1

pargalı ibrahim paşa kanuni sultan süleyman zamanında vezirlik yapmış ve kanuninin kardeşi hatice sultanından eşidir.kanunin verdiği emirle öldürülmüştür.

0

pargalı ibrahim paşa yunanistanlıdır osmanlı ya muhteşem yıllarını yaşatan sultan süleymana dost olan damat olan kişidir sultan süleyman ile omuz omuza bir çom şeye imza atanda kendisidir ölümü ise sultan süleymanın emriyla olmuştur

0

paralı ibrahim paşa parada doğmuş daha sonra şehzade süleymanin en yakın dostu olmuştur süleyman tahta çıkınca da bu değişmemiştir kanuni sultan süleymanin kardeşi hatice sultanla evlenmiştir devletinin ailenin gelmiş geçmiş eniyi veziri azami olmuştur ama hürrem sultanın oyunları ve entrikalar sonucu sultan süleyman in ona olan güveni bitmiş ve idamini istemiştir sarayda boş bir odada kanuni sultan sulayan uyurken cellatlar tarafından boğularak olmuştur. mezarını kanuni süleyman gizli kalmasını emretmistir bu yüzden mezarının nerde olduğunuzda kimse bilmez.

0

pargalı ibrahim paşa kendi dönemin de (1523-1536) sadrazamlık yapmış ve önemli olaylar da rol almış osmanlı devlet adamı'dır. kısa zaman içinde kanuni'nin yanında büyümesi ve artık kendi başına buyruk hareket etmesi yüzünden 1536 yılında kanuni'nin emri ile öldürüldüğü sanılıyor.

0

kanuni sultan süleyman'ın kardeşi hatice sultan'ın kocasıdır ve aynı zamanda kanuni sultan süleyman'ın veziridir.idam ettirilmesi ile ilgili bir çok rivayet vardır.hırsından dolayı idam edilmiştir diye biliyorum.

0

pargalı ibrahim kanununi sultan süleymanın veziridir. ölümüde sultan selimin emriyle gerçekleştirilmiştir

0

pargali ibrahim pasa, i. süleyman saltanat döneminde 27 haziran 1523 - 15 maet 1536 yillari arasinda sadrazamlik yapmis, onemli siyasal ve askeri olaylarda rol oynamis osmanli devlet adamidir. dogum tarihi 1493 yili olup dogum yeri yunanistan'in psrga kentidir. olum yeri istanbuldur

0

parçalı ibrahim kanuni sultan süleyman ın veziri dir. sultanın emri ile öldürüldüğü söylenmektedir.

0

kanuni sultan süleymanın veziri olup. ölümü de sultanın emriyle olmuştur.