0

güneydoğu anadolu bölgesi'nin incisi şanlıurfa da oturuyorum şanlıurfa'nın görülmeye değer birçok yeri vardır özellikle tarihi dokusuyla önemli yerleri var şanlıurfa'nın başta balıklıgöl olmak üzere birçok cami kilise eski dikili taşlar var bizim bu bölgede son dönemlerde yeni keşfedilen dünyanın ilk yerleşim yerlerinden biri olduğu söylenen göbeklitepe antik şehri de yeni bir alan olmuş yeni bir turizm alanı oldu.

0

istanbul görülesi en güzel yerler şehitlik ve tarihi yerler

1

mardini o yönden çok öven oldu umarım benim de yolum düşer birgün @narenciye

0

antep’e 6 sene önce gittim ve yemek kültürünü çok sevdim. mardin ve diyarbakır’a hayran kaldım. özellikle mardin mimarisi ve kültüründeki çeşitliliği beni çok cezbetmişti.

0

istanbul gerçekten farklı bir ambiansa sahip bir şehir. benim öğrenmek istediğim metropol illerimiz dışında ki görülmesi yerler var mı aklınızda kalan böyle yerlerden

0

evet istanbul’un mozaik ve hatta ‘ebruli’ yapısı doğru bir şekilde okunduğu takdirde sevilesi, fakat son zamanlarda kendimi orada bir ‘turist’ olarak görmeye başladım. her yaz sonunda koşa koşa izmir’e dönüyorum. istanbul denince aklıma gelen en nazenin yer ise cihangir merdivenler :)

1

istanbul
istanbul garip şehir. 9 yıldır buradayim ve hala ilk geldigim günkü kadar heyecanlıyım. gezilecek yerleri alanlarına göre kategorilendirmeye kalktığınızda bile karşınıza onlarca sonuç çıkıyor.

örneğin;
* en iyi menemen yenilecek mekanlar
* rutin ziyaret edilmesi gereken sahaflar
* muzeler

böyle yuzlerce kategori sayabilirim ama bitmez sanırım.

istanbul’a bir şehirden ziyade bir kültür ve tarih yığını olarak bakmalısınız.

0

kültür kaybına uğramayan yer kalmayacak yakında zaten değerlerimizi koruma konusunda eksik kalıyoruz

0

izmir’deyim, buralar çok değil 1-2 seneye kültür kaybı yaşayacaktır. zira şimdiden istanbullaşmaya başladı. görülmeye değer yerleri; foça, urla, şirince, aliağa sahili, balçova teleferik, inciraltı kent ormanı, selçuk-efes, meryem ana