0

hulusi behcet 1937 yilinda tanimlamistir adini da zaten hulusi behcetin soy adindan alan behcet hastaligi ciltte ki bir rahatsizliktir

0

behçet hastalığı bağışıklık sisteminin vücuda saldıran bir otoimmün hastalıktır hasta olanlar oral veya genital ülserler cilt problemleri ve göz hastalıkları gelişebilir tedavisinde kullanılan ilaçların çoğu bağışıklık sistemini baskılamaktadır ancak herzaman yararlı değildir ve yan etkileri olabilir daha çok baş ağrısı yapar behçet hastalığımın tedavisi yoktur ancak ilaçla ağrı dindiriliyor

0

dr. hulusi behçet tarafından keşfedilmiştir. iç organların iltihabı ve cilt problemleri olarak kendini gösterir.

0

kan damarlarının ve dokularının iltihaplanmasına yol açan bir hastalıktır

1

behcet hastalıgı ataklarla seyreden,cok sayıda organı tutabılen sistemik bir rahatsızlıktır.kan damarlarını tutan vaskulıt olarak ıfade edılen damar iltihabı tablosudur.temel belirtisi arasında tekrarlayan oral,genetial ulserler,goz,eklem,cilt ve sinir sistemi tutumulum goruluyor.dunyada en fazla turkıyede olma sebebi kesinlıkle bilinmemektedir.

1

türk dermatoloji ve bilim insanı hulusi behçet in adıyla anılan 1937 yılında bir kan damarı enflamasyonu vaskülit hastalığıdır veya behçet hastalığıdır. bunu keşfeden tarif eden ilk bilim ve tıp insanı da hulusi behçet olduğu için bu hastalık onu tanımlayan bulan kişi olan behçet in ismi ile anılır

0

ismini yaptığı araştırmalarla dünyada ilk kez 1937 yılında türk hekim hulusi behçet'ten almaktadır. behçet hastalığı ağızda ve cinsel bölgede yaralar, göz ve eklem sinir tutumuyla seyreden bulaşıcı olmayan iltihaplı bir romatizma hastalığıdır. kadın ve erkeklerde eşit miktarda görülür ancak erkeklerin bu hastalığı daha şiddetli geçirdiği görülmüştür. bağışıklık sistemini ilgilendiren bir hastalıktır. tedavisi hastalığı kaldırmak yerine hastanın şikayetlerini azaltmak yönündedir. hastalığın henüz kesin bir tedavisi bulunmamaktadır. etkili olduğu bölgeye göre ilaç kullanımı ve uygulanan doz farklılık göstermektedir. tedavi süreci uzundur hasta düzenli olarak kan testleri ve doktor muayenesinden geçmelidir.

0

bulaşıcı bir hastalık değildir ağız ve cinsel bölgede yaralar görülmesi en büyük belirtisidir. gözde kızarıklık bulanıklık görme kaybı da yaşanabilir. ayrıca eklem kemik ağrısı da olur.

0

ağız vve gential bolgelerde gorulen hastalk turudur

0

behçet hastalığı vücudun belli bölgelerinde iltihaplar oluşturarak ortaya çıkıyor. tedavisi oldukça zor olan hastalıklardan bir tanesidir. hastalığın ismi türk bir doktorun soyadından gelmiştir. zamanla vücudun her bölgesine yayılabilen bir hastalık özellikle ağız bölgesinde görülmektedir. yapılan araştırmalara göre bulaşıcı olmaması sevindirici bir durum fakat tedbirli olmakta fayda var. tarihi ipek yolu üzerindeki ülkelerde daha fazla görülmesinden dolayı dunyada ipek yolu hastalığıda denilmektedir. en belirgin özelliği ağız içerisinde çıkan yaralardır. herhangi bir ateş, halsizlik, baş dönmesi ve bulantı gibi etkileri görülmüyor. ilerleyen evrelerinde ciltte çıkan yaralar kaşınmaya ve sızlamaya başlayabilir. eğer temizliğimize dikkat etmezsek daha ciddi problemlere yol açabilir. öldürücü olmayan bir hastalık türüdür ve hala tam olarak tedavisi bulunamamıştır.

