0

iyi bir futbol takımının başarıları tamamen şunlardan olabilir. düzgün antrenman düzgün oyun düzgün oyunculardan oluşmaktadır. ama bir takım da güzel bir oyuncu yoksa en güzel bir oyun sergileyemiyor varsa o takım her zaman sıfırdır ama söylemek istedim ben bir galatasaraylı olarak söylüyorum ağır ağır tempo çok antreman çok hırs olması lazım. çünkü isteklerimi oyunu ortaya koymuyorlar diyebilirim sizlere ama galatasaray inşallah bunu ilerleyen zamanlarda yapacağını inanıyorum. iyi bir futbol takım ama olarak da söylemek istersen tamamen beşiktaş takımı da mesela çok iyi bir oyun sergiler ama bu oyun sergilemek her teknik direktör zaten en güzel bir şekilde antrenman yaptırıyor. ama oyuncuları istek yoksa hiçbir şekilde hiçbir cüretle bile o takım başarılı olamaz. öyle bir oyuncuların geliyor ki yani takımı resmen batıyor diyebilirim. ama bazı takımlar var ki oyuncuların gerçekten performansını ortaya koyarak başarılı bir şekilde kendi adına ortaya koyuyor ama yıldız oyuncular arasında kendini ortaya koyamıyor mesela örnek vereyim belki de ronaldo beşiktaş'a gelse belki de güzel oyun sergile yemeyecek bu tamamen oyunculardan kaynaklanıyordur. teknik direktörler en güzel şekilde takımı zaten en iyi bir motive diye şekilde hazırlıyorlar ve güzel bir maaşla çıkartıyorlar. ama gerçekten dediğimiz gibi aramıza diyoruz oyuncularda hırs özgüven yoksa o takımdan hiçbir zaman bir başarı gelmez.

0

bir futbol takımının başarılı olabilmesi için bir sürü etken bulunmakta. başkan başta olmak üzere tüm teknik heyet, futbolcular, scout ekibi, sağlık birimi vb. çok ama çok önemli. bir de başarının kısa vadeli değil de uzun vade de olması daha önemli.

0

iyi bir çalışma , ağır tempo , mutlu antremanlar ile bir takım başarıya ulaşabilir . bir diğer yol ise takıma iyi taktik ve tempo veren iyi bir teknik direktördür . bu koşullar ile başarılı bir takım oluşturulabilir .

0

bir futbol takımının başarılı kriterleri isim yapmış formda olan oyunculardan oluşmalıdır, ün yapmış isimler kadar karakterli çalışkan oyuncular da önemli herşeyden önce.

0

bir kere bir futbol takımının başarılı olabilmesi için öncelikle iyi bir yapılanma, iyi bir plan program gereklidir. en tepeden en başa doğru sıralamaya başlayalım. örneğin bir başkan. bir başkan göreve başladı ve görev süresi 3 yıl. bu 3 yıl içerisinde ben ne yaparsam takıma fayda sağlarım metodunu net olarak benimsemeli. bunu benimsedikten sonra sadece görev süresi değil görev süresinden sonra yerine gelecek başkana da takımı en iyi şekilde teslim etmeli ve onu rahatlatmalı. bu yüzden iyi bir mali yapılanma ile bırakması gerekiyor. bizim ülkemizde genelde başkan olan isimler görev süreleri boyunca 150-200 milyon euro civarı bir borçla takımı bir sonra ki başkana devir ediyor. bu çok yanlış bir mantık. sonuçta bu kulüp o kadar taraftar senin arkanda sana sonsuz destek veriyor iken bunu bu kadar kötüye kullanıp takımı böylesine ağır bir borça sokmak hiç etik değil. o yüzden gelen başkan maksimum 5-10 milyon euro yapabiliyorsa da sıfır borç ile kulübü bir sonra ki başkana teslim etmelidir. gelecek olan başkan takıma çok iyi scouting oturtmalı ve alt yapıya önem vermelidir. sadece alt yapı değil gerekli olan mevkilere gereksiz harcamadan kaçınıp yapabiliyorsa en iyisini alıp 1 tane almalıdır. örneğin sağ açık mevkisine oyuncu lazım. gerekli görüşmeler yapıldıktan sonra oraya en iyisi alınıp 1 tane alınmalı. öyle 2-3 tane alıp da karman çorman yapılmamalı. bunun dışında çalışacağı hocayı çok iyi seçmeli ve işine kesinlikle karışmamalı. ona görev süresi boyunca destek vermeli ancak çok ekstra durumlarla karşı karşıya kalırsa son çare olarak yolları ayırmalı. bir sezonda tamamen yapılanmaya gitmiyorsa 8-9 tane transfer yapmamalı. takımın eksik olan mevkilerine 2-3 transfer yapıp olayı kapatmalı ve gelecek için o aldığı oyunculardan boşalacak yer için alt yapıya tamamen oraya yatırım yapmalı. 2 sene içerisinde o mevkiye aldığı oyuncu yerine alt yapıdan bir oyuncu çıkarıp monte edebilir, elinde ki oyuncuyu da hazır para ediyorken iyi fiyatlara satabilir. yönetim kadrosu çok iyi seçilmeli işi bilen insanlara emanet edilmeli. öyle şunun tanıdığı bunun bilmem nesi falan torpil olmamalı. genelde çok görüyoruz yönetimde yok kardeşi yok oğlu yok damadı bilmem ne bu tarz hatır gönül işleri asla ama asla böylesine büyük ve milyonlara hitap eden camialarda kesinlikle olmamalı. bunun dışında kadro yapılanmasına tekrar değinecek olursak. menajer oyunlarına kesinlikle prim vermemeleri lazım. işini çok iyi yapan menajerler mevcut piyasada fakat %50 sinden fazlası da işini kötüye kullanıp sokak tabiri ile oyuncuları kakalamaya çalışıyor bu tür takımlara. bunlara çok dikkat etmek gerekiyor. bu yüzden işi bilen iyi gözlemciler ve teknik kadro ile çalışmak herşeyin ilacı. bu şekilde olduğu zaman emin olun hem mali tabloda bir rahatlama olur hemde gelecek dönemlerde kulüp alt yapıdan çıkardığı gencecik oyuncular ile birlikte bir yapılanmaya girer ve kulübün 15-20 senesini kurtarır. böyle olmadığı sürece borç batağından çıkamamaya ve başkasına muhtaç olmaya devam ederler.

