0

ben en ust katı tercih ederim hele bir de teras seklinde kocaman bir balkonu varsa degmeyin keyfime

0

en üst katı tercih ederdim yoksa herkesin halı çırpınca falan pisligi gelir ama üst katta soguk olur ya bilemedim

0

ev alacaksam mesken ev almayı tercih ederim kat hayatı stresli oluyor ve problemleri çok ve herhangi bir afet durumunda yaralanma ihtimali daha fazla o yüzden tercihim her zaman mesken evdir.mecbur kalırsam kat almaya ilk önce hangi şehirde alacağım buna bakarım.şehirin iklim şartları nedir,sıcaklık,soğukluk ,yağmur,kar,rutubet durumları nedir ,dairenin bulunduğu şehir fay hattı olan bir yerde mi,su basma riski var mı,yangın çıksa hangi açıdan daha güvenli olur,dairenin ısı ve ses yalıtımı nasıl,daire toplam kaç katlı son olarak apartmanda kalanlarla konuşmaya çalışıp apartman sakinlerini tanımaya çalışır ona göre değerlendirir hangi kat daha uygunsa onu alırım.

1

ev alınırken dikkat edilmesi gereken bazı kurallar vardır. bunlar;
ev güneş alıyor konumda olmalıdır,
güney ve doğu ya da güney ve batı cepheleri görmelidir. kışın soğuk olmaz,
zemin kat olmamalıdır, ara kat tercihtir. ancak son zamanlarda gelişen teknoloji ile en üst katlar da tercih sebebi olmuştur,
projeye uygun yapılmış olmalıdır,
balkonları bulunmalıdır,
demir ve çimento oranları gereğince kullanılmış olmalıdır,
100 metrekareden aşağı olmamalı, 3 oda bir salondan aşağı küçük olmamalıdır.
bunlara bağlı olarak en az 3. (üçüncü) kat daire isterim.

0

en üst katı tercih ederdim çünkü zemin katlar pek bana uygun değil.

0

ara kat seçmek isterdim.ust katta oturuyorum ısınma problemi oluyor.

0

ben en üst katı tercih ederdim. en alt katta hep tepemdekiler tak tuk sesler çıkartacaklar hiç sevmem. alttakiler de çıkarıyor gerçi üst katta olduğumuzda ama olsun. yukarıdan öyle sesler gelince korkuyorum bir şey düşürüyorlar sanki kafama düşüyormuş gibi oluyor.

0

inşallah bir gün oda olur ama ev alırken ikinci katlar tercihimizdir

0

ne zemin kat ne de üst en ideali ara katlarda oturmaktır.

1

tekrar ev taşıma olursa en üst kat sıkıntı olabilir. o yüzden ben zemin katta olmasını isterdim. hem tekrar taşıdığımızda zorlanmazdık.

1

sanırım benim tercihim zemin kat olurdu. zaten daha önceden de zemin katta oturmuşluğumuz var. seviyorum yani.

1

tercihim ara katlar olurdu. daha önce çatı katında oturuyordum şimdi yine çatı katında oturuyorum. kışın isınması problem yazın sıcaklığı problem. tek avantajı kapından gelen geçen olmuyor. bu konuda rahatsızlık duyan veya tedirgin olan biriyseniz avantajlı.

zemin katta kışın ısınma yazın sıcaklık açısından çok avantajlı görünmüyor. kapıdan sürekli gelip geçenler de cabası. hiç bitmeyen bir patırtı gürültü.

onun için tercihim ikisi de olmaz ara katlar olur.

0

üst katı tercih ederdim daha çok aydınlık ve sıcak olmasından dolayı

0

üst katı tercih ederim. zemin kat bana mahzenleri hatırlatıyor.

2

ev alacak olsam asla istemediğim iki kat vardır.. biri en alt kat.. diğeri de en üst kat.. en güzeli 2 nci ve 3 ncü kattır.. kat sayısına göre 4 de uygundur.. oğlumun evi 7 katlının 6 ncı katı.. yüksek geliyor bana.. şu an oturduğum ev müstakil olduğundan tek katlı artık bıktım.. apartmanda olmak istiyorum.. millet villada oturmak ister bende de tam tersi..

0

üst katı tercih ederim neden zemin katı almak isteyeyim ;)

0

bence hiç kafa yormaya gerek yok bu soruya, böyle bir tercihte kaldığın durumda o ev kesinlikle alınmamalı ara kat olmalıdır alacağın ev.