1

türk eğitim sisteminin sorunları nelerdir?

ne tür çalışmalar ile daha iyi seviyeye taşınabilir?

4 cevap
0

türk eğitim sistemi yıllardır türkiye'nin kanayan yarasıdır. hiç bir zaman düzelmedi. her gelen bakan türk eğitim sistemi üzerinde değişiklik yaptı. her gelen kişi illaki bir oynama yaptı. aileler ve öğrenciler bu durumdan sürekle etkilendi. eğitim sistemi sürekli yapboz tahtası gibi kullanıldı. sabit bir türk eğitim olmadı hiç bir zaman. bazı zamanlık sık sık yönetmelikler değişti. anne, baba ve çocukların acaba bundan sora ne olacak soruları kafalarında oldu. milli eğitim bakanı olan her bakan bir önceki sistemi eleştirmiş ve kendiside yeni yönetmelikler çıkararak eğitim sistemine yeni yeni modeller getirmişlerdir. hatta bazı zamanlarda kendi aralarında tartışarak ne gibi modeller olacak diye görüş ayrılıkları yaşamamışlardır. eğitim sistemindeki bozuk noktaları araştırılmadan ve türk insanın yapısına uygun olmayan eğitim methodları ile yola çıkmaya gayret göstermişlerdir. oysa türk insanın yapısına uygun bir türk eğitim sistemi yapılması gerekiyordu. oysa bu güne kadar türk eğitim yapısı bir türlü isteneni veremedi. sık olarak sınav türleri değiştirildi. sınav isimleri sürekli değiştirildi. birli ikili sınavalra olmaya başladı. aileler bu durumdan çok rahatsız oldular. sınavlar çok değişitirildi. bir zaman öğrenciler ne yapacaklarını bilemez oldu. bebek yaştaki çocuklar ilk öğretime başlanmasına yönelik yönetmelikler çıkarıldı. çok küçük yaştaki çocuklar okula gitmeye başladı. daha bir çoğu annesinden yeni ayrılıyordu. bu durum onlar için çok zor oldu. hatta küçük çocuklar tuvaletlerde lavabolara yetişemedi. sabunla ellerini yıkayamadı. çok zorlu bir durum yaşandı. şimdi yeni bir bakan geldi. eğitim sisteminde yeni değişiklikler getireceğini söyledi. hatta bazı adımlarda attı. daha çok değişiklik yapacağını duyurdu. bu milli eğitim bakanını herkes sevdi ve tuttu. bakalım ileriki zamanlarda neler olacak. hep birlikte göreceğiz. ne gibi eğitim sisteminde değişiklikler olacak. yaşarsak birlikte göreceğiz. umarım en kısa zamanda türk eğitim yapısı türk insanın yapısına uygun bir kaliteli bir eğitim sistemi olur. inşaallah dünyada sevilen ve yeri tutulan bir eğitim sistemi olur. her yıl her ay değişen bir eğitim sistemi olmaz. artık insanlarda, öğrencilerde artık bir eğitim sistemine alışsın. sık sık artık değişmesin. bir eğitim sistemi üzerinde sabit kılınsın. sınavlar sık sık değiştirilmesin. öğretmenler kendini çok iyi geliştirsin. eğitimde kalite artsın artık.

0

turkiyede eğitim sisteminin en büyük sorunsalı ezber üzerine eğitim olmasidir

0

öncelikle psikolojidir neden mi üniversitelerde dahi ders saatinin kısa tutulması olasıdır çünkü dikkat maximum 20-25 dkdır gerisi boş bakmaktır
tabi yeterince gelişmemiş öğretmenler yetiştirdiği öğrencide bi yere kadar gelmektedir
diğer seçenek ise çocukların bilişsel fiziksel yeteneklerine göre eğitim alamamasıdır
ailenin şunu ol baskısıda etkilidir

0

ulkemiz de ki egitim sistemimizin sorunlarindan bir tanesi;surekli degisik sistem cikarmalari.ogrencileri belli bir duzene gore ilerletseler cok daha guzel olacak,ama her yil birsey degistigi icin maalesef bu da ogrenciler uzerinde olumsuz etki yarariyor olabilir.