0

fastfood yiyecekler hem görünümleri hem de lezzetleri nedeniyle çocuk olsun yetişkin olsun insanların en sık tercih etmeye başladıkları yiyecekler olmaya başladılar özellikle ayaküstü hemen yenilenebilmesi ve boyutları nedeniyle doymuş hissettirmeleri insanlara fastfood çeken sebepler arasında yer alıyor herkes için zararlı olan bu yiyeceklerin çocuklara verdikleri zararlar ise zayıf bünyeli ve gelişim sürecinde olmaları nedeniyle çok daha fazla küçük yaşlardan itibaren fastfood besinler ile beslenen çocukların ilerleyen yıllarda obezite ve kilo sorunlarına kalp ve damar hastalıklarını pek çok fiziksel rahatsızlığa sahip oldukları tüm sağlık uzmanları tarafından hatta söylenir ben pek fastfood yiyen biri değilim çünkü çok fazla zararları vardır ve bu zararları hayvansal yağların çok olmasın değil de kalp ve damar hastalıklarına davetiye çıkardı vitaminler ve mineraller açısından besin değeri düşük olan fastfood yiyecekler çocuğunuzun bağışıklık sistemi zayıf düşmesine neden olur kızartmaları uzun süre bekleyen yağdı hazırlanması nedenle kimyasal olarak bozulmaları gerçekleşir facebook besinleri develi ktü tüketilen yoğun kafein içerikli içeceklerin vücudun kimyasal dengesini bozarak ruhsal durum üzerinde olumsuz etkiler oluşturduğunu biliniyor yüksek miktarda sodyum ve tuz barındıran bu yiyeceklerin kan basıncını arttırdığını ve bunun yüzünden tansiyon problemlerini tekrar çıktığını biliriz facebook'ların içerisindeki yoğun koruyucu maddeler renklendiriciler ve diğer kimyasallar vücut gelişimini olumsuz yönde etkilediğinden dolayı çocuklarda özellikle sakınması gereken arasında yer alır

0

bunlarin hepsi amerikanin oyunu bence adamlar satacak birsey bulamayinca getiriyorlar su moda bu moda falan filan starbucks mi nedir onu türkler açsa işte bu nedir şöyle de böylede derler ama amerika ya ait olunca zamane gençleri amerika kültürlu amerika şöyle demeye başlıyorlar bugun amerikaya baktığımızda çoğu kişi obezdir allahtan bazı şeyleri amerikadan özenmemiş ailelerimiz ama gelecek için böyle diyemem sonumuz hayrola nerden bereye geldik ama fastfood bence amerikanın birsey satmak için çıkardığı urunlerden birisidir.

0

ne zaman dışarı çıksam aklıma fast food düşüyor. keşke bu kadar lezzetli olmasa ama maalesef çok lezzetli. sağlıksız yiyeceklerin bu kadar leziz olması hiç adil değil. yememek lazım ama dayanamıyor yiyorum.

0

fastfood hızlı yemek anlamında ilk olarak özellikle mcdonalds markası ile amerika'da çokça tercih edilen yemek çeşididir. bu yemekler nelerdir diye bakacak olursak özellikle hamburger, patates kızartması ve kola ya da benzeri içeceklerle, pizza, makarna gibi yiyeceklerdir. hamur ve sağlıksız olması ile bir anlamda ün yapmış fakat sağlıksız olmasının yanında inanılmaz bir damak tadı nedeniyle çok tercih edilen ve obeziteye kadar birçok hastalığa yol açabilen yiyeceklerdir. ülkemizde de son zamanlarda belki son beş ya da on yılda çok fazla tercih edilen ve bizde de şişmanlamaya ve sağlıksız beslenmeye yol açan yiyeceklerdir. bence çok tercih edilmemekle beraber ayda bir ya da iki kez tercih edildiği takdirde tolere edilebilecek zararları bir şekilde minimize edilebilecek ürünlerdir.

0

fastfood adı üstünde hızlı yemek pratik yemek anlama gelir bu yağlı ve bol karbonhidratlı yemekler neden oluşur bunlar sağlıksız besinler deride insanların kilo almasına hatta o obezite olmasına yol açar bu güzel fastfood yemekler çok sık değil ile belli bir ara ile tüketilmelidir

0

fast food hamburger patates cipsi gibi yiyeceklerdendir fazla tuketimi zararlıdır arada sırada tüketmek gerekli bir besin türüdür

0

fastfood sağliksiz onu kabul ediyorum.fakat dişari çikinca insanin cani yemek istiyor. özellikle çocuklar çok seviyor. onlara alinca kendimizede aliyoruz. sağlikli olmadiğini bildiğimiz halde vazgeçemiyoruz .sanirim fastfood ürünlerinin içinde yeme arzusunu arttiran bir madde var.

