0

gelinlik işçilik isteyen bir kıyafet o yüzden pahalı olması normal.ağır gelinlikler var mesela taşlı, dantelli falan onlar baya emek ister.bide eğer yaz ayı ise daha çok fiyatlar pahalı olabilir.yaz ayında düğün çok oluyor diye.

0

pahalı olmayan ne kaldı ki canım. özellikle olay düğün alışverişi olunca maliyeti 1 lira olan şey 100 liraya satılıyor. kuaförler bile gelin başına 10 katı fazla para alıyor. değişik bir ticaret var bu işin içinde. insanların mecburiyetlerini ve duygularını sömürüyorlar resmen. düz beyaz bir elbiseye bir tarlatan biraz tül ve duvak ekle al sana 5000 liraya gelinlik. saçma ama mecbur alıyor işte insanlar.

0

öncelikle gelinliğe geçmeden önce bazı elbiselerinde 1000 tl nin üzerinde satışı olduğunu belirteyim. dün nişan için elbise bakarken arkadaşım için, bir kıyafetin 1249 tl olduğunu öğrendik. yani başka bir yerde de 2700 lira civarında bir fiyat gördüm etiketinde. ki kıyafetler o kadar düz modeller ki… yani dikim açısından hiç zorluğu olmayan ve üstünde sadece birkaç süsleme olan bir elbiseydi hâlbuki. kumaşından desem, yani kumaş piyasası da o kadar abartılı değil. belki gelinlik dikmek için kullanılan kumaşların fazlalığından dolayı bu kadar pahalı olduğunu düşünüyorum gelinliklerin. mesela gelinliklerin kimisinde dantel varken kimisi daha bir incikli boncuklu oluyor… kimisinin altındaki tüller daha fazla oluyor ve bunlar hep işçilik gerektiriyor bunlar. o sebepten dolayı gelinliklerin bu kadar pahalı olduğunu düşünüyorum. yani şuan indirim uygulasalar bile kolay kolay 2500-3000 tl arasında bulamazsınız bir gelinliği. dün yine evlenecek olan arkadaşım için gelinlik bakmaya çıktık, kadın bize 2000 tl lik bir gelinlik gösterdi ama model eskiydi. eski güpürler vardı dantel olarak. yani öyle kolay kolay bin lira civarında gelinlik bulmak zorlaştı artık. yani bir iki yıl öncesine kadar belki bulunabiliyordu ama şimdi piyasadaki herşey zamlandığı için artık yani öyle ucuza bir şey bulunamıyor kolay kolay artık.

0

aslında piyasa ile doğru orantılı ve bir kadının en ozel gununun en onemli parçası. tası kumpası dantelli hepsi kişiye ozgu olmalı sıradan degil bu da onu pahalı yapıyor