0

sigorta acenteleri kuralları arasında doğru ve dürüst çalışma biçimi kurallar ve sözleşmeler çerçevesinde yazılan kurallara uymak bu faaliyetlerde caymamak gibi birşey

0

sigorta acenteleri faaliyetlerini adil ve dürüst bir biçimde yerine getirmesi, iş ahlakının sağlanması, meslek mensuplarının dayanışma ve sigorta acenteliği mesleğin gerektiği özen ve disiplin içinde çalışması için meslek kurallarını oluşturmak.
sigorta acenteliğinin etik kurallarını belirlemek ve sigorta acenteliği uygulamalarında birlik sağlanmasına çalışmak.
sigorta acenteleri arasında haksız rekabeti ve haksız uygulamaları ortadan kaldırmak için gerekli bütün önlemleri almak ve uygulamak.
yurt içinde veya yurt dışında sigortacılık ve sigorta acenteliğine ait gelişmeler ile idari ve yasal düzenlemeleri izleyerek toplayacağı bilgileri mensuplarına ve ilgililere ulaştırmak.
sigorta acenteliği faaliyeti için gerekli asgari fiziki şartları belirlemek.
sigortacılık mevzuatı uyarınca sigorta acenteliği yapabilmek için gerekli levhaya kayıt işlemleri ile kayıttan silinme işlemlerini yürütmek.
sigorta acenteleri hakkında sigorta faaliyetleri ile ilgili konularda disiplin cezası vermek.
sigorta acentelerinde sözleşme düzenlemeye yetkili personelin niteliklerini belirlemek ve bunlara ilişkin sicil tutmak olarak sınırlandırılır.