3

mason ne demektir? kimler mason olabilir?

2000-2003 yıllarındaki büyük üstatları rahmetli dayım olur. korkulacak bir şey değildir masonluk. yanlış bilgilere kapılmadan doğruları öğrenmeniz dileğim ile.

5 cevap
0

masonluk belirli bir zümreden zengin olan kişilerin biraraya gelip güncel konularla ilgili belirli kararlar aldığı bir topluluktur.

-1

hiç bir dine inanmayan kişiler diye duymuştum.ne kadar doğru ya da yanlış bilemiyorum.

-1

ben şeytana tapiyolar diye biliyorum.eminde değilim

1

masonluk insanlar arasında sevgiyi, toleransı, kardeşliği, barışı, huzuru ve adaleti hedeflediğini önü süren bir topluluktur. ortak bir insanlık ülküsünü amaçlayan masonluk bireysel öğrenim ve gelişim etkinliği olarak tanımlanıyor. üyelerin düşünce özgürlüğünün hiçbir şekilde kısıtlamayacağı masonlukta herkes kendisini özgürce ifade edebileceği yaşam biçimi vardır.
isteyen herkes mason olabilir yalnızca kişinin masonluğun amaçlarını ve ilkelerini benimsemesi gerekiyordur. tabi buna ek olarak mason adayının yeteri kadar güçlü olup olmadığına bakılıyor. güçten kasıt ise yeteri kadar para.. ayrıca 21 yaşından küçükler katılamıyor ayrıca yaşı ilerlemiş insanlarında masonların arasına alınması zor görünüyor.

-1

dinsizlik diye duydum ama emin değilim, isteyen istediğine inanır gerçi kime ne ki