0

ben bu secimi yapmak zorunda kaldım. ve sevdiğimi sectim ne yazıkki oda beni bırakıp gitti:

0

ailendir elbet ama sevdiğinle bi aile kuracaksan sevdiğindir tabi ki.

0

aileden asla vazgeçilmez derdim. aileyi tercih ederim.

0

ailemi seçerim tabi ki ama değişik bir duruma göre değişir

0

tabi ki normal şartlarda ailemi tercih ederim, eğer bir tercih yapmam gerekiyorsa. ilişkiler bir gün bozulabilir ancak aile bağları baki kalır.

0

ne kadar sevdiğine bağlı olarak değişir. aile kurmak gelip geçicidir. ikisini de seçmeyebilirim.

1

sevgili ile aileyi kıyaslamak çok yanlış. yeri gelince başka bir sevgili bulabilirsin ama anne baba bulunan bişey değil.

0

ailemi seçerdim tabiki aile her şeyden önce gelir.

0

tercih yapmak kadar zor bir şey yok. ikisinde de geçilmez.

0

bir tercih yapmak istesem hepsinide seçerdim diyorum hep

1

asla öyle bir tercih içine sokmam kendimi. çünkü ikisinin de bende yeri farklıdır. butercihi yapanın islamda asla yeri olmaz bence.

0

aslında her ikisini de aynı düzeyde götürebilmek en güzeli ama olmuyor birisi daha bir önemsenmek istiyor benim tercihim ailem olurdu böyle bir durumda.

0

yaptım ailem ilkinde eşimi istememişti ben çok seviyorum evlencem dedim ama ailem istemedi yani ondan sonra eşimi tercih ettim ve evlendim ailem vermediği için kactim şuanda bir tane oğlumz var ailemde artk eşimi çok seviyor yanj

0

bu tercih neden gerekti ona bakmak gerek. ikisi de zor bulunuyor . yani gerçekten seven birisi zor bulunuyor. ama aile de seni yetiştiren emek harcayan kişilerden oluşuyor. ailemi seçerdim .

0

en başta böyle bir tercihe zorlayacak durumları yok etmek lazım. diyelim ki durumları kaldıramaz hale gelir de seçim yapmak zorunda kalırsam ailemi seçerdim. onlar aynı kandan olduğum beni yetiştiren yeri gelmiş yememiş yedirmiş insanlar zaten onların hakkını ödemek mümkün değilken bir de üstüne onları silemem bu nankörlük olur. sevdiğim kişi de gerçekten beni sevse anlayış gösterip beni seçim yapmak zorunda bırakmamalı. böyle yapıyorsa eğer demek ki beni o kadar ki sevmiyormuş derim.

0

tabiki de aile. kan bağı herşeyden önce gelir.

0

ailemi seçerdim tabi ki aile. den öneml kimse yoktur

1

ailemi seçerdim çünkü ailem benim iyiliğimi ister birde tecrübe sahibi insanlar bir bildikleri vardır derim.

0

tabiki ailemi seçerdim. aile her zaman önce gelmelidir.

0

ben ailemi kaybettim maneviyat benim için çok önemli ve kimse yanımda olmadı bu konuda bende ailem demek isterdim gerçek bir ailem olsaydı eğer