0

sigorta kendini veya malını, mülkünü korumak güvence altında almaktır.

0

sigorta , bir kimsenin sağlık açısından ve yaşlılıkta ileride yaşayacağı bütün durumları garantiye alması halidir. sağlığımızı güvenceye almak için ve yaşlılıkta çalışamaz hale geldiğimizde prim ve yaşımız dolduğunda toplu parayı aylık alabilmek için yapılır.

0

sigorta emekliliğe giden yoldur insanların çalıştığı günlerin listesini tutar ve ona göre prim yatırılır diğer taraftan sigorta bir iş yerinde çalışırken başınıza bir kaza gelirse eğer sizin güvencenizdir kendi cebinizden ödemek yerine isyeri öder

0

sağlık için sigorta önemlidir kaza ve yaralanmalara karşı

0

sigorta bir şeyi garanti altına almak için yapılan şeyler veya şeydir.

0

sigorta, sigortası yapılan şeye maddi bir zarar geldiğinde o zararı karşılar.

0

sigorta garanti altına almaktır. maddi ve manevi yönden sıkıntı yaşamamaktır.

0

sigorta, risklerin gerçekleşmesi sonucu doğabilecek zararları gidermek için kullanılan mali araçtır.

0

belli bir miktar karşılığı, herhangi bir şeyin karşılaştığı zararı gidermek için yapılan sözleşme.

0

sigorta, aynı türden riskle karşı karşıya olan kişilerin belirli bir miktar para ödeyerek oluşturdukları prim havuzundan sadece o riskin gerçekleşmesi sonucu fiilen zarara ugrayanlarının zararını karşılamada bir risk trafik sistemidir sigorta sistemi sayesinde kişiler karşı karşıya olduklari tehlikenin neden olabileceğini parayla ölçülebilen zararlarını nisbeten küçük miktarlarda ödemiş oldukları primler yoluyla paylaşmaktadırlar.

sigortadaki kişiler tek başına karşılayamayacakları zararları aslında bir organizasyon araciligi ile aralarında hep paylaşmaktadırlar.
bu organizasyon,"sigorta şirketi","sigorta ettiren" ve "sigorta sözleşmesi"nden oluşur.

0

sigorta arabanın kaza durumunda sigortanın kendisinin halletmesi diye biliyorum

1

sigorta mal veya hizmetlerin zarar görmesi durumunda mal ve hizmet sahibinin zarara uğramaması için yapılan bir garantilik programıdır. insanlar kayıplarını aza indirmek için yaparlar.

1

sigorta bir eşya,araç yapı ve insanı güvence altına alan bir sistemdir.birde elektrik sigortası vardır. buda bir yere elektirik akımını kesme işlemi için kullanılır.

1

sigorta işimize yarayan saqlikli giderlerini karsiliyan her şirkette malesef sigorta yapmıyor yani ben o kadar çalıştım ama yapmamışlardı :)

0

sigorta bizlerin sağlık güvencesi olup hayatımız da mutlaka olması gereken dir

0

önceden ödenmiş para karşılığında, bir insanın yada birşeyin herhangi bir yönden ileri de karşılaşabileceği zararı gidermek için, bu işle uğraşan bir kuruluşla yapılan bağlantılı sözleşmelere sigorta denir.
kendinizin, ailenizin ve sevdiklerinizin sağlığını, değerli eşyalarınızı ve sahip olduğunuz tüm varlıkları güvence altına almak için yapılmaktadır.

0

sigorta ileride istenmeyen is kazalari karşısında seni isverene karsi kotuyan vr senin saglik giderlerini karsilayan bir sistem

0

sigorta olası bir durumda kendini garanti altına almak adına yapılan birşeydir

0

sigorta herhangi bir kaza hastalık dogal afet anında maddi ve manevi zararı gidermek için yapılan bir anlaşmadır. ileride karşılaşacağımız sorunlardan en az zararla kurtulmak icin yaptırmamız gereklidir. ve yaşlılık zamanlarında emekli olmak için belirli bir sigorta günü primimiz olması gerekir.

0

aslında kendini bir nevi garantiye almaktır. önceden prim ödeyerek ileriki zamanlar da karşılacağın bir hasar durumunu gidermek için bu işi yapan şirketle anlaşmaktır.