0

behçet hastalığı nedir?

4 cevap
1

behçet hastalığı, 1937 yılında bir türk hekim olan hulusi behçet tarafından keşfedilmiş bir hastalıktır. dünya tıp aleminin kabul ettiği bir sendromdur. özünde akdeniz bölgesine ait genetik bir bozuklukla alakalı hastalık.
ağızda ve cinsel organlar üzerinde aft, gözde bulanıklık, sivilceler ve yarım görme, bacak ön yüzlerde kızarıklık ve şişkinlik, eklem ağrıları gibi çok değişik belirtilerle kendini gösteren tedavi edilmezse, körlük, iç organlarda hastalık, damar tıkanıklıkları gibi tehlikeli sonuçlar doğurur.
daha çok 30-40 yaş arası erkeklerde görülür. behçet hastalığı daha çok türkiye'de görülmekle baraber, çin'e kadar olan ülke insanlarında diğer ülke vatandaşlarına göre daha sık rastlanır.
dünyada en çok türkiye, japonya ve israil'de görülür. amerika birleşik devletlerinde yaklaşık olarak 20.000 kişi behçet hastalığından rahatsızdır.
behçet hastalığı bulaşıcı değildir. her ne kadar, bu hastalığın kalıtımsal olduğuna dair şüpheler olduysa da bilimsel olarak bu tam ispatlanmamıştır.

0

öncelike behçet hastalığı’nın tanımını ilk olarak hulisi behçet bulmuştur.
bu yüzden hastalığın adına behçet ismi konulmuştur.
behçet hastalığı cinsel organda ve ağızda yaralar, eklem, deri ve göz sinir tutumuyla devam eden bir hastalıktır.
behçet hastalığı bir tür iltihaplı romatizmadır.
bu hastalık kesinlikle bulaşıcı değildir fakat sürekli kendini tekrarlayan bir hastalıktır.

0

behçet hastalığı; ağızda ve cinsel bölgelerde yaralar deri, göz, eklem ve sinir tutulumuyla devam eden fakat bulaşıcı olmayan iltihaplı bir romatizma hastalığıdır.kendini tekrarlayan bir hastalıktır. bu hastalığın tanımını ilk olarak türk doktor hulusi behçet yaptığından adına behçet hastalığı denilmiştir.

0

ağız ve eklem bölgelerinde tekrarlayan yaralar.