0

bogaz korfezi eski reina karsisi asmali konag

0

vapura binicen izlicen yad besiktas ta uskudarda

0

bence üsküdar beşiktaş galata sarıyer tabiki beykozda bunlara dahil

0

öncelikle hepinize merhaba arkadaşlar. benim gördüğüm en güzel boğaz manzarası belki gideniniz vardır: taksimdeki atatürk kütüphanesinde idi. hem sessiz sakin ortamı hem de manzarası şahanesi. eğer yolunuz düşerse mutlaka uğramanızı ve kitabınızı okuyup kahvenizi yudumlarken manzaranın da tadını çıkarmanızı şiddetle tavsiye ederim.

0

sarıyerdir çok güzel boğaz izlenir ve insan ferahlar

0

köprüden geçerken arabadan çok güzel izlenir. çamlıca da çok güzel boğaz manzarası var. 3. köprü manzarası da en güzel garipçe kalesinden izlenir.

0

böyle sorunca tabi ilk akla gelen yer çamlıca tepesi geliyor insanın aklına ama istanbul ayrı bir şehir gezmeye doyumu olmayan ayrı bir havası olan şehirimiz üsküdar,galata kulesi,ayrıca deniz turları da var harika bir gezintiye çıkmak isteyen güzel bir boğaz turu yapabilir.

0

istanbul denınce akla deniz gelır zaten istanbul gezılecek yerler çoktur insan geze geze bıtıremez istanbulu 1000 yılı aşkın tarıhı vardır .bu şehırde herşey vardır insan ne isterse bulur bu şehırde yeterkı istesın istanbul bizans osmanlı gibi buyuk imparotorluklara başkentlık yapmıştır .gunumuzde halen bzans eserleri bulunmaktadır.osmanlının eserlerı de vardır camiler kulleyeler medreseler çeşmeler lakın istanbulun en iyi seyretme bugzı uskudardır .insan kız klesını görunce mutlu oluyor istambul ayaklarının altında sankı istanbul denınce akla ukudar gelır

1

istanbulda boğaz manzarası seyredilebilecek en güzel yerler çamlıca tepesi ve fethipasa korusunun üst tarafıdır. buralardan harika bir şekilde izlenebilir . ayrıca üsküdar da bir yer daha var ordanda tüm boğaz görünmekte

0

aslında ıstanbul boğaz manzarasını en güzel ızlenecek yerler cafeteryalar parklar ve bank boğaza en yakın banklardan manzarasını boğaz köprüsünü denizi izleyebilirisiniz şahsen boğaz turu yaparakta izleyebilirsiniz ben bursada oturuyorum ve istanbula geldım boğaz turu yaptım ve olduça güzel manzaraları var ve birçok tarihi eser yerleri mevcut istanbulda oturan ınsanlar şanslı bence ben şahsen istanbulu çok begendım ve geldıgımde cafelere boğaz köprüsüne karşı manzaralı yerlere oturdum baoğaza en yakın bank olan yerlere oturdum cok güzeldi keşke istanbulu daha fazla gezmeye imkanım olsaydı ama bu kadardi tarihi eser yerlerini gördüm ve o boğaz köprüsünden bile geçtim insan cidden seviniyor yani istanbula gelip boğazdan geçmek marifet birgün inşallah yolum düşer oralara

0

istanbul içinde özellikle tarihi ve yüksek tepelerden seyredilen boğaz manzarasının tadı hiçbir yerde yoktur.bunlar içinde en güzeli öznel olarak galata kulesi ve rumeli hisarının burçlarının önünden seyretmek eşsizdir.
bir de boğazı vapurla seyretmek vardır ki nice şiirlere nice şarkılara ilham olmuştur bu boğaz.bizlere atalarımızdan miras kalan bu eşsiz doğal güzellik kendisini araba köprüden karşıdan karşıya geçerken bile hayran bıraktırır.
eğer siz çay,kahve içerek çekirdek çitlerim derseniz buyurun ortaköy sahiline alın elinize dilediklerinizi ve boğazın hafif dalga sesleri ile hafif rüzgarın tadını çekin içinize.

0

istanbulda boğaz manzarası çamlıca tepesi'nden izlenir.

1

istanbul'da boğazı gören her yerin manzarası güzeldir. başka hiç bir yerde olmayan manzaraya sahiptir. gün batımı ve gün doğumunun ise ayrı bir yeri vardır. en güzel yere gelecek olursak bence galata kulesidir. istanbul'u ve boğazı tepeden görebileceğiniz nadir adreslerden biridir. istanbul'da olup da gitmemiş veya başka şehirlerden gelecek herkese tavsiye edilir galata kulesinden istanbul'u seyretmek.

0

bana gore de koprulerin ustune mekan kurup ordan izlemek en guzeli o olur diye dusunuyorum

0

çengelköy'de sahile inerseniz enfes bir manzara ile karşılaşırsınız. ayrıca etraftaki esnaftan uygun fiyata midye, kokoreç yiyerek bu manzarayı taçlandırabilirsiniz. beşiktaş'ta denize nazır kafelerde yine boğazı seyredebilirsiniz. üsküdar'da tarihi lokantalar veya mekanlarda yine boğazın tadını çıkarmanız mümkündür. çamlıca tepesinde ise eski nostaljik boğaz havasını yakalamanız mümkündür. genelde çamlıca'da daha tarihi binalar bulunmaktadır.

0

büyük çamlıca tepesi ortakoy sahili ve galata kulesinden seyredilir

0

tarihi yarım ada cevresi avrupa yakası sahıl hattı ve anadolu yakasında yer alan istanbulun en manzaralı tepelerini ve manzara izleme yerlerını sizlere şu şekilde sıralayabilirim birinci sırada topkapı sarayı ve gülhane parkı geliyor ondan sonra ikinci sırada ise galata koprusu ve galata kulesi var üçüncü sırada süleymanıye dördüncü sırada buyuk valide hanı bulunmaktadır kendim istanbula hiç gitmedim ama araştırmalarıma göre manzaraların en güzel izlenebileceği yerler bu şekilde sıralanıyor.

0

çamlıca tepesi galata kulesi kız kulesi bunlar güzel yerleridir

0

istanbul boğaz manzarası en güzel kuleli sahil'den izlenir.

0

en güzeli galata ve ortaköydür galatada sevgilinle yada arkadaşınla gayet güzel zaman geçirebilirsin galata kulesi geceleri güzel ışıklandırması olan güzel bir yerdir turistlerin göz bebeği haline gelmiştir ortaköy ise gece kulüplerinin ve elit insanların bulunduğu bölgedir cidden güzel bir bölgedir boğazın ayaklarıdır oturup bir kahve içmek insanı baya rahatlatır ve bir rivayet te der ki galataya kiminle çıkarsan onunla evlenirsin buna benzer birçok rivayet vardır arkadaşlar bu konuda gayet güzel bir konu saygılarımla hepinize iyi günler dilerim