0

geç bile kalındı. bir an önce dönmeleri lazım. bu süreç uzarsa düşman olan insanlar var. kin tutan insanlar var. halk olarak farklı yaptırımlar uygulanacak bu gidişle. ki haklıyız. biz ülkesini korumak için çoluk çocuk kadın yaşlı dinlemeden savaşan bir ülkeyiz. ülkesinde savaş varken kaçan bir halk bize fayda etmez. hadi kadın ve çocukları anladım 25 yaşında adamlar kaçıp buraya geliyor. gidip ülkeni korsana ne işin var burada ? sonra burada hak talep ediyorlar. okullara sınavsız girerler maaş bağlanır iş bulurlar. daha bizim vatandaşımızın görmediği ayrıcalıklara sahip olurlar üstüne birde kadına kıza salça olurlar. bir an önce ülkelerine gitsinler birdaha da gelmesinler.

0

kesinlikle dönmelidir. artan suriyeli nüfus türk halkını rahatsız etmektedir ve ayrıştıran bir hal almaya başlamıştır

0

kimi suriyeli var dişini tırnağına takıp çalışıp para kazanmaya çalışan kimi var kolay yoldan para kazanmaya çalışan işte türk milleti bunları görünce tahammül sınırları tükeniyor bir an önce gidip kendi yerlerinde hayatlarını kurmalılar çünkü hiç güzel manzaralarla karşılaşmıyoruz gerçekten

0

evet yeter artık! biz bu memleketi kan döke döke can vere vere kazandık. ülkesinde savaş cıktı diye kacan bir milleti kabul edemeyiz. türk vatandaşlarına verilmeyen imkanları suriye vatandaşlarına veriyorlar. onlara yapılan yardım benim,senin cebinden cıkan vergi,kdv,ötv gibi gelirlerden elde elilen paradan ödeniyor. biz kendi ülkemizde sokaklarda kalan insanlara sahip cıkmak yerine savaştan kacan kişilere sahip cıkmayı tercih ediyoruz. bunu yapmak dogru bir secim diğil. en kısa zamanda suriyeliler ülkeden cıkarılmalı:

0

bana bir zararları yok bence bu kadar da hor görmemek lazım onlarda müslüman sonuçta.

0

bende ülkelerine dönmeliler zaten bıktık suriyelilerden

0

kendi ülkeleri temizlendiyse dönmelidirler.

0

bence eğer suriye temizlendiyse kendi vatanlarına dönmeliler

0

evet çünkü düşük ücrete çalıştıkları için bizleri almıyorlar..suriyelileri alıyorlar..zaten savaşta eskisi gibi yoktur..ortalık duruldu..

1

evet dönmeli ülkemizde rahat edemiyoruz gitseler ev kiraları fiyatları düşecek

1

hayır dönmemeli çünkü suriye çocuklar için uygun bir yer değil. çocuklar ölmemeli dini ırkı rengi ne olursa olsun her çocuk özeldir. bir suriyeli kadının kucağındaki çocuk sizin de çocuğunuz olabilirdi.

0

evet dönmeli benim askerim kalkipta suriye'de askerlik yapmaması lazım suriyelilerin erkeklerine ne olmuş acaba neden yapmıyorsanız yan gelip yatıyorlar benim askerim neden ölsün neden onların toprağında savassn neden analar ağlasın suriyelilern gençleri neden korkmadan cesur olarak savaşıyor hadi tamam olmadı ozaman bizim askerlermzle askerlik yapsnlar onlarda askere gitsinler artk dönsünler gerçekten evlerine ya bu nedir ya o başımıza bunları getiren adama oy veriyolr ama o adamda oğlunu askere yollmiyor nasıl bir insandır hatta oda suriyelilerle gitsin :) burdan

0

zaten niye gelmişler anlamış değilim. kalın ülkeniz de savaşın vatanınız için. ülkelerinde savaş varken bizim ülkemize resmen tatile geldiler. biz yazın tabiri caizse eşek gibi çalışırken onların denizin güneşin tadını çıkarttılar. biz üniversite sınavlarına gecemizi gündüzümüzü katarak hazırlanırken onlar istedikleri üniversitenin istedikleri bölümlerini seçerek girdiler. biz üç kuruş için tuvalet temizlerken onlar her ay evlerinde oturdukları yerde maaşlarını aldılar. dönsünler ülkelerine. çünkü ülkesinde savaş varken milletini satıp gelen insanlar yarın öbürgün bizi de satarlar bu kadar iyiliğe karşılık. zaten sürekli çoğalıyorlar her sene dünyaya bebek getiren suriyeliler gördüm ben ya. dönmezlerse başımıza bela olacaklar. çok değil 15-20 sene sonra burası bizim ülkemiz siz çıkın gidin derlerse bize ben hiç şaşırmam.

0

bence de dönmeliler türkiyeyi isgal ettiler resmen hangi şehre gidersen git muhakkak karşına çıkıyorlar adamlar resmen mülk sahibi olmuşlar bu kadar da olmaz ben taksicinin parasını vermeyen bir suriyeli gördüm biz burda yaşıyoruz bizden para alamazsınız dediğine bizzat şahit oldum yok artık dedirten şeylerle karşılaşıyorum çoğun zaman bence gitmeliler

1

ülkelerinde güvenli bölge olduğuna göre dönmeliler artık

1

dönmeliler çok fazla bile kaldılar bence,yeteri kadar rahata alıştılar artık dönebilirler.
bizim memleketimiz de bizim çocuğumuzu sopayla,bıçakla korkutuyorlar geçen haberler de izledim öldürmelik yani.

1

misafirlik dediğin üç gündür suriyeliler gitmeden özbekler', afhanlar, kazaklar gelmeye başladı bile.

1

bence d e donmeliler. bayram tatiline gidebiliyorlarsa pek ala ulkelerinde kalabilirler

1

kesinlikle dönmeli. artık fazlasıyla gereksiz ve zaralı ommaya başladılar ülkemiz için. her yere el attılar habire ürüyorlar ve surekli etrafa hastalık saçıyorlar.

1

yavaş yavaş dönüyorlar zaten. dönmeli misafirliğin kısası makbuldür.