0

e spor son zamanlar da internet ortamının iyice gelişmesi sonucu ortaya çıkan bir nevi türeyen bir spor alanıdır. öncelikle e sporun dünya genelinde çok yaygın olduğunu, ülkemizde ise son 5 yılda büyük bir atılım büyük bir gelişim kaydettiğini söylemeden geçemeyeceğim. ülkemizde e spor çok farklı boyutlara ulaşmıştır, öyledir ki hayran kitlesi ve oynana bilirliği o kadar yüksektir ki bu oyunların, yapılan turnuvaları bir stadyum insan oturup izleyebilmektedir. e spor genel olarak bilgisayar üzerinde online oynanan oyunların, spor haline dönüşmesi, gençlerin bu iş üzerinden para kazanıp, iş haline dönüştürmesine denilebilir. ülkemizde e spor kategorisinde en yaygın olanı ise hiç şüphe yoktur ki league of legends oyunudur. league of legends oyunu 5 er kişilik 2 takımdan oluşan, ortalama olarak oyun süresi 30 dakika civarında olan bir oyundur. zaten e spor da ilk olarak ülkemizde bu oyunla başlamıştır. hatta e sporun ülkemizde geldiği durumu belki de en iyi anlatan iki olay, bir tanesi 2 yıl önceki league of legends yaz finalinin beinsports ekranlarında canlı yayınlanması, bir diğeri ise ülkemizde yer alan 3 büyük spor kulübünün bu spor dallarına yönelmiş olması, yeniliğe dahil olmasıdır. fenerbahçe spor kulübü, galatasaray ve beşiktaş e spor da bir çok kategoride takımlarını kurmuştur ve burada da çoktan bir rekabet ortamı yaratmıştır. peki kimler e sporcu olabilir ? e sporcu olabilmek için öncelikle oynadığınız oyunda belirli bir standartın üstünde olmanız gerekmektedir. atıyorum oyunda aktif olarak sizin ülkenizde 1.000.000 oynayan oyuncu varsa en az 900.000 kadarını geride bırakmış olmanız gerekiyor ki dikkat çekip bir takım tarafından takıma dahil edile bilesiniz. ülkemizde yer alan e spor takımlarında bir çok başka ülkeden de sporcu yer almaktadır. bu ise şöyle sağlanmaktadır, yabancı serverlar da oynayan oyuncular tespit edilip, aynı futbolda ki scouting sistemi gibi, takıma uyum sağlar mı gelirse bize ne katar gibisinden tespitler tamamlandıktan sonra teklif götürülür. eğer ki ailesi ile anlaşma sağlanırsa oyuncu ve genelde ailesi ülkemize getirilir ve bir evde birlik içerisinde yaşamlarını sürdürürler. aynı zamanda e sporcular da yaptıkları işe göre gayet iyi para kazanıyorlar. yaz ve kış mevsimi turnuvalarında kazanan takıma yaklaşık olarak 50.000 tl civarında bir para kalıyor.bu sadece işin ödül kısmı tabii oyuncuların takımlardan aldığı maaşlar ve primler de mevcut oluyor. bu bağlamda e sporun ülkemizde son derece gelişmekte olduğunu ve bu işin bir geleceği olduğunu söylemek yanlış olmaz. eğer oğlunuz bilgisayar başında oyun oynuyorsa gidip ona artık kızmanıza gerek yok, onu belirli standartlar içerisinde teşvik edip imkan sağlamanız kim bilir belki de ileride oğlunuzun bu işten para kazanmasını ve geçimini sağlamasına neden olabilir.

0

e sporcu koreden türmeş bir kelime masa başına oyun oynamak gibi oyun spor haline getirimiş bir şekil e spor cu olmak içinide baya yılların vermişi oyun ilk yıllarında oynamış olmanız moba tarzı oyun geçmişiniz olmasi gerek ve oyunda en üst liglde olmanız gerek herşeyden önce iyi oyunucu takım ruhu olmasi gerek bunu birlikte bir takım kurupu üstü düzeyde bir takım olmasi gerek turnuvlar katılıp çok ciddi madi konularda para kazan bilirisiniz ortalma 1 esporcunu aylık geliri 8-9 bin tl dir ama sizin oynayışınızı çok önemeli bunu yanısıra turnuvlarda kazandiniz şampiyounluklar turnuvların bu para 100 bin tl yada 500 bin tl kadar bir ücret kazanbiliyounuzu ama bu takım dağliyour tabikide herkes 100 bin 200 bin gelmez zaten 1 esport takımında toplamada 6 kişi olur 1 koç 5 tane de oyuncu bulunuru bunu birlikte hem takım ruhu hemde arkdaşlıklarınıız baya güzel olur bunu içini esportçu olmak herkesin harci değil bu işi baya süre yapmanız gerek ve hayatınız yarısın bu işi harcamnızı gerek eyere bilgisiyarin başında oyun oyucak kadar tecrübeniz ve oyun geçmişiniz iyise esporcu olamak bence çok kolaydır dediğim gibi olamak için en az tr serverinden şampiyounluk aşmasinda yada euw master elosunda olmaniz gerekir bunula birlikte esportçu olabiliirisinz tekradan teşşekürler iyi çalışmalar şimdiden herkes kolay gelsin saygılarla herkes hoş çakalın

0

e spor internet üzerinden yapılan bir nevi oyun yarışları. bunun lisansını alan kimseler yapabilir. iyi de para var bu işte.

0

e-spor son zamanlarda popüler olan, internet üzerinde online olarak, genelde takımlar halinde oynanan spor dalıdır.