1

hayat bize hiçbir zaman cömert davranmıyor.

0

hayat cömert davranmayanlar için cömerttir her zaman :)

0

ben bu hayatın yeteri kadar cömert davrandıgını düşünöüyorum. bunun nedeni bu yaşıöa kadar yaşamış ve geçirmiş oldugum olaylardır. simdi kendi kendinize lan ne yaşadın ki sanki diye düşünebilirsiniz,en doğal hakkınızdır. kısaca özet gecmek gerekirse ben küçükken babasından dayak yiyerek büyüyen bir çocuktum. babam alkolik bir adamdı, sürekli içer,içer bizi döverdi. 6-7 yaşlarımda dayak yemeye basladım ve bu 13 yaşıma kadar devam etti. 13 yaşımda babam gecirdiği kalp krızı yüzünden alkoli bıraktı. ve sadece 1 sene alkol içmeden bir babalık yaptı. bu yasıma kadar sadece 1 sene baba nedir bildim. 14 yasımda babam 2. kalp krızı yüzünden hayatını kaybetti. bu dönem beni girmem gerekmeyen yollara soktu,içmem gerekmeyen seyler içirdi. tam hersey düzeldi gözü ile bakarken babamın ölümünden 2 sene sonra annem bir evlilik yaparak ablam ve beni terk etti. senelerce ablamla beraber yaşadık ikimizde çalışarak geciö sagladık. kimsemiz hiç bir akrabamız yoktu. bi müddet sonra her genç kız gibi ablamda evlenmek istedi. ben terk eder beni unutur diye düşünürken enistem sayesinde iyi niyeti sayesinde ablam ben ve eniştem yaşamaya basladık. ablam düğün bile yapamadan gelinlik giyemeden sadece üçümüzün katıldıgı bir nikah ile evlendi. oysa onunda ger genç kız gibi hayalleri vardı. simdi çömert davanan bir hayat dedikleri şey eğer böyle bir hayat yaşamaksa evet çok çömert bir hayattır.

0

bazı zamanlar evet bazı zamanlarda tam aksine. cömert davrandığı zamanlar da verdiği ödülleri cimri olduğu zamanlarda süründüre süründüre alabiliyor. hayat hem tatlı hem acı. bazen cömert bazen cimri. sonuçta imtihan dünyası. hem verip deneyecek hem alıp deneyecek. verince değişecek miyiz alınca isyan edecek miyiz bakmaları lazım.

0

ben hayatın duygularının olduğunu düşünmüyorum bana nötr geliyor. bizler olaylara bakış açımız ven yönelmelerimizle kendimiz sonuca ulaşıyoruz her ne olursa olsun iyi bir sonuca ulaşmak da bizim elimde ne kadar da dış efkwnler ağır olsa da.

0

aslinda hayat cok cömert. ama adil davranmiyor

0

evet hayat bize gayet cömert davranıyor aman biz bunu görmezden geliyoruz

0

hayattan çok bir şey beklemeyin. ahiret var.