapabilmek için bence disiplin yetersiz disiplinin arttırılması gerekli bilgisayar sınıflarındaki teknolojik aletlerin yerine daha gelişmiş teknolojik aletler koyulmalı

0

okulda çocukları düşünmeye teşvik etmek yerine, onların tek tip ve mükemmel olmalarını beklemek. 12 sene boyunca düşünmeden mezun olabiliyoruz. bizleri performans odaklı bireyler olarak yetiştiriyorlar.

0

eğitimin bir türlü sabit kalmaması tabii ki. yılda iki kere format değişiyor ne öğretmenler ne öğrenciler ne yapacaklarını bilemez hale geldiler. sistemin değişmesini takip etmekten çocuklar ders çalışamıyor sınavlar desen hak getire az kaldı her hafta sınav yapmaya başlayacaklar okuma yazma öğrendiğin an dersaneye gitmek zorundasın diğerlerinin arkasında kalamazsın boyun kadar çanta tak anca bitirmen gereken kitaplar içine sığar.

0

aslında çok sorun var ama başlıca sorun sistemin sürekli değiştirilmesi

0

türkiye'de o kadar çok temel sorun var ki, nereden başlayacağımı bilemiyorum. ama bunların ilki yani en temel sorun eğitim sorunudur. boşa dememişler 'eğitim şart' diye. ondan sonra insanların kurallara uymaması, birbirlerine olan düşmanlıkları, kıskançlıkları, çekememezlikleri, hasetleri, bana dokunmayan yılan bin yaşasın zihniyeti, hoşgörüsüzlük, yalan, dolan vs,vs, daha birçok sayılacak şeyler var ki moralim bozuluyor.

0

anlamama,dinlememe,hoşgörü olmaması,insanların zamanları yok hiç bir şeye, tahammülleri yok,nezaket yok,şiddetle her şeyin çözüldüğü bir toplum haline geldik nerdeyse.

0

ne ara böyle olduysak kimseyi çekemez hale geldik. biz ki kardeşi için canını vermeye hazır millet kardeşimizin mutluluğundan kazancından fesatlık duyar olduk. bu da toplum olarak en büyük problemlerimizin başına geçti.

0

siyasetçilerin toplumu anlayamaması ve onlardan kopuk politikalar üretmeleri.