0

behçet hastalığı 1937 yılında dermatolog prof dr hulisi behçet tarafından oral aft genital ülser ve hipopyonlu üveitten oluşan üçlü semptomu olan hastalarda tanımlanmıştır. sonrasında ise çalışmalarda çeşitli belirti ve bulgularla birçok sistemi etkliyen bir hastalık olduğu gösterlimiştir.
behçet hastalığı dünyada nerelerde görülür derseniz eğer ,
behçet hasralığının akdenizden uzak doğuya kadar uzanan ülkelerde en sık olarak görüldüğü söylenmektedir.
ülkemizin çeşitli bölgelerinde yapılan beş ayrı çalışmada hastalığın sıklığı yüz bin erişkinde 20 ve 421 arasında olduğu bildirilmiştir.
behçet hastalığı tanısı 20 ve 40 yaş arasında konulur. bununla birlikte daha nadir çocuklarda ve ileri yaştakilerde de behçet hastalığı gelişebilir.
hastalığın nedenleri nelerdir bunun ise cevabı şöyle
nedeni kesin olarak bilinmemektedir. genetik ve çevresel faktörlerin birlikte etkilerine bağlı olarak gelişebileceği hiptotezi benimsenmektedir. bugüne kadar gösterilmiş bir infeksiyöz ajan bildirilmemiştir.
bazı arkadaşlar hani bizden başkasına geçer mi veya biriyle ne kadar yakın olursam ona geçer veya ondan bana geçer gibi soruları gördüm , arkadaşlar merak etmeyiniz , behçet hastalığı bulaşıcı bir hastalık değildir.
hastalık kalıtsal mı dersenide behçet hastalığı kalıtsal bir hastalık değildir.
behçet hastalığının belirtileri nelerdir diye sorular gördüm onları da buradan cevaplayım arkadaşlar.
behçet hastalığı hemen bütün sistemleri ilgilendiren çok zengin bulgu ve belirtiler ile seyreder. en sık görülen belirtileri ağız ve genital bölgede tekrarlanan yaralar ve bulguları göz ve eklem tutulumudur.
ağızda tekrarlayan yaralar (aft) hastaların hemen hemen hepsinde vardır. behçet hastalarının yüzde yenmiş beş ila doksanı arasında hastalığın ilk bulgusu olarak ortaya çıkmaktadır. yuvarlak veye oval ortası sarı beyaz renkli etrafı kızarık ağrılı yaralar şeklinde görülürler. yemek yemeyi ve konuşmayı güçleşitirebilirler. genellikle çapları 0.5 cm den küçük olup en sık dilde dudaklarda ve yanak içlerinde yerleşirler. beş ile on gün içersinde iz bırakmadan iyileşirler.
daha nadir görülen çapları 0 . 5 cm den büyük olan aftlar ise dil dudak ve yanakların dışında damakta ve boğazda da yerleşebilirler. iyileşmleri 10 günden fazla uzun süre alır ve iyileştiklerinde iz bırakabilirler.
aftar tekrarlayıcı özelliktedir ve tekrarlama sıklığı hastaya göre değişebilir.
ağızda tekrarlayan aftlar behçet hastalığının en sık görülen bulgusu olmasına karşın aftların toplumun yüzde yirmisinde görülebilir.
bu nedenle aft tek başına ne kadar sık ya da şiddetli olursa olsun behçet hastalığı tanısı koymak için yeterli değildir.

0

behçet hastalığı kasları kemikleri tutan bir hastalıktır vücutta şekil bozukluğu, anomali, atrofi oluşur. yürüme bozuklukları oluşur ve hatta çok ilerler ise yatağa bağımlı olarak kalabilir. genelde geç farkedildiği için sekel bırakan bir hastalık olup uzun boylu ve erkek hastalarda görülme sıklığı daha fazladır.

0

ağında ve cinsel bölgede yaralar deri göz eklem damar ve sinir tutulumuyla seyreden bulaşıcı bir hasdalıkdır.

