0

tütün yetiştiriciliği ülkemizin çeşitli bölgelerinde yapılmaktadır. güneydoğu anadolu bölgemizin şanlıurfa, adıyaman, diyarbakır, mardin illerinde, doğu anadolu bölgemizin malatya, elazığ illerinde, karadeniz bölgemizin rize, samsun, tokat, giresun illerinde, ege bölgemizin izmir, aydın, uşak, denizli illerinde yapılmaktadır.

0

tütün genelde diyarbakir batman adiyaman erzurum hemen hemen türkiywnin bi cok sehrinde bolgesinde yetismekdetir.yanliz adiyaman ve batman tutunu cok meshurdur.

0

tütün bitkisi ülkemizin üç bölgesinde yetişir.buralar ege bölgesi karadeniz bölgesi ve doğu anadolu bölgeleridir. ege bölgesinde akhisar manisa denizli civarında , karadeniz bölgesinde samsun trabzon civarında doğu anadolu bölgesinde ise malatya bitlis diyarbakır hakkarı civarında yetişmektedir.

0

tütün türkiyenin bir cok yerinde ekliri adıyaman tütünü insanlar arasında meşurdur mardinde de ekilir oranın tütünüde çok güzel dir. tütün üreten bir ülkeyiz malesef.

0

tütün yeni dünya ürünü olup büyük coğrafya keşifleri sonrasında eski dünya ülkelerine yayılmıştır. türkiye için yeni bi kültürel bitki sayılır. türkiye kalite gözetilmeksizin hemen her bölgesi tütün yetiştirmeye uygundur. ancak üretimde önemli olan kalitedir. diş pazarlar tarafından çok istenen kaliteli türk tütünleri yaprak yüzeyleri küçük yaprak damarları çok ince renkleri kuruyunca altın sarısı gibi olan ve nikotin oranları düşük(%2) olan tütünlerdir. bilinenin aksine en kaliteli tütün adıyaman tütünü değildir. menemen,torbalı,urla ve seferihisar çevreleri başta olmak üzere izmir dolaylaylariyla küçük menderes ovalarinda ödemiş-tire ve selçuk ile bakırçay depresyonu ovalarinda dikili bergama kınık ve soma çevrelerinde en kaliteli tütünler üretilir

0

merhaba
tütün bitkisi bölge olaraka güney doğu anadolu bölgesi,ege bölgesi,karadeniz bolgesinde yetismektedir.
fakat şehir olarak adiyaman, adiyaman tütünü en saf ve en guzel içilebilen bir tutundur belgeli birinci tutundur ve tutun şehrdir.

0

ülkemizin hemen hemen her bölgesi tütün yetiştirilmeye uygundur. fakat daha kaliteli tütünü almak için devlet kontrolü ile tütün bazı bölgelerde yetiştirilmektedir. bundaki amaç en verimli ve en kaliteli tütünü elde etmektir. özellikle samsun ve adıyaman illeri tütün kalitesi denince akla gelen illerdir.

0

adiyaman tütün yönünden en gelişmiş şehrimiz herkesin agzında bir adıyaman tütünü aldığım duyumlara göre hafifi içimi oldugundan en cok tercih edilen tütün özelikle sarma sıgara içienler için sarma sıgara içenler onu sarmları bile ustalık istiyor sigara içmek saglıga zararlı tütün kulanmları saglıga zararlı ama günümüzde 12 yaşında cocuklar bile sigara içer olmuş ama tütün ülkemizde yetiştirlse de kendi sigaramızı yapma konusunda pek yetenkli degiliz hep yabancı sermaye sigaralar içiyoruz yabancı devletlere para kazandırıyoruz herkesi adıyaman tütünü içmeye davet edelim yada güzel bir yerli sigara fabrikkası kuralım içim kalitesi on numara olsun

0

ege ve karadeniz ile birlikte güneydoğu anadolu bölgesinde de tutun üretilmektedir en iyi tütünlerden bazıları adıyaman yöresinde üretilmektedir.

0

tütün türkiye' de adıyaman en başta olarak doğu anadolu bölgemizde yetişir.

