1

hayatı sadeleştirmek için derle, topla, rahatla - marie kondo
kelebek. banko - henri charriere.
kumral ada mavi tuna -buket uzuner .
evrenden torpilim var - aykut oğut
erken kaybedenler - emrah serbes
ciğerdelen - safiye erol
olasılıksız - adam fawer
küçük arı - chris cleave
azla mutlu olmak - francine jay

şimdilik bu kadar tavsiye yeter. keşke bende yenilerini ekleyebilsem okuduklarıma.

0

aslinda okuyup tavsiye edebilecrgim o kadsr cok kitap var kiii.... ben buraya yazayim tavsiye ettigim kitaplari, okumak isteyen varsa, bu kitaplari okumayan kisilerin okumasini isterim. :) oncelikle malala yusufzay'in yazmış oldugu ''ben, malala'' adli kitabi okuyabilir kitap okumayi seven arkadaşlarımız. ondan ziyade, fatih bayhan'in yazmis oldugu ''latife hanimin kagitlari'' ve oguz akay'in ''tek kadin latife'' adli kitaplari kesinlikle okusunlar. atatürk'ü birde bu gozden dinleyin derim. :) sonra ertugrul erdogan'in ''mor gözdeki hüzün'' adli kitabini okuyun derim.. kadinlara yapilan siddete yonelik yazilmis bir kitaptir. nojoud ali'nin ''ben nojoud, 10 yasindayim ve dulum'' adli kitabi okuyabilirler. bu da yemende kucucuk kizlarin buyuk erkeklerle evlendirilmesini ve bir tane kizin cikip bosanma davasi acmasini anlatıyor. sonra betty mahmudi'nin ''kizim olmadan asla'' adli kitabini oneririm... amerikan bir kadinin bir irakli ile mi iranli ile mi ne evlenip cocuk sahibi olup, cocuklari 6 yasindayken adamin ulkesine donmesiyle basliyor hersey... sonrasinda kadin o ulkeden kiziyla birlikte kacmanin pesine dusuyor... yazarini hatirlayamiyorum suan ama kitabin adi ''annemi son bir kez gorebilsem'' idi... daha sonraaa... klasiklerden sefiller, kirmizi ve siyah, savas ve baris, suç ve ceza (polisiye severler kacirmasin diyorum), beyaz dis, martin eden, sineklarin tanrisi, insan ne ile yasar? ( ve bence her kesimden, herkesin okumadi gereken bir kitaptir bu kitap soylrmeden edemeyecegim), ayse kulin'in kitaplarini okusunlar. oncelikle fureya ve sevdalinka adli kktaplariyla baslasinlar ayse kulin'e... sonraaa... iskender pala'nin ''iki dirhem bir cekirdek'' adli kitabini okuyabilirler arkadaşlarımız....

0

metal fırtına serisini tavsiye edebilirim. bu soruysoruya cevap olarak.

0

sefiller
darağacında 3 fidan
nutuk
ilber ortaylının gazi mustafa kemal atatürk'ün kitabı veya her kitabını da okuyabilirsiniz.aziz nesinin kitaplarını tavsiye ederim şimdiki çocuklar harika ve yaşar ne yaşar ne yaşamaz kitapları tavsiye edeceğim kitaplardır . tek adam kitabi var atatürkle ilgili.şu çılgın türkler olabilir.

0

aylak adam
böğürtlen kışı
serenad
panik
ölümün sesi
sefiller
insan ne ile yaşar?
küçük prens
notredamın kamburu
labirent
siyah lale
milenaya mektuplar
beyaz diş
fatima

0

monte cristo kontunu çok severim filmi de var hatta ezelin çıkış noktasıdır.

0

fi, çi, pi serisini önerebilirim. ve onun dışında jack london'ın yazmış olduğu beyaz diş kitabıda okunması gereken kitaplar arasındadır.

0

ferrarisini satan bilge
hasan sabbah ve cennet fadaileri
tutunamayanlar
yaprak dökümü
huzur sokağı
bir genç kızın gizli defteri
bukre

0

şeker portakalı , kürk mantolu madonna , ben bir gürgen ağacıyım ,olasılıksız , uğursuz , profesör , uçurtma avcısı , bin muhteşem güneş , kardeşimin hikâyesi , kızım için ,erguvan rengi tavsiye edebileceğim kitaplar arasında .

1

sefiller, huzu sokağı, doğruluğun kılıcı, simyacı, çılgın türkler kitaplarını önerebilirim.