0

ortadoğu ülkelerinde zulüm olmasının sebebi birinci sebebi cehalettir.cehaletten gelenler olduğu için bilgi birikimi yoktur.ve nerde kötü alışkanlıklar nerede cinayet,taciz,tecavüz varsa hepsi bunlarda

0

orta doğu ülkeleri petrol bakimindan bence çok zengin olduklari icin diğer ülkeler petrolleri kendi adlarına almak istedikleri için ortadoğulular buna karşılık vermek istiyorlar ama veremeyince zulum görüyorlar bence bu yüzden oluyor birde orta doğu insanlari okumuş bilgili insanlar olmadığı için benim tahminimce bu yüzden zalimler tarafindan zülume maruz kaliyorlar allah yardimcilari olsun insallah tez zamanda kurtulurlar zalimlerin elinden.

0

bunun sebebi aslinda orta dogu ülkelerinin cehaletlerınden kaynaklanıyor.ve bu boyle devam ettıgı surece gercekten am gercekten orta doguda kan zulum ve gozyası asla ve asla son bulmayacak.her ne kadar kulturunu cok sevsemde ınsanlarının cehaletlerı yuzunden bu kadar fazla kan dokulmesı benı cok uzuyor.olan cocuklara bebeklere oluyor ya hanı en fazlada ona uzuluyorum.masum hıc bır seyde gunahı olmayan o kucuk cocuklar bombalar altında can verıyor.allahım ayrdım etsın tum masum ınsanlara ve bebeklere.onları korusun ınsallah.bu orta dogu cehennemıde son bulsun artık.oradakı savaslar sona ersın masum ınsanlar kurtulsun orta dgu o guzel kulturu ıle tanınsın savaslar gozyasları ve acılar ıle degil.savasların hıc bır ınsana faydası yoktur harap olan evler dokulen gozyasları acılar huzunler olumler ve daha nıcesının son bulmasi dilegıyle orta dogudakı bu savasın noktalanmasını canı gonulden ıstıyorum.

0

ortadağı ülkeleri gelişmemiş kültür sevileri çok düşük olan demokrasinin neredeyse hiç olmadığı ülkeler,birde topraklarında enerji kaynakları olması

0

ortadoğu'da insanlar yıllardır gördükleriyle kan kusmaktadırlar şimdilerde, sessiz seyirci kalmaktan artık bıkmışlar ve haklarını arayışlara isyanla giriyorlar. filistin'de yapılan zulümler dünya'nın gözleri önünde, yardım eli uzatan yok ve kim daha ne desin ki. ortadoğu'da yataklar da maddi açıdan büyük paralar demek, ecnebiler de bunun farkında ve kadın çocuk demeden aç gözlülüğü bitmemekte. ülkesi için kan döken şehadet için hak yolunda çarpışmayı göze alan ortadoğu insanları, ölümü bile göze alıyorlar ve zulmü muhakkak görüyorlar maalesef.

1

orta doğu ülkelerin de ne den hep zulüm var ben bildiğim kadarıyla yazayım. zülüm var çünkü orta doğu ülkelerin de dünyanın en çok kullandığı ve en kıymetli yer altı madenleri bulumaktadır. bundan dolayı da süper güç olarak bilinen ancak gerçekte zulüm saçan devletler olarak görülen ülkeler burada ki kıymetli madenleri kendilerinin masrafsız almaları için yani masraf açmadan her hangi bir maddi karşılık vermeden bu madenlere sahip olabilmek istiyorlar.
bunun için de o ülkelerin güçsüz olması veya kendi iç sıkıntıları ile uğraşıyor olması süper güç denilen ülkelerin işine geliyor . bu madenlere ulaşmak daha kolay oluyor tabi dediğim gibi masraf açmadan. bunu da pkk diye tabir edilen terörist diye okunan hatta çocuk katilleri diye okunan örgütlere para vererek bu ülkelerin içlerine koyuyorlar ve ülkeri böyle böyle yavaş yavaş zayıf düşürmeye çalışıyorlar. sonun da zayıf düşen devlet de parçalanma aşamasına giriyor ve süper güç diye bildiğimiz devletler daha sonra da bu ülkeler de katliamlar var diyerek barış götürme bahanesiyle o ülkeyi yerle bir ediyor ve kendi adamların dan yeni bir devlet kuruyor.
ve sonuç olarak da o ülke bir daha toparlanamayacak şekilde dağılıyor ve başların da da ona göre bir yönetim olduğu için her gün ayrı bir yerde bomba patlıyor her gün ayrı bir yer de silahlar sıkılıyor. orta doğu ülkelerinin neden bu kadar zulüm için de olmasının tek nedeni budur. başka da bir nedeni yoktur .
bildiklerimi anlattım. benim düşüncem böyle. herkese kolay gelsin başarılar dilerim. bol kazançlarınız olsun.

0

ortadoğu'da hep savaş, kaos ve zulmün olmasının üç sebebi var birincisi jeopolitik konumu yani avrupa asya ve afrika kıtalarının kesişim noktası olması ikincisi semavi dinlerinin ortaya çıkış yerleri olması üçüncüsü ise enerji kaynaklarına sahip olması günümüzdeki petrolün yüzde sekseni ortadoğu'dan karşılanmaktadır bu yüzden asırlarca büyük devletler bölgeye hakim olmak istemişlerdir bu da savaş ve zulmün eksik olmamasına sebebiyet vermiştir

0

ortadoğu her zaman avrupalı ülkeler ve amerika gibi süper güç olan ülkelerin en büyük hayali olmuştur. bunun sebebi ortadoğu da bulunan petrol ve diğer çeşitli madenlerdir.bu zenginliklere sahip olan ülkeler daha da büyük bir devlet haline gelecektir. daha doğru konuşmak gerekirse eğer sömürge olan bu devletler mazlumları ezerek maddi şeyler için can alıyor. buna en çok ses çıkaran ülke her zaman sömürgenim yanlış olduğunu savunan ve mazlumları her zaman korumak isteyen türkiyedir. bu ülkede her zaman mazlumlar kollanır. ancak türkiye son zamanlarda artık bu ülkelerle uğraşamaz hale geldi. daha doğrusu hangi biriyle uğraşacağını şaşırdı. artık mazlumlar maalesef türkiyeden çare ummaktadır.

0

topraklarındaki petrol en büyük savaş sebebi yani savaşların tek sebebi para. ayrıca amerika ortadoğu da güç sahibi olmak istiyor ilk planda ilerleyen dönemlerde ortadoğu'dan avrasyaya oradan da tüm dünyaya hakim olmak amacı.(bob projesinin amacı bu)

0

toprak, para, sevdası. şahsi görüşüm güçsüz ülke oldukları için dış ülkeler tarafından sömürülmeye çalışılması sebebidir