0

türkiye öyle bir memleket ki 81 ilin her bir ilinde ayrı güzellikler var tütün de aadıyamandan en çok öretilir ama farklı yerlerde de yetişebilir

0

adıyaman başta olmak üzere doğu anadolu bölgesi gibi sıcak ve kuru havanın hakim olduğu yerlerde yetiştirilebilinir.
tütün ve türevi ürünlerden uzak durmanız dileğiyle

0

tutun bitkisi ülkemizde en çok karadeniz ve ege bölgesinde yetişmektedir başlıca tutunun ana vatani adıyaman diye biliyorum ve malatya samsun şoke manisabitlis hakkari ve doyar bakırda yetiştiğini duymuştum çok aşırı sağlığı zarar birşey malesef

0

dogusa ve karadeniz bolgesiii diye biliyorumm
adiyamanda saten tutunu meshurdur
malatya bitlis mus hakkari diyabakir bunlar dogudaa yetisir ..
karadenizde ise erbaa bafra samsun amasya trabzon tarafinda

0

dünyanın en güzel ülkesinde yaşıyoruz. böyle bir ülkede bireyler yetişmeme ihtimali var mıydı cidden. tutun hemen hemen her ilde her bölgede yetişir yetiştirdi. özellikle
ege
anadolu
karadeniz
bilahassa da karadeniz de yetişir. havası suyu nemi tam. tutun yetişmesine göredir. ancak ülkede tüm ağaçlar kesildiği tüm tarlalar apartman olduğu icin bu oran inanılmaz düştü. eskiden kendine yeten 7 ülkeden biriydik şimdi her konuda dışa bağımlı olduk. hatırlayan olur yerli sigara markalarını. şimdi kaç tanesi kaldı çok ckk az. zehirimizi bile dışarıdan ithal eder olmuşuz. bu konuyu da burda açıklayıp bilgi sahibi yapmak istedim açıkçası sizleri. merhaba güzel sitenin düzgün insanlarına. merhaba ve merhaba. devam edelim soru cevaplamaya.

0

tütün ülkemizin hemen hemen her yerinde yetişen bir bitkidir.ege bölgesinde denizli ,kütahya nın belirli yerleri ve diğer illerinde de kısmen yetiştirilmektedir.marmara bölgesinde ve karadeniz bölgesinde de her yerinde olmasada bazı illerinde yetiştirilir.ama tütünün ana bölgesi olarak doğu anadolu ve güneydoğu anadolu bölgesi gösterilmesi daha doğru olur,adıyaman merkez dahişl olmaz üzere bütün ilçelerinde üretilir malatya aynı şeilde üretim yapmaktadır,bitlis,hatay,muş.kahraman maraş illerinde de üretim yapılmaktadır. genel olarak en çok ve kaliteli üretim neresi dersek tabi ki adıyaman başta gelmektedir. adıyamanı sırasıyla samsun,malatya,bitlis,hatay takip edebilir.son zamanlarda tütün yasaklarından dolayı tütün üretimi minimum yüzde elli düşmüştür.

0

tütun bitkisi en çok ege bölgesinde yetişir diye duymuştum ancak bana göre tütün bitkisi en çok adıyamanda yetişmektedir nedeni en güzel tütün orda bulunuyordu benim bildiğime göre o yüzden bu soruya cevabım adıyaman ilinde yetişmektedir.

0

hemen hemen her bölgede az çok da olsa tütün ekimi ve üretimi yapılır. sarma olarak en çok tercih edilen, içimi güzel gelen ise adıyaman tütünüdür.

0

ülkemiz çok güzel bir coğrafyaya sahiptir. bu coğrafyada birçok tarım ürünü yetiştiriciliğine de önemli ortam sağlamaktadır. türkiye'de tütün ege bölgesi'nde, karadeniz, marmara, doğu anadulu ve güneydoğu anadolu bölgesi'nde yetiştirilmektedir. türkiye'nin tütünüyle en meşhur şehirleri ise samsun ve adıyamandır.

1

tütüb en çok samsun ve adıyamanda yetişir.tütün devlet kontrolü altında olna bitkiler arasındadır.ege,karadeniz,marmara,doğu anadolu ve trakya bölümlerinde yetişir.