0

fastfood kesinlikle çok pratik .
lezzetli bulmayan insan da tanımıyorum ama aynı yagin sürekli defalarca kullanılması çok sağlıksız

0

arada kaçamak yapıp yesek de tabii ki hamur yiyecekler olduğu için oldukça zararlıdır ve obezite ye yol açar.

0

fesfut yiyecekleri sağlıksız buluyorum çocuklarımın yemesini istemiyorumama ne yazık ki günümüz çağının çocukları fesfutyiyerek obez çocuklara dönüşüyorlar. yani sağlıksız obez nesiller yetişiyor

0

çok sık yediğim çeşittir, zararlı ama insan yemeden duramıyor canım çektikçe param oldukça mcdonald da soluğu alıyorum...

0

fastfood sağlıksızdır oyüzden yemesini ve yenmesini tercih etmiyorum tavsiye etmiyorum.

0

sağlıksız bir yemek grubuna girer. zor durumda kalmadıkça yenilmesini tavsiye etmiyorum. kim ne derse desin çok lezzetli bir yiyecektir. muhakkak herkes gibi ben de yedim.

0

hiç tavsiye etmem nerde nasıl yapıldığı belli bile degil

0

sadece insan sağlığına değil, dünyaya da zararlı bir yemek tarzıdır. mcdonalds, burger king gibi herhangi bir fastfood restoranına gittiğinizde veya daha da kötüsü eve sipariş verdiğinizde, yemekten kalkmadan masanın üzerinde bıraktıklarınıza, sadece bir öğün karnınızı doyurmak için 15 dakikada yarattığınız artığa bir kez daha bakın. plastik pipetten, hamburgerin içine koyulduğu plastik kutuya, geri dönüştürülmeyen yağlı kağıtlara, yarısı yenmiş ketçapların paketlerine... örnek olarak verdiğim hamburger restoranı ile kısıtlı kalmayın, diğer restoranlarda da pizza, döner vs. durum üç aşağı beş yukarı aynı. eve servis ise buna eklenen alüminyum veya plastik tabakları, plastik ambalaj içinde gelen plastik çatal bıçakları, naylon torbaları vs. de ekleyin. bu kadar kısa sürede, bu kadar sık ve bu kadar mecburi olmayan bir pislik yaratmaya hakkınız olup olmadığını, dünyanın bunu kaldırıp kaldıramayacağını bir kez daha düşünün.

0

ben hiç sağlıklı bulmuyorum.kalorisi aşırı yüksektir bu tür gıdaların.obezite bu nedenle olur zaten.hareketsiz olup birde üstüne hamburger tarzı yemekler yenirse gerçekten kalp hastalıkları oranıda çok yükselir.

0

fastfood hiç faydalı bir şey değildir genellikle dışarıda yenilir ve bunlar sağlığa oldukça zararlıdır fastfood daha çok içine yağlı şeyler koyarak yapılan ve etleri nasıl bir şey olduğunu bilmeden yenilen bir yiyecektir açıkçası ben dışarı yemeği pek sevmiyorum fastfoot genelde çok zararlı ve çok zararlıdır.

0

hızlı yemek yani. kullanılan yağlar, etler oldukça sağlıksız. hijyenik ortamlarda yapılmıyorlar. çoğunlukla ne yediğimizi bile bilmiyoruz. çok zararlı, çok sağlıksız, bağımlılığa ve obeziteye sebep oluyor. bunları bilmeme rağmen bazen çok canım istiyor ve ipin ucunu kaçırıyorum. çok lezzetliler evet, keşke bu kadar lezzetli olmasa. pis pis şeyler. gariptir ki dünyanın bir yerinde insanlar açıklıktan ölürken(ya da eski zamanlar kıtlıktan), şimdi amerika gibi yerlerde de fazla yemekten ölüyorlar. ah ah.

0

faydali degil bence ev yapimi olmasini tercih edrim her zaman

0

cok faydali birsey değil ama yinede arada bir yemeden duramiyorum mümkün oldukca yememeye calisamda kendimj alikoyamiyorum :)