1

ocağı tam kapatmamak, gaz kaçağı ve patlama olması,
ilaçları çocukların ulaşabileceği yerlere bırakmak,
yemek yaparken çocuğumuzu kucağımıza almak, yanlışlıkla düşürmek,
çaydanlıkları çocukların oynadısı alana bırakmak, yanmalarına sebep olur.

0

ev kazalarına nasıl tedbir alırsanız alın eğer olacaksa o kaza mutlaka olur. sakınan göze çöp batar yani anlayacağınız. tedbir almak yerine dikkatli olmak gerekir. çocukların koşuşturduğu bir yere kaynar sulu çaydanlığı koyarsanız o kaza illa ki yaşanacaktır. öncelikli olan dikkatli olmaktır.

0

ev kazalarında genellikle çarpmalar düşmeler kesmeler yanmalar görülmekte buna nedeni ise yeni silinen , açık bırakılan tüp , açık bırakılan su , ocakta unutulan yemek , ütüden dolayı yanmalar , sigara kullanımından sonra ortada bırakılan küllük gibi eşyalar çocukların onlara erişimi ile çeşitli kazalara sebep olmaktadır . buzdolabı , dolapların sabit bir yere sabitlenmemesi , herhangi bir sallantılı deprem sırasında ev kazasına yol açabilir . kapının üstüne yerleştirilen boncuklu perdeler , fark edilmeleri durumunda çeşitli kazalarda sebep olmaktadır. saç maşası fön makinesi gibi sıcak olan aletlerin ortada bırakılması. keskin, kesici, delici aletlerin çocukların ulaşabileceği yerlere konulması çeşitli ev kazalarına yol açmaktadır.

0

ev kazalarında düdüklü tencereye dikkat etmek lazım benim akrabam düdüklinün havasını almadan düşüklüğüne kapağını açıyor ve şuan yüzü yanık bir şekilde dolaşıyor düdüklü en büyük kaza evin içinde ve belkim inanmicaksn bizim bir akraba sobayı yakıyor sobanın içine kolanya dokuyor sobanın altındaki delikten kadının eteğine kadar o ateş girerek kadın yanıyor şuan kolunda olsun belden aşağısı olsun hep yanık gerçekten üzücü birşey bunlara hep dikkat etmek gerek evde çocuk varsa soba yakiyosk çocuğumuzu sobadan uzak tutmak lazım çocuklar için tetbirli olmamız lazım çocuklar için evde herşey tehlikeli elektirik bile çocuk sonuçta birde küçükse elini elektirik sokabilir. uyarmamamiz lazm biterse elektirik kaçağa varsa evinde tamirci çağırmakla lazım bunlar hep tehlike tüp bazı tüpler gaz kaçırıyor tüpe dikkat etmek lazım yani bu gibi şeylere dikkat etmemiz lazım evde bir çok tehlikeli şeyler var elektirik sen tut sonrasına kadar yani şuan aklima gelenler bunlar diyebilirim .

0

ev kazaları bayan olarak düdüklü tencerenin patlaması başıma geldi kesinlikle havasını almadan kapağını acmayin