0

ağızda ve cinsel bölgede yaralar, deri , göz, eklem, damar ve sinir tutulumuyla seyreden bulaşıcı olmayan iltihaplı bir romatizma hastalığıdır.
belirtileri:
sık tekrarlayan ağız yaraları, büyük ve küçük damarlarda tıkanıklık, genital bölgede iz bırakarak iyileşen yaralar, deri belirtileri, gözlerde görme kaybına yol açabilen tutulum, vücutta sivilce benzeri lezyonlar, ağrılı deri altı bezeleri , nörolojik belirtiler, eklem ağrı ve şişlikleri, akciğer tutulumları , sindirim tutulumları, böbrek tutulumları

0

tamam o zaman bu kız çocuğu var ben hala ders çalışıyorum bu kadar güzel ve en önemlisi bu kadar çok iyi bir insan var benim de bir kız çocuğu var ben hala ders çalışıyorum bu kadar güzel bir insan var benim de bir kız çocuğu var ben hala ders çalışıyorum bu kadar çok tatlı bir kız çocuğu var ben hala ders çalışıyorum

0

bu hastalık 1937 yılında türk doktor hulusi behçet tarafından tanımlanmıştır uzak doğuda japonya ve çinden akdenize uzanan türkiye ve iran gibi ülkeleri de kapsayan ve sık görülen bir hastalıktır semptomları ağız yaraları genital bölge yaraları gözlerde görme kaybı vücutta sivilce ve ağrılı deri altı bezeleri vs görülebilir

0

behçet hastalığı kılcal damar hastalığı dıye biliyorum çok yakın bir arkadaşımda var çok sıkıntılar yaşadı pıhtı atması gibi sorunları oluyor hatta kalbe giden damarlara pıhtı attı ve açık kalp ameliyatı oldu şimdi iyi ama nerde nezaman ne olacağı hiç belli olmuyor.

0

behçet hastalığı çocukken görülmeye başlayan bir hastalıktır. vücuttaki deri kızarıklıkları ,iyileşmeyen sivilceler, azdaki yaralar daha sonra kalıcı olmaya ve ağrılara neden olabilir. mutlaka doktor kontrolünde tedavi edilmesi gerekir.

0

behçet hastalığı 1937 yılında dermatolog prof .dr . hulusi behçet tarafından oral aft. genital ülser ve hipopyonlu üveitten oluşan üçlü semptomun olan hastalarda tanımlanmıştır. sonraki çalışmalarda çeşitli belirtili ve bulgularla birçok sistemi etkileyen bir hastalık olduğu gösterilmiştir.
behçet hastalığı akdenizden uzak doğuya kadar uzanan ülkelerde en sık olarak görüldüğü bilinmektedir . ülkemizin çeşitli bölgelerinde yapılan beş ayrı çalışmada hastalığın sıklığı 100.000 erişkinde 20 ile 421 arasında olduğu bildirilmiştir.
behçet hastalığı her iki cinsi de etkileyen bir hastalık olmakla birlikte özellikle göz ve damar tutulumu gibi önemli sistem tutulumları genç erkek hastalarda daha sı görülür.
behçet hastalığı tanısı sıklıkla 20-40 yaş arasında konulur. bununla birlikte daha nadir olarak çocuklarda ve ileri yaştakilerde de behçet hastalığı gelişebilir.
nedeni kesin olarak bilinmemektedir . genetik ve çevresel faktörlerin birlikte etkilerine bağlı gelişebileceği hipotezi benimsemektedir. bugüne kadar gösterilmiş bir infeksiyöz
ajan bildirilmemiştir

0

behçet hastalığı merak edilen hastalıklar arasındadır tarih pek yolu üzerinde coğrafya için türkiye ve iran gibi ülkelerin bulunduğu geniş bir coğrafyada sıklıkla görülen ve bu yüzden de ipek kola salata denen hastalığın tarifi ilk olarak 1937yılında türk dermatolog hulisi behçet tarafından yapılmıştır behçet hastalığı çorap çabası etkiler merak edilen hastalıklardan kadın ve erkeklere görmez sıksa eşi de ona ancak erkeklerde daha şiddetli seneden behçet hastalığı bulaşıcı değildir orta ve kuzey avrupa ve amerika kıtası da çok daha doğal kübra bu hasta rafaz iran türkiye tunus için japonya kore israil gibi ülkelerde daha fazla rastlanır türkiye japonya ve israil’de hastalığa yakalanan vaka sayıları ise çok daha fazladır