0

bir futbol takiminin basarili olmasi icin oncelikle o takimin dilinden anlayan bir hoca bulunmasi gerekmektedir.birinci kural budur ikinci kural ise cok pahallı futbolcular deilde gercekden hangi mevkiye futbolcu lazımsa uygun butcede futbolcu alınmalı ve mali yönden sıkıntı yasanmamalidir.oyuncularin her zaman hoca ile uyumu olmali vede hocanın eksık gordugu yerlere takviye yapılmalidir.bu surecte futbolcularda kendi aralarinda kaynasip tabiki herseyden once bunun 1 takim oyunu oldugunu bilmesi gerekiyor.cok sert oynayıpda gereksiz kartlar gorerek takımı eksık bırakmak da sıkıntıya sokar yanlıs transferler yapıpda mali konudan takımı sıkıntıya sokar bu durum.en önemlisi ise tabiki 12 numaraya düşüyor eger bir takım iyi olmak isterse taraftar ateşler bunu bence futbolcularda moral bulur ellerinden geleni yapar.yenilgi sonrasinda asla takimi yuhlamak ve kötülemek ise gene takımda kötü etkı bırakır o yuzden bunlardan ıbarettır herkez yonetim futbolcular taraftar birlik olursa ki bu takim asla kucumsencek 1 takim olmaz bence alkislancak 1 takim olur.

0

bir futbol takıminın başarıli olması teknik adamın iyi olmasıdır. tabi teknik adamın iyi olmasıyla kalmamasıdır futbolcuların sigara alkol vb şeyler kullanmaması lazımdır sürekli antreman yapması lazımdır.futbol oynarken paslı oyun yapmaları lazımdır paslı oyun yapınca beraber oynamıs olurlar bu yüzden de gol atıp takımı öne geçirip macı kazanmasıdır.

0

bir futbol takımının başarılı olabilmesi için disiplin öncelikle şart olan bir kaidedir, disiplini sağlamak için de bir baskın otoriter kimliğe sahip teknik direktör gerekir.yardımcı antrenörlerle oluşturalacak bir sağlam oyuncuların performanslarını yukarı çekecek antrenman metodları doğrultusunda çalışmalarını ara vermeden sıkı şekilde ilerleme kaydedilecek, bir yandan da takımın kimyasına uygun oyuncularla çalışma ortamı yapılabilecek takım mühendisliğini kusursuz işleyecek iş ortakları ve yönetim ile bir arada bulunması gerekiyor.

0

bence bir futbol takımı basarılı olmak istiyorsa eğer önce işi bilen bir teknik direktör olmalıdır baslarında daha sonra ise oyuncular antremanda falan birbirlerini çok iyi tanımalıdırlar ve uyum sürecini başarıyla atlamalıdırlar birde kulüp başkanı eğerki futbolda başari istiyorsa kulübe kesinlikle ve kesinlikle yatırım yapmalıdır çünkü yatırım yapmadan bir kulüp başarılı olamaz daha sonra kaliteli oyuncular takip edilmeli takıma yakışcak oyuncular olmalı bunlar ayrıca taraftarlarında sevdiği oyuncular olmalıki forma satısından falan kulüp gelir elde etsin her neyse bu kaliteli oyuncular takıma kazandırdıktan sonra takım arasında çok iyi uyum olmalıdır dediğim gibi pas atcak yere diğer takım arkadaşı hemen koşmalıdır ben böyle düşünüyorum bir kulüp birde başarılı olmak istiyorsa sol ve sağ bekleri çok asist yapmalıdır örnek verecek olursak real madridli marcelo barcelonalı jordi alba bunlar çok asist yapan ve gol atan oyuncular benim için bir kulüp başarılı olmak istiyorsa bu kriterleri kesinlikle uygulamalı daha sonra başarı kendisi gelecektir zaten.

0

önce takımındaki oyuncuların zeki,çevik olmasıdır. sonra iyi oynayabilmesidir,başındaki teknik direktörünün iyi olması gerekir.

0

paralarının zamanında verilmesi demorolize olmamaları için her adim dogru atilmalı ve her zaman disiplinli olunmalı.

0

birbiriyle uyumlu, anlaşabilen, genç ve dinamik bir oyuncu kadrosu, iyi bir başkan ve bu kadroyu yönetebilecek seviyede bir teknik direktör gerekli.

0

takım çalışması ve uyumu ardından bunları iyi yönlendirecek bir teknik ekip