1

içerisinde bulundugumuz bu dönemde eğitim sitemini yeterli bulmuyorum. gerek okul saatleri olsun gerek verilen dersler olsun çocuklarımız için uygun diğildir. okullarda verilen dersler bilgisayar dersi gibi gereksiz bir dersken bu derste egitim diğil oyun oynatılmak için zaman kullanılır. böyle bir ders yerine yabancı bir dil dersi verilse çok daha faydalı olur. müzik derslerinde alınan egitim flüt üzerine olmaktadır. gercek hayatta müzik diye bahsedildiği zama flüt pek gelmez. müzik derslerinde flüt yerine gitar,baglama gibi telli calgıların dersi verilmesi çok daha faydalı olur. resim derslerinde verilen eğitim resmen rezalet. boyama ve basit cizimler görev olarak veriliyor ve cocuklar kendi halinde serbest calışma yapıyor. bunun yerine kara kalem calışmaları hakkında egitim verilir ve ögretilirse cok daha faydalı olur. beden derslerinde bir iki tur koşu yapılıp ögrencıler kendi haline bırakılır. bu oldukca yanlış bir harelettir. gercek spor aletleri ile uzman hoca tarafından çocuklara spor egitimi verilmelidir.
tarih derslerinde anlatılan tatih destanları benim gözümde eksik ve yetersiz bilgilerdir. bir çok konuda eğitim sistemi yetersiz kalıyor. basta milli eğitim bakanlığı olmak üzeri yetkililerin bu konuya el atıp gözden gecirmesi gerekiyor.

0

eğitim şu an için çok kötü yanı kötü derken şöyle
1:okullar çok uzun dersler falan çok yoğun gerçekten
2:sınav sistemi değişmeli
dersler cok zorluyor yani artık bence değişmeli milli eğitim birşeyler yapsa keske

0

eğitim sistemi baştan aşağı değişmelidir. okullar çok uzun, müfredat değişmesi gerekiyor, yabancı dil dersleri yetersiz, öğretmenler bazıları ne anlattıklarını kendileri bile bilmiyorlar, çocukları okulu sevdirmemiz lazim, ezbere dayalı bir sistem var bunu değiştirmeniz lazım, çok ödev veriliyor, buda öğrencileri okuldan bıkmasına yol açıyor. daha neler var.

0

bu konuda çok fazla yazılıp çiziliyor zaten. bu kadar sık sistem değişikliği karşısında nesiller heba olup gidiyor. öğrenci odaklı bir anlayış geliştirilemiyor. meslek okulları ve imam hatipler çoğalokma çocukların akademik olarak yetişme imkanı kaldırılıyor. öğretmenler zor durumda. referans ve torpil sistemi almış başını gitmiş... müfredat her yıl değişiyor. araya araya bir türlü doğruyu bulamadık. her şey bir gün çözülür değil kaybedilen nesillerin bedeli zor ödenir.

0

üzülerek belirtmeliyim ki eğitim sistemimizden memnun değilim.gençlerimizin, çocuklarımızın kaliteli eğitim almasını,geleceklerinin parlak olmasını hepimiz istiyoruz fakat yetkililerin bu konuda gereken özeni göstermediklerini düşünüyorum.hemen hemen hiçbiri ne istedikleri meslekleri okuyabiliyor ne de yetenekli oldukları alanlara yönlendiriliyor.bu gerçekten üzücü bir durum.

0

eğitim sistemimiz maalesef vasat durumda. aslında ortada bir sistem de yok denebilir. sürekli değişikliklere gidiliyor. dönem ortaların da sınav sistemlerin de değişiklikler yapılıyor. neredeysem her sene eğitim sınavı baştan aşağı yapılandırılıyor ve ne öğrenciler ne öğretmenler daha yeni gelen sistemi anlamaya çalışırken bir yenisiyle karşılaşıyorlar. ben okuma yazma öğrenilmesine bile şaşıyorum bu dönem de. sınav ağırlıklı sistemler üzerinde çalışılıyor sürekli ve çocuklar okuma yazma öğrenir öğrenmez bir yarışa sürükleniyorlar. neye hazırlanacaklarını neyle karşılaşaklarını bilmedikleri bu yarışta psikolojisi düzgün bir birey yetişemiyor ne yazık ki.

0

eğitim süresi çok uzun günlük ders sayısı çok fazla.ezberci bir müfredat var,ha bire sınav sistemi değişiyor.

0

çocuklar çok erken okula başlıyor. eğitim süresi çok uzun. gereksiz buluyorum.